Mann Abikokk 2009-06-04 07:25:11 |
Seenekas:
Lohuta end Seenekas sellega, et siin on pidevalt liialt kuumad perioodid, kus kõik kõrbema kipub, ja kui siis veel kastmiskeelud ka on....
Ma siis toon ka hobuste juurest sõnnikut ja kastan sellega rabarbareid. Aga see miski nädala-paarine kuur? Mann:
Sama lugu - tomateid kulub palju ja lugesin taimed huvi pärast üle- sain 25. Kurk ei võta hoogu sisse ja rabarber kidub. Nüüd kui olen rabarberit kõvasti kastnud ja hobusõnnikuleotisega väetanud, hakkab asi jumet võtma. Ja muid kõrvitsalisi on ka hirmpalju maha saanud, kuidas need hoo sisse saavad on hiljem näha. Teil muidugi kõik üle kuu aja ees, mis aegajalt hästi natuke kadedaks teeb.Meil kuidagi kulub tomateid suvehooajal palju. Aga ma ei saa aru, miks kurk aeglaselt mul kasvab, ja vägisi hakkab tunduma, et suvikõrvitsat pole keegi maha pannud, või siis suvikõrvitsa pähe on hulgim muid kõrvitsalisi pandud. Ja rabarber kiratseb endiselt peenras. Tee või tina. |
|
Seenekas Abikokk 2009-06-04 10:28:19 |
Ega ma väga lohutust vajagi - olen aastaid pidanud kesksuvel mitu nädalat järjest Lõuna-Euroopas komandeeringus olema, hea oli olla sumedatel õhtutel, muust tead isegi. Lihtsalt kena kevad algab varem ja ikka on seal, kus meid pole, aegajalt parem... Ma teen sellise leotise, et sõnnik alla ja vesi peale, siis lasen seista nii 10 päeva ja lahjendades 1:10 kastan korra nädalas. Tunde järgi pean vahet. Sügisel võib pabulaid ka ümber puhma maasse kaevata, soovitavalt kuskile lehtede piirile. | |
Mann Abikokk 2009-06-04 19:23:20 |
väga hea, et teada andsid. ma oleks oma agaruses kohe homme hakanud kastma. | |
Seenekas Abikokk 2009-06-12 22:01:37 |
Minu tarbeaed sai eile juurde sellise imelooma nagu rukola, mis on toodud Kreekast ja tuttavatel talvitunud juba paar aastat. Ilus lõhislehine ja hästi tugeva maitsega väike põõsake. | |
Ullike Abikokk 2009-06-13 17:14:05 |
Netcat:
Eelpool kirjutatu oli eelmiste aastate kogemus - sel aastal siis seda pidi. Nimelt sai eelmisel aastal (suisa suvel) ostetud rukola - no ikka see pisikese kasvupotikesega roheliste letist. Istutasin teise ilusti suuremat sorti potti ja sauna ukse juurde. Läks vohama. Teise samasuguse viskasin peenrale. Ja tulem? Potis olnud (ja aus olles läks ta ikka juba üsna ruttu õitsema ning kibedaks) on siis tänase seisuga talve väga edukalt üle elanud ja ikka juba jube suureks saanud. Peenral olnu suri välja - see eest aga tegi isekülvi, nii et jube! Tüümian - läinud aastal peenras oli OK - on tänavu kuidagi poolhinges. No ostsin siis uue ja mulda - tulemus vaat et hullemgi veel. Peab vist kolmanda järgi minema? Talvel elas küll mul üks pikalt-pikalt kodu palja vee peal - kuni unustasin paariks päevaks kuivale... Seevastu basiilik on mind tänavu üllatanud. Õnnestus mais osta ülivärske potikese ja istutasin selle kodus suuremasse potti - et väljas veel külm. Siis tarisin suvlasse kasvuhoonesse - aga no väljas ikka külm. Ja nüüd vaat et juba suur puu ning viskab kasvu edasi. Ma olen temaga VÄGA rahul:):)
Ja siis tegin tänavu paar lollust ka. panin seemnest koriandrit - kenasti tõusnud - aga ma ei mõista teda hästi kuskil kasutada. Ja siis panin seemnest ka brokkolit. No väga kenasti tõussi, aga eeldasin et tegemist ikka kapsalisega ja vaja harvendada. Süda ei raatsnud ja tegin pikeerimise....nüüd pole julgenud paar päeva loori alla kiigata, mis neist saanud on :/ Kodukana:
Ehk hoolitsesid liiga hästi. Mina oma tüümiani kastsin näiteks surnuks.
