Netcat Abikokk 2010-04-08 18:15:21 |
Mina pole oma aiamaad veel näinudki sel aastal. Kuulge, kui maasikatele on kuuseoksad katteks peale pandud ja lumi on sulanud, kas need tuleks nüüd ära võtta, või võtab kevadine külm nad ära? Stressirohke talvega on viimasedki tarkused peast lennanud Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Seenekas Abikokk 2010-04-09 08:32:03 |
Netcat:
Netcat, korja aga rahulikult need oksad ära.
Pille, muidugi pane mõni pott vms. rabarbrile peale. Ma plaanin ka täna vaadata, millist neist "venitama hakkan".
Mul avastas mees eile hilisõhtul, et sõnnikuhunnikusse visatud vanad rabarbrijuured olla kasvama hakanud! Lähen kohe ise ka välja tšekkama, varahommikul ei tulnud meelde.
Aprillikuu Kodukirjas on artiklid "Kuidas venitada rabarbrit?" ja "Spargel oma aiast." Kuulge, kui maasikatele on kuuseoksad katteks peale pandud ja lumi on sulanud, kas need tuleks nüüd ära võtta, või võtab kevadine külm nad ära? Stressirohke talvega on viimasedki tarkused peast lennanud |
|
Kirsike Abikokk 2010-04-09 10:47:11 |
Pille:
Ma panen peale suure musta prügikotikile ja ääred siis kividega kinni, on rohkem ruumi rabarbril kasvada.
Aga täna ma nad ära katan, nii ilusti on pead väljas :D
Meliss paistab ka ilusti talve üle elanud olevat ja kuumaasikad. Kõik muu alles lume all.
Lilled tunduvad küll hästi talvitunud olevat.
Kahjuks kaks kirssi jäid lõikamata ja nüüd juba hilja :(
Mmm. Kas peaks neile nüüd kohe mingit potid pahupidi peale keerama? :O |
|
Tullia Abikokk 2010-04-09 11:27:45 |
Murulauk on kenast väljas ja mõne päeva pärast saab ehk juba võttagi. | |
Netcat Abikokk 2010-04-09 12:54:34 |
Seenekas:
Aga katteloori peale ei pane? Meil on tavaliselt ikka õitsemise ajaks loorid peal olnud, aga nüüd ei mäleta enam, millal talvekatted tavaliselt võetud ja õhemad peale pandud said. Või panna loor kohe peale vanade lehtede ärakiskumist ja väetamist. Kui nad selle peale liiga vara õitsema hakkavad, siis vist ka pole hea. Netcat:
Netcat, korja aga rahulikult need oksad ära.Kuulge, kui maasikatele on kuuseoksad katteks peale pandud ja lumi on sulanud, kas need tuleks nüüd ära võtta, või võtab kevadine külm nad ära? Stressirohke talvega on viimasedki tarkused peast lennanud Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Mann Abikokk 2010-04-09 18:42:04 |
Netcat:
mu meelest Eesti ja Sloveenia kliima suurt ei erine, no et kui külmetab, siis me kõrgusel ikka karmimalt kui Eestis.
ma olen igal aastal siin maasikatelt kuuseoksad maha võtt kui nn. kevadine päike väljas, lähtun sellest loogikast, et maasikas kasvab ka metsas, kus keegi seda ei poputa. siiani pole külm ära võtt ega midagist. kannab nigust mees muiste. Seenekas:
Aga katteloori peale ei pane? Meil on tavaliselt ikka õitsemise ajaks loorid peal olnud, aga nüüd ei mäleta enam, millal talvekatted tavaliselt võetud ja õhemad peale pandud said. Või panna loor kohe peale vanade lehtede ärakiskumist ja väetamist. Kui nad selle peale liiga vara õitsema hakkavad, siis vist ka pole hea.Netcat:
Netcat, korja aga rahulikult need oksad ära.Kuulge, kui maasikatele on kuuseoksad katteks peale pandud ja lumi on sulanud, kas need tuleks nüüd ära võtta, või võtab kevadine külm nad ära? Stressirohke talvega on viimasedki tarkused peast lennanud |
|
Seenekas Abikokk 2010-04-09 20:21:32 |
Netcat, pean oma sõnad suts tagasi võtma. Kui Sul on mullu sügisel tehtud noorte taimedega peenar, siis võiks neid oksi päikesekahjustuste vältimiseks veel veidi aega hoida. Külma pärast pole vahet, rääkisin päeval ühe pikaajalise aiapidajaga. | |
Hexy Abikokk 2010-04-09 22:03:14 |
Oma arust juba kirjutasin siia, aga ei leidnud. Minu kasvavad esimest aastat aknalaual 5 tomatitaime, 3 paprikataime, porrud, rooskapsad, basiilik ja tahan panna veel sugar babyt. Ma ei ole eriline rohenäpp nii, et ex paistab kas midagi ka vilja kannab neist, a proovin vähemalt. Ema aeda pole saanud, et uurida mis juba kasvab. Nii loodan, et karulauk kasvama hakkab. | |
Tziiki Abikokk 2010-04-09 22:11:57 |
kas keegi sparglit kasvatab?
rumal küsimus, et kas sparglit saab panna maha suvalisel ajal-s.t et kui jõuan kodumaale suve keskel, et kas siis võib ka panna või tuleks lasta ämmal külvata :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Seenekas Abikokk 2010-04-10 10:44:37 |
Tziiki:
Spargliseemned külvatakse mail lõpul või juuni alul. Seal on mõned nipid ka, pole praegu aega ümber kirjutada, ise kavatsen katsetada. Pikem jutt aprillikuu Kodukirjas. kas keegi sparglit kasvatab? rumal küsimus, et kas sparglit saab panna maha suvalisel ajal-s.t et kui jõuan kodumaale suve keskel, et kas siis võib ka panna või tuleks lasta ämmal külvata :) |
|
<< < 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 > >> |