Aiahooaeg 2009 ja 2010

Pisi-Pisi
Abikokk
2009-07-18 22:01:51
Herned kannavad ilustati kaunu, käime ja sööme. Maasikate kõrgaeg on juba läbi, aga ikka tilgub veel neid. Mõnus. Kurgitaimi on meil 2, seda vaatamata suurele hunnikule eelkasvatatud, seemnest paha pandud ja turult ostetud taimedest. Igavesed pisikesed on need 2 õnnetusehunnikut ka. Kabatšokid läksid vist kõik välja, hea õnne korral on 1 taimeke. Eks viljadest paistab. Kõrvitsad vohavad, pisikesed punnid juba küljes :) Till ei tõusnud, porgand on hõre. Vähemalt on õunu tulemas ja mustsõstrauputus tuleb ka, see teine asi on tavaline.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Netcat
Abikokk
2009-07-20 12:48:25
Arbuusil olid pojad jah. Maasikatest ja muulukatest tegin peenrad enne vihmavalingut lagedaks, võibolla tuleb veel midagi juurde, kui pidevalt ei saja. Teine katsetus püsikupeenrasse piparmünti (tegelikult seekord rohemünti) külvata on taas nurjunud. Aedliivatee kasvab, iisop areneb, aga mündist jälle mitte märkugi, kuigi terve pakk sai puistatud peenrasse.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Zapxpxau
Abikokk
2009-07-20 13:35:14
Netcat:
Teine katsetus püsikupeenrasse piparmünti (tegelikult seekord rohemünti) külvata on taas nurjunud. Aedliivatee kasvab, iisop areneb, aga mündist jälle mitte märkugi, kuigi terve pakk sai puistatud peenrasse.
Mul just vastupidi, igasugused mündid vohavad nii, et niida või vikatiga, aga tüümian kribub :(

Zap*

Kirsike
Abikokk
2009-07-20 13:54:18
Saime eile esimese kausitäie maasikaid, ikka suht viletsad on nad mul. Eks neil ongi viimane aasta armuaega, lubasin endale eelmine sügis, et kui sel aastal ka saaki ei anna, siis kaevan üles. Pool peenart herneid on täitsa ilusaid herneid täis ja eile nokkisime esimesi kaunu. Suvikõrvits õitseb, uba kasvab, salat vohab jätkuvalt, redistest tulevad uued saagid (valge redis kasvab lausa silmnähtavalt) ja maitsetaimed enam vähem ok. Äparduste hulka loen tüümiani ja lavendli ja üks pakk basiilikuseemenid oli ka väga viletsa tärkamisega ja kurkidest ma enam üldse ei räägi, need viimased naabrinaise käest saadud kiratsevad samamoodi kui eelmised. Vaarikad ja mustikad ei ole meiekandis jätkuvalt veel valmis.

Lindude toitmine

Aurora
Abikokk
2009-07-20 17:53:01
Peenralt saab juba kaalikat, punapeeti, kapsast, kartulit, sibulat, kurki. Herned valmis, ubadega läheb veel aega. Maasikad otsas, mustad sõstrad ootavad noppimist. Tomatid, usun, et nädalake veel ja siis saab juba esimesi noppida.
Seenekas
Abikokk
2009-07-20 19:57:24
Mul on kasvuhoones tomatitest täielik džungel. Alul ei saanud korralikult vedama, nüüd ei saa pidama. Paistab, et palavad niisked ajad on hästi mõjunud. Täna lõikasin alumisi lehti. Igatahes tean, mis sordiga korrata ja millega mitte. Saagiga läheb veel aega. Piparmünt on täisvaenlane oma korraliku kasvu poolest, mina teda püsikupeenrasse ei paneks, võib ennast liiga laiali ajada. Võitlen valesse kohta istutatuga juba kolmandat aastat ja viisin eemale muru sisse ühe pusa kasvama, et KUI õnnestub selles kohas tast vabaneda. Pak-soid on hästi ilusad, teod neid väga ei kimbuta. Sõstrad (punased, valged, mustad) on kõik kenasti värvilised ja kannavad palju. Korjeaeg on vast mõne päeva pärast. Õitsemise ajal oli öökülma, aga kuna meil suuri põõsaid on vähe, siis katsime hoolega. See-eest murelitel ja ploomidel võttis vist külm õied ära, vilju on ainult näppudel loetud hulk. Kartuleid tahaks ka juba nokkida, kuid kuna nad ei õitse, siis ei torgi veel. Sai küll varajast sorti natuke aianurka pandud. Vaarikad tunduvad mulle tänavu väiksemad, kui mullu, kuid kurvem on, et esimesed valminud kipuvad ussitama. Kõike seda rõõmu ja ilu kimbutavad kõige tavalisemad kiriteod, kelledega mitte midagi ette pole mõistnud võtta.
Kiilike
Abikokk
2009-07-20 22:01:09
Seenekas:
Kõike seda rõõmu ja ilu kimbutavad kõige tavalisemad kiriteod, kelledega mitte midagi ette pole mõistnud võtta.
Mitte just kõige sõbralikum viis aga tigudest aitab vabaneda maasse kaevatud poolsuletud "potsik" milles on õlu. Teod armastavad seda vedelikku :) st romavad sisse(ja välja ei saa enam .

kiilikese köögikatsetused

Seenekas
Abikokk
2009-07-21 10:24:24
Kiilike:
Seenekas:
Kõike seda rõõmu ja ilu kimbutavad kõige tavalisemad kiriteod, kelledega mitte midagi ette pole mõistnud võtta.
Mitte just kõige sõbralikum viis aga tigudest aitab vabaneda maasse kaevatud poolsuletud "potsik" milles on õlu. Teod armastavad seda vedelikku :) st romavad sisse(ja välja ei saa enam .
Seda ma pole veel proovinud. Meil hakkab siis küll palju õlut minema, territoorium pole just väike.:D Netcat, kui piparmünti soovid, võin juurikat jagada. Oksa tuppa vette jätmisel tulevad ka juured alla. Ainult istutuskohta tuleb küll valida, tõesti ajab hirmsasti oma risoome igale poole.
Kirsike
Abikokk
2009-07-21 20:27:32
No meie aias võib küll vist terve aiahooaja ebaõnnestunuks lugeda. Nüüd on lisaks ilmunud meeletu kogus igasugu satikaid ja sitikaid, enamiku taimede lehed on augulised, kirsioksad mustad sitikatest, jääkapsas mädaneb alt ja isegi kivikiblik ei õitse enam, sest keegi õied ära närinud :O

Lindude toitmine

Netcat
Abikokk
2009-07-21 23:34:16
Tegelikult ma tahaks justnimelt rohemünti kasvatada. Aga on näha, et kohalik muld müntidele ei meeldi. Järgmisel aastal proovin peenrakasti vms Maasikaid on niiet TAPAB. Eile tegin omast arust peenrad puhtaks. Täna uus ämbritäis ja pooled jäid mädanud peast peenrasse. Ei oleks iialgi arvanud, et kunagi kurdan, et maasikaid liiga palju on, aga tänavu on see aeg. Samas, peenrad on juba 4-5 aastat vanad, ehk ongi see selline viimane jõupingutus nende poolt? Nuikapsastel ei ole veel mingisugust nuia all. Millal see sinna tekkima hakata võiks?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>