Aiahooaeg 2009 ja 2010

Zapxpxau
Abikokk
2010-05-04 13:44:26
Ilm on nii koledaks läinud :O Täna saabusid kollased vaarikad (taimed), pojengid ja muud, aga hommikul sadas lörtsi! Inglismaalt tellitud minikurkide seemned on ilusti idanenud ja juba ka ümber istutatud, aga miskid vist Läti? päritolu Libelled pole küll idanemise märkigi näitanud. Hmh. Aga lisaksin siia ühe äärmiselt laheda viite artiklile akna küljes rippuvast taimekasvandusest. Geniaalne!

Zap*

Seenekas
Abikokk
2010-05-05 18:31:03
Jess, jess!!! Kasvuhoone jälle püsti! Mulle tundus see üsna lootusetuna, aga au ja kuulsus kaasale, kes minu vähese kaasabiga selle taaspüstitas. Ütleks kohe "nagu uus", kui kile mitmest kohast teibitud poleks, aga igal juhul kasutuskõlbulik. Mul on kurgi ja suvikõrvitsataimed ilusti kasvanud, viisin nad pööningule jahedasse, et enne välja istutamist liiga välja ei veniks.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-05 19:15:04
Seenekas:
Jess, jess!!! Kasvuhoone jälle püsti! Mulle tundus see üsna lootusetuna, aga au ja kuulsus kaasale, kes minu vähese kaasabiga selle taaspüstitas. Ütleks kohe "nagu uus", kui kile mitmest kohast teibitud poleks, aga igal juhul kasutuskõlbulik.
Tublid! Ma eputan oma kasvuhoonega ka - ei pannudki vist mullu pilti üles? Igatahes siin üks lumine foto, tehtud mullu talvel. Loodetavasti ei pea me midagi teipima/lappima tükk aega :)
Seenekas:
Mul on kurgi ja suvikõrvitsataimed ilusti kasvanud, viisin nad pööningule jahedasse, et enne välja istutamist liiga välja ei veniks.
Mmm. Ma kurki vist ei panegi, aga suvikõrvitsaid pole ette kasvatanud. Panen nädala pärast (siis, kui jälle kasvav kuu ja väidetavalt soodne aeg istutamiseks) otse avamaale. Või peaks ikka ette kasvatama?? :O Seenekas? Kiilike? Zapxpxau??

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2010-05-05 20:20:08
See aasta tundub jahe kevad olema, vast ka suvi. Kui eelmine aasta oli aprillis Saaremaal üle 300 tunni päikesevalgust, siis see kevad vaid 170. Temperatuuris annab ka tunda. Ei tea kuidas mandril on muidugi. Aga ma olen pisut skeptiline ja peenrad on see aasta kaetud. Pean tunnistama, et ei ole ei suvi- ega tavakõrvitsaga aianduslikult tegelenud, ei tea mis on idanemistemperatuur või -aeg, aga saad ju peenra alati ära looritada kui vaja, nädal pole nii pikk aeg vast.

Zap*

Liilia
Abikokk
2010-05-05 22:26:20
mina ei kasvata kunagi ei kurki ega ühtki kõrvitsalist ette. külvan nende seemned otse peenrasse siis kui öökülmad möödas ja öine temperatuur püsib vähemalt +5 juures, sest kurgid-kõrvitsad kasvavad just öösiti! esialgu panen katteloori ka peale. kõrvitsad panen ehk järgmisel nädalal juba kompostihunnikusse kasvama, aga kurgid peavad kindlasti veel veidi ootama, ehk kuu lõpus panen avamaale kasvama.

Köögitoimkond

Hexy
Abikokk
2010-05-05 22:54:48
Pille-ilus kasvuhoone. Ma ise sain vanemate maapealt omale pisikese lapikese, kuhu külvasin täna peterselli, rukkolat, 5 erinevat salatit, spinatit, tilli, jääsalatit. ei tea kas oli hea ajastus, aga ma järgmine aasta olen tublim ja teen rohkem eeltööd. Rooskapsas on kõik kutud, peale ühe taime :( kastsin vist liiga palju ja istutasin natuke liiga vara ümber) A mu 2aastane poiss aitas seemneid külvata ja läks natuke tihedalt, seepärast ka see varajane pikeerimine(või mis see õige sõna on?)

Hexy asjatab

Kiilike
Abikokk
2010-05-05 22:58:08
Ma olen mõlemat pidi teinud st ette kasvatanud ja otse pannud. Sooja ja päikselise kevade ja suvega tulevad suvikõrvitsad suurepäraselt toime st kasvavad avamaal seemnest ilusad ja annavad rohkelt saaki kuid jaheda suvega jäävad hätta ja vajaks ette kasvatamist. Ise panin eelmisel nädalavahetusel mõned (õli)kõrvitsa ja suvikõrvitsa seemned topsikutesse idanema. Sama tegin ka kurkidega. Eelmise aasta jahe suvi ei soosinud minu muskaatkõrvitsa ja suvikõrvitsa kasvu kohe üldse :( ja viimased olid seemnena katteloori alla mulda pandud.

kiilikese köögikatsetused

Liilia
Abikokk
2010-05-06 09:17:02
minul kasvas eelmisel suvel suvikõrvits nagu umbrohi :D mul oli kolm seemnest külvatud taime ja pidin iga päev vähemalt ühe suvikõrvitsa ära sööma, sest muidu kippusid need üle kasvama... aga eks siin lõunas on kõvasti soojem ka kui teil seal põhjas ;) Hexy- olen täheldanud, et rooskapsas on üldse üks väga õrn kapsasort. teisi võid sa pikeerida ja teha nendega mida iganes, aga rooskapsas annab kergelt otsad jah.

Köögitoimkond

Seenekas
Abikokk
2010-05-06 09:31:40
Niipalju, kui mina tean kurkide ettekasvatamisega erilist vahet pole, aga olen niimoodi harjunud ja mulle päris meeldib nendega jahmerdada. Seda enam, et meil on maa igavesti niru-savikas ja alles nüüd hakkavad osa peenardest normaalselt koheva mullaga olema. Eks seepärast pole ka seemnest tahtnud panna, et tulemus kindlam oleks. Mullu sellest hoolimata kurgid-kõrvitsad ei õnnestunud.
Aurora
Abikokk
2010-05-06 12:15:26
Pille:
Mmm. Ma kurki vist ei panegi, aga suvikõrvitsaid pole ette kasvatanud. Panen nädala pärast (siis, kui jälle kasvav kuu ja väidetavalt soodne aeg istutamiseks) otse avamaale. Või peaks ikka ette kasvatama?? :O Seenekas? Kiilike? Zapxpxau??
Ma olen suvikõrvitsat ikka ette kasvatanud, see aasta said seemned küll alles eelmisel laupäeval pottidesse.
<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>