Aiahooaeg 2009 ja 2010

Seenekas
Abikokk
2010-05-29 14:20:00
Pean piinlikkusega tunnistama, et lasin mehel Hortesest sipelgamürki tuua. Lihtsalt polnud valida, sest käigurajad hakkasid juba majja sisse trügima... Ongi selline pakk, kus sipelgamürk peale kirjutatud ja olin sunnitud mõlemale pesahakatisele peale puistama. Enne kaevasin nii palju kui sain seda pesa välja ja viisin metsa, kuigi ei usu et sest miskit kasu oli. Mõne päeva jooksul pole uut sebimist samades kohtades toimunud. Söödavate taimede peenarde vahele mürki vist ei riskiks puistada või peaks enne mõne asjatundjaga nõu.
Vernanda
Abikokk
2010-05-30 17:54:57
Seenekas:
Pean piinlikkusega tunnistama, et lasin mehel Hortesest sipelgamürki tuua. Lihtsalt polnud valida, sest käigurajad hakkasid juba majja sisse trügima... Ongi selline pakk, kus sipelgamürk peale kirjutatud ja olin sunnitud mõlemale pesahakatisele peale puistama. Enne kaevasin nii palju kui sain seda pesa välja ja viisin metsa, kuigi ei usu et sest miskit kasu oli. Mõne päeva jooksul pole uut sebimist samades kohtades toimunud. Söödavate taimede peenarde vahele mürki vist ei riskiks puistada või peaks enne mõne asjatundjaga nõu.
no ma olen (jälle) kuulnud, et see protsess toimub suisa kartulikotiga, ju siis tuleb ikka üsna palju sealt kaevata...

Da Vahtra Residence

Edith
Abikokk
2010-05-30 19:41:13
alustasin täna aknaalla peenrakastide ehitamisega. algaja aednikuna muidugi natuke karmid eksperimendid kasutusele võetus nii, et tulemusest ei tea mida oodata. ainus mõistliku hinnaga orgaaniline muld mida leidsime aianduspoest on tegelikult okaspuu turvas mis loomulikult on happeline ja sobib happet armastavatele taimedele. samas aga on mul kodus ahi mis vajas puhastamist ja taimed mis küll eelistavad happelist kuid mitte nii karmilt happelist keskkonda (kurk, tomat jne). oki vaja hapet neutraliseerida, ainus valme mida ma põhikooli keemiast mäletasin on alus+happe=sool+vesi. kuna mul võrrandi vasaku poole ained on olemas (turvas ja tuhk) siis segasin need kokku. eks näe kuidas tulemus tuleb. nüüd veel vaja vihma ja siis võib katsetada kuidas taimedele meeldib. nõgesed ka juba leos nii, et kõik lehetäid jms-ne ainult hoidku eemale. ja kui peaks tigude rünnak tulema siis käin naabrusest asuvast kohvikust läbi ja lunin neilt kohvipaksu :)

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Seenekas
Abikokk
2010-05-30 20:34:46
Vernanda:
no ma olen (jälle) kuulnud, et see protsess toimub suisa kartulikotiga, ju siis tuleb ikka üsna palju sealt kaevata...
Oh see suurte pesade ümberkolimine on lausa omaette pikk teema... Suurematel pesadel on maa sees selline kas pooleteisemeetrine või sügavamgi osa. Meil olid tüübid alles alustanud ja siblisid seal maapinnal ja kännu peal. Mingi hetk lugesin selle kohta päris palju, sest paarile tuttavale olid sipelgad ehitanud vana maja vundamendi või lausa sauna seina vahele oma kodu. Ja see pole enam väga meeldiv. Siis sai asja koos uuritud, mis ette võtta. Tegelikult on ka pesateisaldajad võimalik tellida, kuid vaevalt nad sellist kümnesentimeetri kõrgust pesa tuleks uurima ja odav ei pidanud see lõbu ka olema.
Netcat
Abikokk
2010-05-31 12:37:12
Liilia:
elu ongi julm ja ellu jäävad tugevamad, et siis kas sipelgad või taimed.
Jajah, eile õhtul pubis istudes sattus Discovery'lt mingi klipp silme ette, kus sipelgad karjatsi erinevaid mutukaid murdsid, kes iganes nende käiguteele sattus - läks lepatriinu ja mingi muu mardikas ja ritsikas jne. Julmad elukad. Küpsetuspulber it is. Võtan linnast terve purgitäie kaasa.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Seenekas
Abikokk
2010-05-31 19:49:53
Netcat:
Liilia:
elu ongi julm ja ellu jäävad tugevamad, et siis kas sipelgad või taimed.
Jajah, eile õhtul pubis istudes sattus Discovery'lt mingi klipp silme ette, kus sipelgad karjatsi erinevaid mutukaid murdsid, kes iganes nende käiguteele sattus - läks lepatriinu ja mingi muu mardikas ja ritsikas jne. Julmad elukad. Küpsetuspulber it is. Võtan linnast terve purgitäie kaasa.
Irw, meil üks sipelgarada ristub hobuste koplisseminekurajaga, seni on hobused võitnud.
Kirsike
Abikokk
2010-06-01 13:48:46
Meie aia kõige suuremateks kahjuriteks on muutunud mu enda lapsed koos oma sõpradega :( :( Eile tipnes nende kahjurlus sellega, et jalgpalliga löödi terassil ämbris kasvanud tomatitaim varre pealt katki :( :( Väikese piiga lillekinkimisarmastusest ma ei taha rääkidagi :(

Lindude toitmine

Marink
Kokaõpilane
2010-06-01 15:40:42
Targemad, kellel aiaga pikem kogemus, oskavad ehk vastata. Avastasin porganditelt väikesed kärbsed. Kas ja mida need taimedele halba teevad? Kas nendest peaks kuidagi lahti saama? Kui jah, siis kuidas?
Kairit
Abikokk
2010-06-01 16:58:25
Kirsike:
Meie aia kõige suuremateks kahjuriteks on muutunud mu enda lapsed koos oma sõpradega :( :( Eile tipnes nende kahjurlus sellega, et jalgpalliga löödi terassil ämbris kasvanud tomatitaim varre pealt katki :( :( Väikese piiga lillekinkimisarmastusest ma ei taha rääkidagi :(
Tean, mida tunned. Mul 2a poiss nopib ka kõik lilleõied ära ja jookseb peenardel risti-põiki kasse taga ajades...aga noh, mis seal ikka-lapsed on lapsed...
Netcat
Abikokk
2010-06-01 18:48:37
Marink:
Targemad, kellel aiaga pikem kogemus, oskavad ehk vastata. Avastasin porganditelt väikesed kärbsed. Kas ja mida need taimedele halba teevad? Kas nendest peaks kuidagi lahti saama? Kui jah, siis kuidas?
See on ilmselt porgandikärbes. Muneb sinna ja vastsed ussitavad porknajuurikad ära. Selle vastu soovitavad porgandit sibulaga vaheliti kasvatada ja loori all hoida. Mina pidin aga loori pealt ära võtma, sest sibulapealsed on juba liiga pikaks kasvanud, et selle alla ära mahtuda. Ka võib pritsida igasugu taimeleheleotistega, kui nad juba kallal on.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 >>