Aiahooaeg 2009 ja 2010

Liilia
Abikokk
2010-04-29 12:02:43
Itakene:
Siin punastavat smaili ei ole niiet siis lihtalt nii küsisngi: kas esimese külvimulla viskan lihtsalt minema ja kas turbapotid võin koos taimega ümber istutada. Ma esimest aastat aknalaua aednik ja igasugune õpetus on teretulnud. Ja kuna ma peaks taimi pikeerima(tean juba sellist sõna jah:) )hetkel nad umbes 1-2 cm. Jutt siis maitsetaimedest, mida seemnest kasvatan: basiilik, vürtsbasiilik, koriander, rukkola, lehtsalat, tüümian jne. Aidake siis lollikest..
Mis sa ikka punastad, inimene õpib ju kogu elu! :) Ära viska mulda minema, puista see pärast peenrale. Turbapotid on mõeldudki koos taimega istutamiseks. Mina olen ainult enne mulda panemist neid (koos taimega siis) vees leotanud ja veidi katki käristanud et taimejuured kergemini sealt läbi kasvada jõuaks. Taimi pikeeritakse siis kui neil on idulehed välja arenenud ning hakkavad juba pärislehed tekkima. Loe näiteks siit

Köögitoimkond

Mmmaarrii
Kokaõpilane
2010-04-29 17:21:29
Tere, tere! Just täna loodi facebooki kommuun "Ürid aknalaual", mis ootab uusi liitujaid :) Populariseerime üheskoos keemiavaba ja isekasvatatud maitsetaimede kasvatamist. Lisan siis lingi ka: http://www.facebook.com/profile.php?id=1264325540#!/pages/Urdid-aknalaual/121889121157153?ref=search&sid=1264325540.3304947389..1
Itakene
Abikokk
2010-04-29 20:29:00
Liilia:
Itakene:
Siin punastavat smaili ei ole niiet siis lihtalt nii küsisngi: kas esimese külvimulla viskan lihtsalt minema ja kas turbapotid võin koos taimega ümber istutada. Ma esimest aastat aknalaua aednik ja igasugune õpetus on teretulnud. Ja kuna ma peaks taimi pikeerima(tean juba sellist sõna jah:) )hetkel nad umbes 1-2 cm. Jutt siis maitsetaimedest, mida seemnest kasvatan: basiilik, vürtsbasiilik, koriander, rukkola, lehtsalat, tüümian jne. Aidake siis lollikest..
Mis sa ikka punastad, inimene õpib ju kogu elu! :) Ära viska mulda minema, puista see pärast peenrale. Turbapotid on mõeldudki koos taimega istutamiseks. Mina olen ainult enne mulda panemist neid (koos taimega siis) vees leotanud ja veidi katki käristanud et taimejuured kergemini sealt läbi kasvada jõuaks. Taimi pikeeritakse siis kui neil on idulehed välja arenenud ning hakkavad juba pärislehed tekkima. Loe näiteks siit
Suur aitäh, Liilia. :) seda artiklit olin enne lugenud ka ja muid materjale ka, aga kõigis ikka midagi puudu ja küsimusi tekkis mõnega hoopis juurde. Loodan, et varsti saab saaki. :D

köögimaania

Zapxpxau
Abikokk
2010-05-02 16:14:09
Rabarber on nii 15cm pikkune meie aias, ilus punane. Täna said peenrale külvatud igasugused porgandid ja redised. Nelja sorti salatit, mis saavad katte peale ja banaan-šalottsibulad. Tomatid on suurematesse pottidesse pandud. Maasikataimed ka ümber istutatud.

Zap*

Pisi-Pisi
Abikokk
2010-05-02 16:24:51
Banaan-šalottsibulad?? :O

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Zapxpxau
Abikokk
2010-05-02 17:46:09
Pisi-Pisi:
Nii nende nimi on jah, arvatavasti kuju pärast. Esimest korda proovin neid, eks hiljem näeb :)

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-02 17:56:33
Zapxpxau:
Pisi-Pisi:
Nii nende nimi on jah, arvatavasti kuju pärast. Esimest korda proovin neid, eks hiljem näeb :)
Zapxpxau, kas said tippsibulad siit või proovid seemnest? Tahan ka!!!! :) Ja Pisi-Pisi, kokandussõnastikus on pilt ka: (need kolm alumist on "banana shallots").

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kiilike
Abikokk
2010-05-03 22:36:02
Nädalavahetusel läksid maha herned, kasvuhoonesse pottidesse kõrvitsad, kurgid ja õisoad. Roosipeenras tuvastasime 5 roosi välja minemise selle talvega, alles jäi 10. Rododel on õiepungad ootamatult kiiresti paisunud ja kreegid, pirnid näitavad paisuvaid õiepungasid.

kiilikese köögikatsetused

Silx
Abikokk
2010-05-04 08:29:10
Nädalavahetusel sai kasvuhoone püsti pandud ning tomatid ja kurgid sinna pottides ootele.. Sibulad läksid peenrasse..:D Seda siis ema juures... Endal aed üks suur mullakuhi nüüd :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Seenekas
Abikokk
2010-05-04 10:30:54
Meie aias on "talgud" kestnud lumesulamisest saadik iga vaba hetk, uut maasikapeenart on olnud vaja juba kaks korda rohida ja aiamaaosa sai ka lõpuks nii kuivaks, et olen suutnud sellest kaevates läbi närida. Eile istutasin ümber sissekukkunud kasvuhoone kõrval asunud ettekasvatatud võõrasemad ja nüüd loodan homseks südamest mõistlikumat ilma kui täna, et saaks selle homseks plaanitud ülesehituse ikka ära teha.
<< 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>