Praegu kasvatan veekruusi sees teist portsu rooma salatit, mis topsiga Rimist sai ostetud ja enne ärasöömist veel endal kodus külmkapis seisis mitu päeva.
3 ilusat uut puhmast on peale kasvanud.Ullike:
mul sama trikk põrus haledalt läbi tüümianiga. nädalaga oli surnud. kuigi sai ilusti hoolitsetud ta eestJagan veidi oma kogemusi ka. Kõige kiiremaks maitsetaimede saagivõimaluseks suvekodus on osutunud pisike petukaup. Nimelt ostan poest värkete maitseainete riiulilt . Tõsi - igast poest ei saa - mõni pood paneb näiteks basiiliku külmletti. Aga basiilik on kõike muud kui külmalemb. Seega vaatan poe, kus pakikesed kenasti tavalisel riiulik ja kui tundub veel ka isuäratavalt värske olema - ostan. Viin suvekodusse ja istutan maha. No lähevad kasvama mis mühiseb. Ja kõige parem, et esimese "saagi" saad ju praktiliselt kohe ;). Praegu peenral juba suisa laiutav oregano on samuti selliselt oma elu alanud. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Seenekas Abikokk 2009-06-13 21:00:01 |
Ullike:
Koriander läheb minul igale poole, kuhu muidu peterselli kasutada sobib. Mulle meeldib tema tugevam maitse, aga koriandriga on nii, et kas meeldib väga või üldse mitte. Kasutada tasuks alul ettevaatlikult. Gruusia köögis on ta ka hästi levinud maitseaine, seega tasub neid retsepte uurida. Talveks saab sügavkülma ja eriti maitseb meie perele seljankas ja igasugustes tomatipõhistes kastmetes, sealhulgas pastatoitude juurde. Ise vaatan oma sidrunkoriandrit, et võiks vist juba peenralt võtta ja katsetada, kas on tuntavalt erinev tavalisest. Ja siis tegin tänavu paar lollust ka. panin seemnest koriandrit - kenasti tõusnud - aga ma ei mõista teda hästi kuskil kasutada. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-13 21:14:54 |
Seenekas:
Koriandri kohta saab ka siit lugeda - kopeerin selle vestluse sinna ka, siis on Seeneka head nõuanded seal ka olemas.
Ullike:
Koriander läheb minul igale poole, kuhu muidu peterselli kasutada sobib. Mulle meeldib tema tugevam maitse, aga koriandriga on nii, et kas meeldib väga või üldse mitte. Kasutada tasuks alul ettevaatlikult. Gruusia köögis on ta ka hästi levinud maitseaine, seega tasub neid retsepte uurida. Talveks saab sügavkülma ja eriti maitseb meie perele seljankas ja igasugustes tomatipõhistes kastmetes, sealhulgas pastatoitude juurde. Ise vaatan oma sidrunkoriandrit, et võiks vist juba peenralt võtta ja katsetada, kas on tuntavalt erinev tavalisest.Ja siis tegin tänavu paar lollust ka. panin seemnest koriandrit - kenasti tõusnud - aga ma ei mõista teda hästi kuskil kasutada. |
|
Mari-Liis Abikokk 2009-06-14 20:05:34 |
mul kasvab koriander igal aastal peenras, suvel läheb teda peamiselt siia sisse. Ka taipärastesse toitudesse panen. Seemneid korjan ka, nendest osa siis kevadel uuesti maha ja osa küpsetistesse. Aga eks tal on jah oma fännklubi ja vastased :) | |
Seenekas Abikokk 2009-06-14 21:40:43 |
Täna proovisin ära sidrunkoriandri ja oli küll sellise kergelt hapuka mekiga. tegin praetud kalale koorekastme, kuhu siis lisasin ja tuli imehea. | |
Seenekas Abikokk 2009-06-20 14:33:16 |
Meil on täiesti minust sõltumatult maja lõunapoolsesse külge ennast sättinud kasvama metsmaasikad. Esimesed olid valmis juba nädal tagasi ja nii ma nad ära unustasin. Täna tulid meelde ja korjasin peaaegu liitri. Kuidas nad seal täiesti kruusa sees kasvada tahavad ja sealjuures ilusad suured on jääb mulle mõistatuseks. | |
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |