Aiahooaeg 2009 ja 2010

Zapxpxau
Abikokk
2010-05-23 20:58:52
Mul on rosmariin ikka õues, aga see talv on paks lumi ära lämmatanud, salvei kadus päris ära, lavendel ka näeb selline imelik välja, aga tüümianil pole häda midagi.

Zap*

Liilia
Abikokk
2010-05-24 00:08:56
Profa:
Kust saaks korralikku Eesti küüslauku mahapanemiseks? Mitte seemnest aga küüsi. Cereses ja Horteses ei olnud igatahes. Kui keegi siinlugejatest müüb, siis sõidan hea meelega Tallinna piires kohale.
küüslauku on kahesuguseid- tali- ja suviküüslauk. mõlemaid koristatkse sügisel. taliküüslauk on see, mis pannakse sügisel maha ja talvitub väljas. see on tugevama maitsega, kuid viletsa säilivusega. suveküüslauku on praegu õige aeg maha panna. see on väiksemate küüntega, maitselt mahedam ja säilib väga hästi. mul on seda suveküüslauku pakkuda küll :) asun ainult lõuna-eestis.

Köögitoimkond

Mari-Liis
Abikokk
2010-05-24 10:04:20
Rosmariin ei ole minul kunagi talve üle elanud. Saartel vbl küll, aga mandril vist suurt lootust polegi...Igal kevadel istutan uued taimed. Salvei selle eest on väga vapper ja tüümian on ka ilusti talved üle elanud.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Profa
Abikokk
2010-05-24 10:26:59
Liilia:
Profa:
Kust saaks korralikku Eesti küüslauku mahapanemiseks? Mitte seemnest aga küüsi. Cereses ja Horteses ei olnud igatahes. Kui keegi siinlugejatest müüb, siis sõidan hea meelega Tallinna piires kohale.
küüslauku on kahesuguseid- tali- ja suviküüslauk. mõlemaid koristatkse sügisel. taliküüslauk on see, mis pannakse sügisel maha ja talvitub väljas. see on tugevama maitsega, kuid viletsa säilivusega. suveküüslauku on praegu õige aeg maha panna. see on väiksemate küüntega, maitselt mahedam ja säilib väga hästi. mul on seda suveküüslauku pakkuda küll :) asun ainult lõuna-eestis.
Just-just, nimelt suveküüslauku ma mõtlengi, sel nädalal teen suurema ralli mööda turge, ehk ikka leiab.

