Aiahooaeg 2009 ja 2010

Seenekas
Abikokk
2010-01-17 17:35:52
Jah, mul eelmises elus juhtus ka selliseid asju, pidevalt niideti midagi muru äärest maha, lõpuks ei viitsinud enam vihastadagi. Ise sellise suure muruhulga piisavast hooldusest polnud huvitatud. Aga ma ilmselt proovin ära, mees kohe innustus, kuigi ei teadnud äkitselt mis see spargel on. :D:D Nüüd näitan pilte, kui koju jõuab. Paistab, et kodanik Oliver talle meeldib - ikkagi selline veits maamehe masti ja nimi ka ühe ratsutamisguru omaga sarnane, hea meeles pidada. :D Seda loota, et keegi taimi müüb vist ei tasu. Maal vanaema juures oli kõigil aias korralik asparaagusepõõsas, tõsi küll teisel põhjusel.
Kiilike
Abikokk
2010-01-18 11:13:44
Seenekas:
Seda loota, et keegi taimi müüb vist ei tasu. Maal vanaema juures oli kõigil aias korralik asparaagusepõõsas, tõsi küll teisel põhjusel.
Mul ämm pistis eelmisel aastal hulgi seemneid maha ja kui nad talve üle elavad siis pisikesi taimi võib täitsa saada :) ( Ta selline "kergelt" aiandushull, armastab kõikvõimalikke seemneid maha panna ja siis vaadata kas lähevad käima. Mis taimedest edasi saab .... sellele mõtleb alles hiljem). Sügisel olid nii 10-15cm kõrged. Meil talvituvad pottidega mulda kaevatuna kasvuhoones .... kevadel näeb kas on elus veel.

kiilikese köögikatsetused

Seenekas
Abikokk
2010-01-18 18:49:46
Oh kui põnev, mina oleks kohe käpp. Endal pole häid ettekasvatamistingimusi, siis loobun nii mõnestki asjast. Kui ta veel millelegi põnevale või ülearusele mõtlema hakkab, siis paluks teada anda.
Kiilike
Abikokk
2010-01-18 19:14:02
Seenekas:
Oh kui põnev, mina oleks kohe käpp. Endal pole häid ettekasvatamistingimusi, siis loobun nii mõnestki asjast. Kui ta veel millelegi põnevale või ülearusele mõtlema hakkab, siis paluks teada anda.
Vaatame mis kevadel alles on :) Olgu mainitud, et ta elab minust veidi Haapsalu poole :D, nii et üsna mugav külastada.

kiilikese köögikatsetused

Seenekas
Abikokk
2010-03-09 11:11:44
Täna hommikul ilusat päikeselit päeva vaadates sai mul talvest totaalselt villand. Tahaks juba maja ümber saada käia mitte üraskiradu pidi, vaid normaalselt. Tahaks juba pääseda aiamaale, mille värava ette on tänaseks jube hang lükatud. Tahaks pääseda viljapuid lõikama, sest ka nende ümber on meetrine lumi ja jäneste kaitseks pandud traatümbrised paistavad vaevu välja. Ja nii edasi... Kümmekond päeva tagasi kukkus hoolimata meie korralikust katusepuhastusest mullu ehitatud kilekasvuhoone sisse. Lume surve kahelt poolt oli lihtsalt nii tugev ja muu majaümbruse läbitavaks muutmise kõrval polnud aega ja ka ei osanud sellele lihtsalt mõelda. Tahaks pääseda kahjustusi hindama, aga kasvuhoone uksest hetkel sisse ei saa. Ja siis tahaks veel, et see üleminekuperiood talvest kevadesse-suvesse oleks lühike ja valutu ja meie aiamaa poleks juunikuuni oma madala asukoha pärast vee all. Mida veel tahta? Et keegi teeks ära kõik lumekahjustustega seonduvad lisandunud tööd, näiteks parandaks mõned aiad ja saeks korralikult maha ümberkukkunud puud, saeks ja lõhuks nad pliidipuudeks ja veaks riita. Veelkord ja nii edasi... Ja et koer unustaks ära alles mõned päevad tagasi ära õpitud lumehange kaudu aiast välja käimise ja midagi muud välja ei mõtleks. Sohh. Paistab, et pärast lumerohket talve tuleb oluliselt töisem kevad ja alustuseks lähen panen mõned kauaidanevad lilleseemned pottidesse. Ilusat päeva kõigile!
Ilse
Abikokk
2010-03-11 08:46:55
Minul algas ka kevadkülvi hooaeg :) Mulda läksid tomatid "Black Krim"," Green Zebra", "Sweet Orange Roma" ja siis veel natuke lemmmaltsa, see peaks nüüd täidisõieline olema. Oi ma ootan juba neid tomateid... nii põnev :)

Ilse köögis

Zapxpxau
Abikokk
2010-03-11 12:10:32
Mul on juba idanduskastid ja seemned kõik valmis, nii nädala-kahe pärast saab esimesed mulda pista. Loodan, et õues talvituvad maitsetaimed on kõik veel elus. Tellisin ka beebitaimi ja kollaseid vaarikaid, neid peab veel ootama.

Zap*

Kirsike
Abikokk
2010-03-11 16:06:06
Mul petuuniad juba täitsa ilusad, jaanuaris külvasin. Varsti istutan ümber ja kärbin otsad. Basiilik ilusti tärganud. Lavendel ja kapimaa ööpalsam ka (mis imeloom see on, ma ei tea, laps tegeleb sellega). Paari nädala pärast algab tõsisem külvamine (kuigi just praegu meenus, et lubasin sel aastal enam mitte midagi kasvatada, peaks vist vanemad postitused uuesti üle lugema) :)

Lindude toitmine

Logitech
Kokaõpilane
2010-03-16 20:43:58
MIna külvan see aasta vaid lilli ise.Kurk läeb otse seemnest kasvuhoonesse ja tomati taimed ostan,kuna nende taimede kasvatamine mul ei ole selle 3-4 aastaga välja tulnud,mil oma maja ja aia lapp sai soetatud.kasvatan tavaliselt herneid,porgandeid,punast peeti,sibulat ,tilli,basiilikat,paprikat,natkue varajast kartulit nii umbes 20 pesa jagu.oh neid asju on vee:vaarikad,õunad,maasikad..... näis kuda selle aasta saak saab kasvama.Kardan,et maa ei sula sellise tempoga üles ennem kui jaaniks,mis talv meil veel siin laiub.ja kapsaid loomulikult kasvatan ka.need panen kasvuhoonesse.ilusti kasvavad ja kiirelt.mul hea suur 20ruutmeetrine klaas kasvuhiine. Keegi hea aiapidaja soovitas mul maasikad kasvuhoonesse pista.Pidavat kaua vilja kandma.... eks näis.kui paari lähima aasta jooksul uue ehitamiseks ei lähe siis ehk tulebki proovida. Maa on siin Türisalu panga juures suht ok.Meetri jagu mulda ja siis liiv.Maa on hea niiskusega.Et aiasaadused kasvavad suht hästi.Päikest ka piisaval paistab siis lausa lust:D

Toidu valmistamine ja eksperimenteerimine,vat see on elu!

Seenekas
Abikokk
2010-03-21 17:10:38
Minu aknalauatomatil on selised viljad küljes:
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>