Netcat Abikokk 2010-06-11 12:52:57 |
Seenekas:
Tänapäeval saab seda vist valida. Aga maakodu masinas mul polegi õrnpesu programmi kui sellist, ehk villase oma sobib? Kiilike:
Kas see õrnpesuprogramm tsentrifuugib ja või jätab vee masinasse? Mul on erinevatel masinatel aastate jooksul need programmid erinevad olnud.Seenekas:
Hmm, ma pistsin katteloorid eelmise aasta suvel peale külge jäänud mulla maha raputamist pesumasinasse. Pesin swipe pesupulbriga ja õrnpesuprogrammiga ning sain täitsa puhtaks :)Katteloor on täiesti pestav kraam. Pesumasinasse ei soovita muidugi panna. Pese käsitsi ja suurema väänamiseta (vaid kuivaks pigistades) nöörile mitmekordselt ja mitte väga tuulise ilmaga kuivama. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ullike Abikokk 2010-06-11 19:16:07 |
Njah - pean siis punastades tunnistama, et pole loore küll kunagi pesnud! Hm.
Tõsi - minu loorid jäävad ka talveks kas siis kasvuhoone eesruumi või garaaž. Ega suurt vahet pokle - kui ikka välja talv (ja tänavu oli ju vägagi), siis ilmselt teeb ka külm midagi nende haigustekitajatega?
Igatahes pole siiani mingeid probleeme sellest tulnud. Pealegi - loor kannatab ju aasta või paar. Siis tuleb ikka uus osta. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Seenekas Abikokk 2010-06-11 19:57:51 |
Ega ma ka tegelikult pole katteloore pesnud, aga sarnast õmbluses kasutatavat vaheriiet on küll väga suure vajaduse puhul mõistlik käsitsi pesta. Aga mis vahet, looril pole ju samad omadused olulised. :) Meil on kasvuhoones pärast lausvihma taas vahekäigus ujula, kohe tüütu. Aga enne uputust oli seal vihmakrõbina saatel küll mõnus toimetada. Ja oad on tigude poolt taas hävitatud. Muu värk kasvab küll. | |
Netcat Abikokk 2010-06-11 20:39:52 |
Ullike:
Mul on mõned vintsked isendid koguni 3 aastat vastu pidanud. Aga mul jah lähevad nad talveks keldrisse, kus ikka vist päris pakane ei olnud, isegi mitte sel talvel.
Teema kerkis tegelikult üles mitte niivõrd eelmise aasta looridega seoses kui et ema tahtis maasikaõitelt ära korjatud loorid otse kurgipeenardele asetada. Ma jäin esimest korda mõtlema, et kas nii üldse ikka võib. Ja et äkki siin peitub mingi seos, miks meil enamvähem kõik taimed põllul mingi haiguse all kannatavad varem või hiljem. Njah - pean siis punastades tunnistama, et pole loore küll kunagi pesnud! Hm. Tõsi - minu loorid jäävad ka talveks kas siis kasvuhoone eesruumi või garaaž. Ega suurt vahet pokle - kui ikka välja talv (ja tänavu oli ju vägagi), siis ilmselt teeb ka külm midagi nende haigustekitajatega? Igatahes pole siiani mingeid probleeme sellest tulnud. Pealegi - loor kannatab ju aasta või paar. Siis tuleb ikka uus osta. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kiilike Abikokk 2010-06-11 22:20:04 |
Seenekas:
Mul on suht uus aga nigela programmivalikuga pesumasin. Selles tsentifuugib küll st tookord tegi seda aga siis oli pöördeid kas 400 või 600.
Kiilike:
Kas see õrnpesuprogramm tsentrifuugib ja või jätab vee masinasse? Mul on erinevatel masinatel aastate jooksul need programmid erinevad olnud.Seenekas:
Hmm, ma pistsin katteloorid eelmise aasta suvel peale külge jäänud mulla maha raputamist pesumasinasse. Pesin swipe pesupulbriga ja õrnpesuprogrammiga ning sain täitsa puhtaks :)Katteloor on täiesti pestav kraam. Pesumasinasse ei soovita muidugi panna. Pese käsitsi ja suurema väänamiseta (vaid kuivaks pigistades) nöörile mitmekordselt ja mitte väga tuulise ilmaga kuivama. |
|
Kiilike Abikokk 2010-06-11 22:23:31 |
Seenekas:
Kahju ubadest :( Aga ühinen tigude kirumisega st meil on enamus kollastest aedubadest tigude poolt nahka pandud. Lillasid ja ying-yang ubasid pole puututud .
