Seenekas Abikokk 2010-04-23 18:25:34 |
Kohvipaksu mu sõbranna emme kuivatab terve talve ja siis segab aiamulda. Kuhu täpsemalt rohkem või vähem, pean uurima. Ise kutsub seda "mulla kohendamiseks". Aga tomatite ja kurkide alla soovitab mu kaasa õue istutamise ajal räime istutusaugu põhja panna, tema isa olevat nii teinud. | |
Zapxpxau Abikokk 2010-04-23 18:33:07 |
Seenekas:
Kalarapid pannakse siin Saaremaal tihtilugu taimedele istutuse alla, aga muld peab ikka vahel ka olema. Roosidelegi on pandud.
Aga tomatite ja kurkide alla soovitab mu kaasa õue istutamise ajal räime istutusaugu põhja panna, tema isa olevat nii teinud. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-23 19:05:56 |
Mina olen nüüdseks jõudnud nii kaugele, et kõik tomatiseemned on maha pandud (VÄGA mitut sorti, üks kirjum ja põnevam, kui teine ;)), nagu ka paprikad (Vinni Puhh, Merchant, Moldova kink, Kakaduu, Notška), pommud (Albatross, Härja süda, Kuldmuna, Calliope, Farmers Long, Gandia), tšillid (Padron - 2 sorti, Hot Tepin, Ancho, Chocolate Scotch Bonnet, Pimenton Grindilla Amarilla) ja okra. Mitmed kõrvitsad läksid ka maha (Ushiki Kuri, Marina di Chioggia)*. Kõik need siis istutuskastidesse, mis pesitsesid paar päeva elutoa aknalaual, aga kuna tütar näitas ebatervet huvi nende vastu üles, siis viisin need täna kasvuhoonesse. Seal üsna soe. Loodan sel pühapäeval ema ja tädide abil ka kõik muud külmakindlamad asjad maha panna (hernes, spinat, porgand, till, redis ja mõned ürdid). Mullu sügisel peenrasse pistetud Peipsi küüslaugud on ka väljas :P * Kui nüüd kellelgi mõni neist seemnetest puudu on, andke teada. Mul jäi nii mitmeidki seemneid veel mitmeks aastaks, aga no ei säili ju teised nii pikalt.. Küsige meilitsi alates esmaspäevast, sest sugulastel on siiski eelisõigus ;) | |
Zapxpxau Abikokk 2010-04-23 20:30:03 |
Mul on 5 sorti tomateid, praegu nii 10cm pikkused - must kirss, triibuline, kollane tibatilluke, võileivatomat brandywine ja veel üks kollane. Ja kahte sorti maasikaid - valged ja punased - need alles põidlapikkused. Järgmine nädal lähevad õue peenrale 4 värvi redist, 5 värvi porgandit ja mingid salatiseemned on ka üle. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-23 23:03:30 |
Zapxpxau:
Me peame sügisel oma värvilisi ja sulelisi tomateid võrdlema hakkama, Zapxpxau. Rediseid on mul ka erinevaid, aga porgandite osas valitseb segadus - hetkel leian oma "aiakarbist" vaid väikesed Pariisi porgandid ja purple-haze porgandid. SURMKINDLALT oli mul ka vikerkaarevärvi porgandite pakk, aga kus?? Peab ikka aiapoodi jälle minema ;) (Ärge pange pahaks, ma esimest aastat tõeline köögiviljaaednik, algaja elevus seega).
Kuidas teil mullu sidrunaloisia kasvatamine õnnestus, Zapxpxau ja Kiilike?
Mul on 5 sorti tomateid, praegu nii 10cm pikkused - must kirss, triibuline, kollane tibatilluke, võileivatomat brandywine ja veel üks kollane. Ja kahte sorti maasikaid - valged ja punased - need alles põidlapikkused. Järgmine nädal lähevad õue peenrale 4 värvi redist, 5 värvi porgandit ja mingid salatiseemned on ka üle. |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-04-24 11:01:36 |
Minul ei õnnestunudki seda sidrunaloisiat leida, otsisin küll Tallinnas iga kord, ei vedanud vist. Inglismaalt ka ükski äri taimi nii kaugele saata ei taha. Aga Pille, kas sul arbuus-redist on? Tundub väga huvitav, aga seemneid pole kuskil trehvanud. | |
Kaare Abikokk 2010-04-24 18:22:24 |
Loen ja kadestan siin teid. Nii tahaks ka aknalauale üht-teist kasvama panna, aga elan lootusetult pimedas (rõduta) korteris. Mis saaks veel hullem olla :P | |
Elis Abikokk 2010-04-24 18:39:15 |
Koopatibi:
Koopatibi mul täpselt sama olukord, aga siiski panin sel aastal aknalauale ürdikasti kasvama. Käime elukaaslasega kordamööda poputamas neid ja senini on küll kenasti sirgunud. Loen ja kadestan siin teid. Nii tahaks ka aknalauale üht-teist kasvama panna, aga elan lootusetult pimedas (rõduta) korteris. Mis saaks veel hullem olla :P |
|
Sasha Abikokk 2010-04-24 21:08:44 |
Karulauk kasvab mis mühiseb, viimase nädala kõik salatid on karulauguga olnud. Poeg küsis täna, et "eee... millal sul see karulaugufetiš pihta hakkaski?". Aga kas rediseid on juba hilja panna või veel võiks? | |
Hexy Abikokk 2010-04-25 20:40:27 |
Sasha:
oi kuidas ma tahaks karulauku, minu eelmisel aastal mulda pandud seemned küll ei paista veel :(
Karulauk kasvab mis mühiseb, viimase nädala kõik salatid on karulauguga olnud. Poeg küsis täna, et "eee... millal sul see karulaugufetiš pihta hakkaski?". |
|
<< < 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 > >> |