Tziiki Abikokk 2010-05-25 13:41:31 |
Netcat:
meil oli eelmine aasta täielik sipelgauputus põllul köögiviljapeenras. Vanaema kasvatas, nagu ikka, porgandeid loori all, et kärbes peale ei läheks. Aga ilmselt see soe meeldis ka sipelgatele. Ja kui nad ikka pesa otse peenrasse tegid, siis sealt läksid ka porgandid välja...
ilmselgelt mürki sellises kohas ei kasuta-püüdsime soolaveega kasta, natuke nagu aiatas, aga suurt tulu polnud. Igatahes saak oli kesine ja muud abinõu kah tarvitusele võtta ei osanud :( Kas kellelgil on kogemusi peenrariidega kohas, kus iga mahapandava asja alla koheselt kolivad elama sipelgad? Mõjub see peenrale halvasti, või ei häiri taimi? Kasutaksin ka meelsasti peenrariiet, aga põllumaa on sipelgaid täis. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Netcat Abikokk 2010-05-25 15:12:31 |
Tziiki:
Ega soolvesi vist kah hästi ei mõju köögiviljale.
Muidu veel looduslikke vahendeid sipelgate vastu : cayenne pipar, kaneel, tillipulber. Olen tolmutanud nendega niiet aitab, aga minu omad ainult naeravad selle peale. Netcat:
meil oli eelmine aasta täielik sipelgauputus põllul köögiviljapeenras. Vanaema kasvatas, nagu ikka, porgandeid loori all, et kärbes peale ei läheks. Aga ilmselt see soe meeldis ka sipelgatele. Ja kui nad ikka pesa otse peenrasse tegid, siis sealt läksid ka porgandid välja...
ilmselgelt mürki sellises kohas ei kasuta-püüdsime soolaveega kasta, natuke nagu aiatas, aga suurt tulu polnud. Igatahes saak oli kesine ja muud abinõu kah tarvitusele võtta ei osanud :(Kas kellelgil on kogemusi peenrariidega kohas, kus iga mahapandava asja alla koheselt kolivad elama sipelgad? Mõjub see peenrale halvasti, või ei häiri taimi? Kasutaksin ka meelsasti peenrariiet, aga põllumaa on sipelgaid täis. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-25 15:15:11 |
Netcat:
Tillipulber või tšillipulber? ;)
Meil ka päris palju sipelgaid aias. Toas oli ka paar nädalat tagasi äkkrünnak. Pole kunagi varem olnud, järsku, ühel hommikul, oli köögipõrand täis :O Ainult pulber aitas...
Muidu veel looduslikke vahendeid sipelgate vastu : cayenne pipar, kaneel, tillipulber. Olen tolmutanud nendega niiet aitab, aga minu omad ainult naeravad selle peale. |
|
Liilia Abikokk 2010-05-25 15:18:29 |
Netcat:
minul on ka igal pool meeletult palju sipelgaid, peerariide all tundub ka olema, aga maasikad elavad ja annavad ilusti saaki. mul on need väiksesd punased ja mustad sipelgad põhiliselt, kui leian nende pesa s.t munad, siis olen sipelgapulbrit peale raputanud.
tuppa on nad ka mul trüginud, aga kuna mul lapsed majas ja mürk on ikka jube mürgine ka inimestele, siis olen toas toitnud neid küpsetuspulbriga. see on magus, sipelgad söövad seda ja siis hakkab see sipelgate kõhus paisuma ning sipelgad lõhkevad.
Kas kellelgil on kogemusi peenrariidega kohas, kus iga mahapandava asja alla koheselt kolivad elama sipelgad? Mõjub see peenrale halvasti, või ei häiri taimi? Kasutaksin ka meelsasti peenrariiet, aga põllumaa on sipelgaid täis. |
|
Tziiki Abikokk 2010-05-25 17:17:34 |
Netcat:
ei usu, et sool midagi kurja teeb...või no vähemasti usun oma vanaema :)
ja soolaga sai ikka kogu peenar kastetud, aga välja läksid vaid need porgandid, mille all otse pesa oli (ilmselt jäid juured õhku, sest neil ju suured käigurajad pesas sees). Ega soolvesi vist kah hästi ei mõju köögiviljale. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Netcat Abikokk 2010-05-25 17:26:59 |
Pille:
Tillipulber, aga kui pipar neid peletab, siis võibolla käib ka tšillipulber. Netcat:
Tillipulber või tšillipulber? ;)
Meil ka päris palju sipelgaid aias. Toas oli ka paar nädalat tagasi äkkrünnak. Pole kunagi varem olnud, järsku, ühel hommikul, oli köögipõrand täis :O Ainult pulber aitas...Muidu veel looduslikke vahendeid sipelgate vastu : cayenne pipar, kaneel, tillipulber. Olen tolmutanud nendega niiet aitab, aga minu omad ainult naeravad selle peale. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2010-05-25 17:28:02 |
Tziiki:
Huvitav, ma olen lugematuid munakuhilaid peenrast välja kaevanud, aga mingeid erilisi käike pole sealjuures avastanud. Ju mul on mingid teistsugused sipelgad, kes ei viitsi väga tunneldada. Netcat:
ei usu, et sool midagi kurja teeb...või no vähemasti usun oma vanaema :)
ja soolaga sai ikka kogu peenar kastetud, aga välja läksid vaid need porgandid, mille all otse pesa oli (ilmselt jäid juured õhku, sest neil ju suured käigurajad pesas sees).Ega soolvesi vist kah hästi ei mõju köögiviljale. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2010-05-25 17:29:17 |
Liilia:
Hea idee, proovin järgmiseks siis küpsetuspulbrit. Natuke julm ju on, aga sunnikud ei lase enam rohidagi rahus. Netcat:
minul on ka igal pool meeletult palju sipelgaid, peerariide all tundub ka olema, aga maasikad elavad ja annavad ilusti saaki. mul on need väiksesd punased ja mustad sipelgad põhiliselt, kui leian nende pesa s.t munad, siis olen sipelgapulbrit peale raputanud.
tuppa on nad ka mul trüginud, aga kuna mul lapsed majas ja mürk on ikka jube mürgine ka inimestele, siis olen toas toitnud neid küpsetuspulbriga. see on magus, sipelgad söövad seda ja siis hakkab see sipelgate kõhus paisuma ning sipelgad lõhkevad.Kas kellelgil on kogemusi peenrariidega kohas, kus iga mahapandava asja alla koheselt kolivad elama sipelgad? Mõjub see peenrale halvasti, või ei häiri taimi? Kasutaksin ka meelsasti peenrariiet, aga põllumaa on sipelgaid täis. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Vernanda Abikokk 2010-05-25 19:36:02 |
no kui natuke julma nalja teha, siis kindlasti on ka selline süsteem, et sinna, kus on sipelgad, ei tule mutid, või mutiga samas aias ei taha olla nt mügrid... | |
Profa Abikokk 2010-05-25 21:11:35 |
Muttide vastu panin maasse sellise poolemeetrise seenekujulise junni, mis koosneb poolemeetrisest õõnsast varrest ja päikesepatareist. Seesolev jublakas piniseb iga 30 sek tagant. Pagan teab, esialgu on tunne et mutid kolisid minema. Varakevadel oli ikka kole pilt aias, praegu nagu ei tuhni keegi. | |
<< < 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 > >> |