Aiahooaeg 2009 ja 2010

Namilla
Kokaõpilane
2010-06-01 23:44:53
Ruutlehik (Uus-Meremaa spinat), mure idanemisega. Kas on kellelgi kogemusi ruutlehiku kasvatamisega? Kas on korda läinud ruutlehiku seemneist taimede saamine? Kui jah, siis kuidas te nende seemnetega ümber käinud olete? Minul on ruutlehik proovimisel esimest aastat ja seni on midagi valesti. Olen ostnud seemet kaks korda, erinevate tootjate omad. Esimesest partiist panin mai alguses ühe osa aknale väikestesse pottidesse, ca 2 cm sügavusele mulla alla, teised karpi niiske lapi vahele idanema. Paari nädalaga ei taimi, ei idusid. Teisest partiist panin üsna mai lõpul seemned niiske lapi vahele - ka neist pole ükski seni elumärki andnud. Muide, niiske lapi vahel seemnete idandamine on vana nipp näiteks kõrvitsate puhul - nii saab taimepotti panna just need seemned, mis tõesti idanevad.
Seenekas
Abikokk
2010-06-02 11:14:06
Namilla, proovi seemnemaailma lehelt vaadata selle ruutlehiku kohta. Reeglina, kui seal seemneid müüakse, siis on ka kasvatusvihjeid. Tõlked pole küll parimad, kuid ühtteist saab teada. Kola seal lehel veidi. Mul on üks uus taim külvatud - lehtrõigas. Sama kiire kasvuga kui kress, välja näeb nagu redis enne harvedamist. Värvus lilla. Maitse rõikaline. Minu suureks üllatuseks olid seemned silmaga nähtava suurusega ja sai lausa külvata kohe ilma harvendamist nõudva vahega.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-06-02 11:38:52
Namilla:
Ruutlehik (Uus-Meremaa spinat), mure idanemisega. Kas on kellelgi kogemusi ruutlehiku kasvatamisega? Kas on korda läinud ruutlehiku seemneist taimede saamine? Kui jah, siis kuidas te nende seemnetega ümber käinud olete? Minul on ruutlehik proovimisel esimest aastat ja seni on midagi valesti. Olen ostnud seemet kaks korda, erinevate tootjate omad. Esimesest partiist panin mai alguses ühe osa aknale väikestesse pottidesse, ca 2 cm sügavusele mulla alla, teised karpi niiske lapi vahele idanema. Paari nädalaga ei taimi, ei idusid. Teisest partiist panin üsna mai lõpul seemned niiske lapi vahele - ka neist pole ükski seni elumärki andnud.
Mina panin seemned maha aprilli viimasel nädalal ja idanesid kenasti ja kiiresti. Võrreldes spinatiga on lehed muidugi veel väikesed. Panin otse mulda, vist siblisin lihtsalt mulla pärast peale, st ei oska öelda, mitme cm sügavusele. Soome seemned (need rohe-kollased pakid).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Hexy
Abikokk
2010-06-04 17:46:04
Pille:
http://farm5.static.flickr.com/4002/4635903838_dd71efda7a.jpg Pildil on viite sorti redised ja erinevad lehtsalatid. Ülipõnev :) PS Nagu näha, siis mul on nn kõrgpeenrad. Loen siin parasjagu soomlaste Kotipuutarha ajakirja (4/2010) ja seal on kirja pandud kõrgpeenarde plussid: - muld kuivab ja soojeneb kevadel kiiresti - taimed ei kannata liigse niiskuse käes - taimede hooldamine on lihtsam, säästab aedniku selga :)
Väga vinge peenar Pille. Kas sul on kõik peenrad sama tüüpi ? Mitu peenart sul on, et kõik vajalik kraam kasvama mahuks?

Hexy asjatab

Netcat
Abikokk
2010-06-10 14:54:07
Kindlasti siin on rahvast, kes kasutab peenral katteloore. Kasutan igal aastal minagi. Seekord lõi esimest korda latva alles, et kui muidu pööran viljavaheldusele ja sobivatele-mittesobivatele naabritele jne suurt tähelepanu, siis loorid pole kuidagi sildistatud ja ühel aastal maasikatel olnud loor võib vabalt sattuda järgmise aasta kurgipeenrale või vastupidi. Aga haigused kimbutavad meil mõlemaid, ja mitte ainult neid... Ja kui teisi aiatööriistu saab ikka vahetevahel desinifitseeritud ka, siis neid loore ei saa ju vist pestagi? Mida arvate sellest asjast? Hoolida või mitte?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2010-06-10 15:26:28
Netcat:
Kindlasti siin on rahvast, kes kasutab peenral katteloore. Kasutan igal aastal minagi. Seekord lõi esimest korda latva alles, et kui muidu pööran viljavaheldusele ja sobivatele-mittesobivatele naabritele jne suurt tähelepanu, siis loorid pole kuidagi sildistatud ja ühel aastal maasikatel olnud loor võib vabalt sattuda järgmise aasta kurgipeenrale või vastupidi. Aga haigused kimbutavad meil mõlemaid, ja mitte ainult neid... Ja kui teisi aiatööriistu saab ikka vahetevahel desinifitseeritud ka, siis neid loore ei saa ju vist pestagi? Mida arvate sellest asjast? Hoolida või mitte?
mis sorti katteloorid Sul on? Minu vanaema kasutab mingit valget riidetaolist materjali ja seda annab küll edukalt pesta...küll tüütu töö, aga suvel õues lastevannis saab edukalt tehtud...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Netcat
Abikokk
2010-06-10 16:29:32
Tziiki:
Netcat:
mis sorti katteloorid Sul on? Minu vanaema kasutab mingit valget riidetaolist materjali ja seda annab küll edukalt pesta...küll tüütu töö, aga suvel õues lastevannis saab edukalt tehtud...
Täitsa klassikalised õhukesed suvised katteloorid, 17g/m2 no nagu neid poes müüakse nii rullis kui pakendis...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Seenekas
Abikokk
2010-06-10 18:46:10
Katteloor on täiesti pestav kraam. Pesumasinasse ei soovita muidugi panna. Pese käsitsi ja suurema väänamiseta (vaid kuivaks pigistades) nöörile mitmekordselt ja mitte väga tuulise ilmaga kuivama.
Kiilike
Abikokk
2010-06-10 22:50:49
Seenekas:
Katteloor on täiesti pestav kraam. Pesumasinasse ei soovita muidugi panna. Pese käsitsi ja suurema väänamiseta (vaid kuivaks pigistades) nöörile mitmekordselt ja mitte väga tuulise ilmaga kuivama.
Hmm, ma pistsin katteloorid eelmise aasta suvel peale külge jäänud mulla maha raputamist pesumasinasse. Pesin swipe pesupulbriga ja õrnpesuprogrammiga ning sain täitsa puhtaks :)

kiilikese köögikatsetused

Seenekas
Abikokk
2010-06-11 10:13:20
Kiilike:
Seenekas:
Hmm, ma pistsin katteloorid eelmise aasta suvel peale külge jäänud mulla maha raputamist pesumasinasse. Pesin swipe pesupulbriga ja õrnpesuprogrammiga ning sain täitsa puhtaks :)
Kas see õrnpesuprogramm tsentrifuugib ja või jätab vee masinasse? Mul on erinevatel masinatel aastate jooksul need programmid erinevad olnud.
<< 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 >>