Profa köögipool

Seenekas
Abikokk
2010-05-24 10:28:52
Profa, miks Sul küüslauku just sellise peana vaja on? Või on see miski eri sort? Ise olen alati sügisel küüned maha pannud või siis kevadel. Kevadistest saab sügiseks litsalt väiksemad "pead". Mullu küll see küüslaugupanek ebaõnnestus pika sooja sügise pärast, läksid enne järsku külma kasvama, kuigi said hilja maha pandud ja kevadel ei tulnud neist midagi. Küll aga õpetati mulle paar päeva tagasi tore nipp - panna maha need õisikust moodustunud küünekesed, võtta sügisepoole üles, lasta natuke kuivada ja siis uuesti enne külma maha panna. Liilia, mis vahe on suvi- ja taliküüslaugul? Mul lähevad nii kevadel kui sügisel ühesama küüslaugu küüned maha. Nädalavahetusega said maha kartulid ja nädala sees tehtud igasugu muud köögiviljaaia tööd. Nüüd jääb veel kasvuhoonesse taimed ära istutada.
Dinnu
Kokaõpilane
2010-05-24 11:36:19
Piretze:
Tere tarkade klubi :) Mul selline küsimus, et kas keegi on paksoid kasvatanud? Armastab ta lauspäikest, pigem varju? Mul hetkel väikestes pottides, aga alumised lehed on kuidagi imelikuks ära läinud...
Piret, minu paksoi on ka väga tilluke ja niru. Ei teagi, milles asi, äkki seemned polnud tasemel. Istutasin oma taimekesed nüüd välja, eks näis, mis neist saab. Muidu mul on pastinaagid, porgandid ja aedoad peenrast üles tõusnud ja varsti pean ka porgandite/pastinaakide harvendamisega tegelema hakkama :). Ürte pole ma julgenud veel õue istutada, eelmisel aastal viisin basiiliku enne jaanipäeva õue peenrasse ja sai veidi külma. Till, talisibul ja murulauk tunnevad end ka õuepeenras väga hästi. Tüümian elas ka mul ilusti eelmise talve üle ja sel aastal ootavad välja istutamist veel salvei, estragon, pune, koriander ja basiilik.
Liilia
Abikokk
2010-05-24 12:23:04
Seenekas:
Liilia, mis vahe on suvi- ja taliküüslaugul? Mul lähevad nii kevadel kui sügisel ühesama küüslaugu küüned maha.
kui panna taliküüslaugu küüned kevadel maha siis ei jõua nad nii öelda täis kasvada ja jäävad väikesed, muidu saab ikka sellised õuna suurused pead. minul kasvavad mõlemad. need mis ma sügisel maha panin on praegu juba ilusad ning neid kasutan ma suvel toidu valmistamiseks ja kurkide hapendamisel-marineerimisel. suveküüslaugud panin mai algul maha, need võtan veidi enne lume maha tulekut alles üles ja neid kasutan kevade poole toiduks, selleks ajaks on need taliküüslaugud tavaliselt kuivanud või kasvama läinud. suveküüslauk on aga siiani väga ilus. aga muidu neil vahet polegi, minul on just põhiargument see säilivus, poest ei raatsi ma küll küüslauku osta.

Köögitoimkond

Liilia
Abikokk
2010-05-24 12:24:42
Profa:
Just-just, nimelt suveküüslauku ma mõtlengi, sel nädalal teen suurema ralli mööda turge, ehk ikka leiab.
ma siin mõtlesin, et kui keegi tahab, siis ma võiks posti teel ju suveküüslaugu küüsi saata. nad on ju kerged ja kui ilusti kilekotti panna, siis ilmselt ei juhtu nendega midagi. kui on soovi, siis võib mulle meilida :)

Köögitoimkond

Tullia
Abikokk
2010-05-24 13:53:56
Liilia:
Seenekas:
Liilia, mis vahe on suvi- ja taliküüslaugul? Mul lähevad nii kevadel kui sügisel ühesama küüslaugu küüned maha.
kui panna taliküüslaugu küüned kevadel maha siis ei jõua nad nii öelda täis kasvada ja jäävad väikesed, muidu saab ikka sellised õuna suurused pead. minul kasvavad mõlemad. need mis ma sügisel maha panin on praegu juba ilusad ning neid kasutan ma suvel toidu valmistamiseks ja kurkide hapendamisel-marineerimisel. suveküüslaugud panin mai algul maha, need võtan veidi enne lume maha tulekut alles üles ja neid kasutan kevade poole toiduks, selleks ajaks on need taliküüslaugud tavaliselt kuivanud või kasvama läinud. suveküüslauk on aga siiani väga ilus. aga muidu neil vahet polegi, minul on just põhiargument see säilivus, poest ei raatsi ma küll küüslauku osta.
Täitsa uus info minu jaoks. Olen seni ainult taliküüslauku kasvatanud ja need on juba üsna suured. Kahjuks on aiamaa äärest ääreni juba kraami täis, muidu paneks ka mõned suveküüslaugud.

Tullia jutukesed

Aurora
Abikokk
2010-05-24 14:28:02
Esimene rohimine sai pühapäeval tehtud - kõik, mis seemnest maha sai on ka ilusti üleval: kapsas, punapeet, lääts, porgand, kaalikas, naeris, erinevad oad, hernes. Alles nüüd said mulda erinevad salatid, hiina- ja rooskapsas. Redist saab nädala pärast ilmselt juba süüa.
<< 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 >>