Ega ma ka tegelikult pole katteloore pesnud, aga sarnast õmbluses kasutatavat vaheriiet on küll väga suure vajaduse puhul mõistlik käsitsi pesta. Aga mis vahet, looril pole ju samad omadused olulised. :) Meil on kasvuhoones pärast lausvihma taas vahekäigus ujula, kohe tüütu. Aga enne uputust oli seal vihmakrõbina saatel küll mõnus toimetada. Ja oad on tigude poolt taas hävitatud. Muu värk kasvab küll. |
|
Kirsike Abikokk 2010-06-11 23:11:51 |
Kiilike:
Sama siin, kollased oad ära söödud, aga borlotti oad õnneks (veel) terved.
Seenekas:
Kahju ubadest :( Aga ühinen tigude kirumisega st meil on enamus kollastest aedubadest tigude poolt nahka pandud. Lillasid ja ying-yang ubasid pole puututud .Ja oad on tigude poolt taas hävitatud. Muu värk kasvab küll. |
|
Seenekas Abikokk 2010-06-12 11:04:25 |
Hakka neid ube või ette kasvatama! :) Paar korda suve jooksul oleks ikka tore oma peenralt saaki saada, mullu näiteks ei söödud ära. | |
Ullike Abikokk 2010-06-13 14:20:34 |
Netcat:
No palju neid looridega aastaid siis tegelikult ikka olnud on? Kas tuleb 10 aastat üldse täis?
Haigused levisid ju vanastigi kui loore polnud :) Ullike:
Mul on mõned vintsked isendid koguni 3 aastat vastu pidanud. Aga mul jah lähevad nad talveks keldrisse, kus ikka vist päris pakane ei olnud, isegi mitte sel talvel.
Teema kerkis tegelikult üles mitte niivõrd eelmise aasta looridega seoses kui et ema tahtis maasikaõitelt ära korjatud loorid otse kurgipeenardele asetada. Ma jäin esimest korda mõtlema, et kas nii üldse ikka võib. Ja et äkki siin peitub mingi seos, miks meil enamvähem kõik taimed põllul mingi haiguse all kannatavad varem või hiljem.Njah - pean siis punastades tunnistama, et pole loore küll kunagi pesnud! Hm. Tõsi - minu loorid jäävad ka talveks kas siis kasvuhoone eesruumi või garaaž. Ega suurt vahet pokle - kui ikka välja talv (ja tänavu oli ju vägagi), siis ilmselt teeb ka külm midagi nende haigustekitajatega? Igatahes pole siiani mingeid probleeme sellest tulnud. Pealegi - loor kannatab ju aasta või paar. Siis tuleb ikka uus osta. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Netcat Abikokk 2010-06-13 23:22:43 |
Kiilike:
Ma ei teadnudki, et teod söövad ube. Mismoodi nimelt nad neid hävitavad? Minu aiamaal traditsiooniliselt on tigude jaoks liiga kuiv ja ubadega pole seni midagi juhtunud, aga sel kevadel leidsin maasikapeenrast mõned teod, ajab päris hirmu nahka. Seenekas:
Kahju ubadest :( Aga ühinen tigude kirumisega st meil on enamus kollastest aedubadest tigude poolt nahka pandud. Lillasid ja ying-yang ubasid pole puututud .Ega ma ka tegelikult pole katteloore pesnud, aga sarnast õmbluses kasutatavat vaheriiet on küll väga suure vajaduse puhul mõistlik käsitsi pesta. Aga mis vahet, looril pole ju samad omadused olulised. :) Meil on kasvuhoones pärast lausvihma taas vahekäigus ujula, kohe tüütu. Aga enne uputust oli seal vihmakrõbina saatel küll mõnus toimetada. Ja oad on tigude poolt taas hävitatud. Muu värk kasvab küll. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 > >> |