Profa Abikokk 2010-05-07 23:06:33 |
Ette midagi kasvatada ei viitsi, kõik otse peenrasse. Seemnepoodi jõudsin alles täna ja läks nagu igal aastal - läksin lolliks. Huvitav kas ainult minuga juhtub seda või teistega ka? See on nagu tühja kõhuga poes käimine, kergem oleks küsida milliseid seemneid ma EI ostnud kui seda, milliseid ma ostsin. Siiski paar huvitavamat asja sel aastal, kollased porgandid lihtsalt et lahedad tundusid ja minule uus taim mugullauk, mis peaks siis olema küüslaugumaitseline murulaugu väljanägemisega asjandus. Tundus huvitav, kuna erinevalt paljudest laugulistest, mida külvatakse sügisel, võib seda külvata kevadel ja siis kui teised laugud (muru, karu jne) on juba ammu läbi ja õitsenudki, hakkab see alles saaki andma ja õitseb sügisel. Pildi järgi päris kenad õied ka. Eks näis. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-07 23:15:55 |
Profa:
Profa, Sa oleksid võinud minu juurde "seemnepoodi" tulla. Kollaseid porgandeid mul polnud, aga mugulllauku (chinese chives) lausa 2 eri tootja omi :D
Me Kiilikesega vahetasime juba seemneid ja taimi siin paar päeva tagasi ;)
Ette midagi kasvatada ei viitsi, kõik otse peenrasse. Seemnepoodi jõudsin alles täna ja läks nagu igal aastal - läksin lolliks. Huvitav kas ainult minuga juhtub seda või teistega ka? See on nagu tühja kõhuga poes käimine, kergem oleks küsida milliseid seemneid ma EI ostnud kui seda, milliseid ma ostsin. Siiski paar huvitavamat asja sel aastal, kollased porgandid lihtsalt et lahedad tundusid ja minule uus taim mugullauk, mis peaks siis olema küüslaugumaitseline murulaugu väljanägemisega asjandus. Tundus huvitav, kuna erinevalt paljudest laugulistest, mida külvatakse sügisel, võib seda külvata kevadel ja siis kui teised laugud (muru, karu jne) on juba ammu läbi ja õitsenudki, hakkab see alles saaki andma ja õitseb sügisel. Pildi järgi päris kenad õied ka. Eks näis. |
|
Kiilike Abikokk 2010-05-08 22:43:08 |
:) kinnitan, et tegime vahetust. Aga ma unustasin ühe paki siiski koju mida tahtsin vägagi jagada - salatiline ja kahe aastane taim, kollase-rohelise kirju leht ning külvab end ise uuesti. Aga aiandusest üldiselt rääkides sain täna oma aeda juurde pampli põõsasvormi ja rabarberi mis kasvab vägagi suureks ja lehed on terava sakilised. Levinud see taim siiani suuresti Inglismaal. On söödav aga maitse eimidagiütlev. | |
Vernanda Abikokk 2010-05-09 08:36:11 |
Kiilike:
mul läks ka kolmest kaks :( aga äkki täna luige laat täidab lüngad.
Nädalavahetusel läksid maha herned, kasvuhoonesse pottidesse kõrvitsad, kurgid ja õisoad. Roosipeenras tuvastasime 5 roosi välja minemise selle talvega, alles jäi 10. Rododel on õiepungad ootamatult kiiresti paisunud ja kreegid, pirnid näitavad paisuvaid õiepungasid. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-09 19:22:32 |
Ma hakkasin pabistama, et enda tomatitaimed alles nii tillukesed, et tomateid saab alles oktoobriks. Seetõttu ostsin Ceresest neli tomatitaime - sh Marmande, Moneymakeri. Lisaks ostsin Ceresest ja Hortesest mõned maitsetaimepuhmad (iisop, koriander, sidrun-liivatee, tüümian, verev oblikas, apteegitill, tai basiilik). Ema käest sain potitäie porrutaimekesi, need panen homme maha. | |
Vernanda Abikokk 2010-05-09 19:58:14 |
ma sain täna rahulikult paarutada tänud sellele, et talvel külm roosid ära võttis, tõin Luigelt 2 uut ja lisaks veel nipest-näpest. | |
Kiilike Abikokk 2010-05-09 21:56:40 |
Vernanda:
Ma ei jõudnud Luigele :( Lepin sel aastal vist aukliku peenraga või kui siis äkki Jänedale on aega sõita või kui Aiasõbrast midagi leiab.
Kolisime täna ümber osad vaarikad, päevaliiliad ning istutasime roniva hortensia maha. Leidsin mõtetes koha ka floksidele( 3 uut sorti ) :)
Kiilike:
mul läks ka kolmest kaks :( aga äkki täna luige laat täidab lüngad.Nädalavahetusel läksid maha herned, kasvuhoonesse pottidesse kõrvitsad, kurgid ja õisoad. Roosipeenras tuvastasime 5 roosi välja minemise selle talvega, alles jäi 10. Rododel on õiepungad ootamatult kiiresti paisunud ja kreegid, pirnid näitavad paisuvaid õiepungasid. |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-05-13 10:32:02 |
Käisin ilusa ilmaga peenraid piilumas, redisepealsed on nii 1cm pikkused, varsti vaja harvendada. 4st salatisordist on ka enamus ninad välja pistnud. Mandlipuul hakkavad õied paistma, praegu küll alles tillukesed. Homme hakkavad siin aianduspäevad, eks sealt nii mõndagi saab ära napsatud :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-13 10:56:36 |
Zapxpxau:
Ma harvendasin täna rediseid, peete ja naereid - kodulinnud said ilusaid 2 cm võrseid süüa :)
Salatid on ka tõusnud, nagu ka spinat (need ikka juba ca 3 cm). Suhkruherned on ka kenasi väljas.
Nädalavahetusel peaks jälle istutusperiood algama, siis istutan mõned kõrvitsad kasvuhoonest õue ning panen suvikõrvitsaseemned maha.
Loodan väga, et soe jääb nüüd püsima...
Käisin ilusa ilmaga peenraid piilumas, redisepealsed on nii 1cm pikkused, varsti vaja harvendada. 4st salatisordist on ka enamus ninad välja pistnud. |
|
Kirsike Abikokk 2010-05-13 12:45:04 |
Mul pole peenardel veel miski tärganud, panin ka alles pühapäeval herned ja redised maha. Aga kas teil salatid õues loori all? Kasvatasin igast sordist mõned taimed ette, et kiiremini saaks, aga ei ole julgenud veel välja viia, juhuks kui öökülma veel tulema peaks?! Tomatid ja korvide/pottidega lilled on terassil, aga vajadusel tassin ööseks tuppa. | |
<< < 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 > >> |