Aiahooaeg 2009 ja 2010

Netcat
Abikokk
2010-06-13 23:27:05
Ullike:
No palju neid looridega aastaid siis tegelikult ikka olnud on? Kas tuleb 10 aastat üldse täis? Haigused levisid ju vanastigi kui loore polnud :)
Minu peenralapp on miski 7 aastat harida saanud ja kui ma alustasin, olid loorid igastahes juba täiesti leiutatud. Haigusi on seal olnud vist algusest peale, aga järjest hullemaks läheb, nüüd on isegi umbrohi kah millessegi nakatunud, punased ümmargused laigud on võilillelehtede peal.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Zapxpxau
Abikokk
2010-06-14 13:40:12
Ilmad on Saaremaal päris kehvad ja jahedad olnud. Nädalavahetusel pidime rõdukastid terrassilt isegi varju alla viima. Ei oska arvatagi kas marjad ja ka tomatid/kurgid normaalsel ajal valmis saavad. Rediseid võin aga varsti uuesti külvama hakata.

Zap*

Seenekas
Abikokk
2010-06-14 13:45:53
Netcat:
Ma ei teadnudki, et teod söövad ube. Mismoodi nimelt nad neid hävitavad? Minu aiamaal traditsiooniliselt on tigude jaoks liiga kuiv ja ubadega pole seni midagi juhtunud, aga sel kevadel leidsin maasikapeenrast mõned teod, ajab päris hirmu nahka.
Kuna muid pahalasi näha pole, siis läheb tigude kraesse! Näiteks muudel peenardel on teisel pool tara kasvava rohelise poolt alati, millel lühemas, millel pikemas osas, taimedel pealsed ära näritud. Isegi salatkressil, mis on ju kibekas. Herned neid enne õitsemist näiteks miskipärast eriti ei huvita, aga õisi närivad. Tigude seas popp on veel tokkroos, mullu olid selle suured lehed nagu ämblikuvõrgud - rootsude vahelt kõik ära söödud. Praegu pole nad huvi tundnud veel igasugu peediliste vastu, aga mullu olid pak-soi lehed sügisepoole augulised. Ja see, et nad reostavad on eriti ebameeldiv. Ainuke lahendus tundub kõike kasvuhoones kasvatada, seal kuidagi saab tigude levikut piirata. Või siis olukorraga leppida. Sööks nad siis vähemalt umbrohtu, aga ei! Linnurohi peaks ju küll kressist maitsvam olema! Till, maitseb lausa VAU! Ei tea, kas saavad eeterlikest õlidest kaifi?
Tziiki
Abikokk
2010-06-14 16:14:39
Seenekas:
Ainuke lahendus tundub kõike kasvuhoones kasvatada, seal kuidagi saab tigude levikut piirata. Või siis olukorraga leppida.
hullud elukad on tõesti...meil kunagi ammu oli sama jama-ja ainus lahendus olid pardid!!! õnneks ei pidanud me ise neid pidama hakkama, vaid saime naabrilt nö laenuks-ehk siis hommikul lasime oma aeda lahti ja ööseks siis naabri kanalasse tuttu...ei aidanud mudu ei ussi- ega püssirohi...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-06-15 19:50:20
Zapxpxau:
Ilmad on Saaremaal päris kehvad ja jahedad olnud. Nädalavahetusel pidime rõdukastid terrassilt isegi varju alla viima. Ei oska arvatagi kas marjad ja ka tomatid/kurgid normaalsel ajal valmis saavad. Rediseid võin aga varsti uuesti külvama hakata.
Me saame teha redisefotode võistluse :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2010-06-15 20:00:00
Pille:
Zapxpxau:
Ilmad on Saaremaal päris kehvad ja jahedad olnud. Nädalavahetusel pidime rõdukastid terrassilt isegi varju alla viima. Ei oska arvatagi kas marjad ja ka tomatid/kurgid normaalsel ajal valmis saavad. Rediseid võin aga varsti uuesti külvama hakata. http://farm2.static.flickr.com/1268/4699544852_fc861af5aa_m.jpg
Me saame teha redisefotode võistluse :) http://farm2.static.flickr.com/1295/4703768974_e0be3eb1e9_m.jpg
Sorry, Pille, aga Zapxpxau pilt on ilusam :D Aga mina ei ole selliseid rediseid varem näinudki - kas need maitsevad ka teisiti, või on ainult värv lahedam?

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-06-15 20:20:29
Tiina:
Pille:
Zapxpxau:
Ilmad on Saaremaal päris kehvad ja jahedad olnud. Nädalavahetusel pidime rõdukastid terrassilt isegi varju alla viima. Ei oska arvatagi kas marjad ja ka tomatid/kurgid normaalsel ajal valmis saavad. Rediseid võin aga varsti uuesti külvama hakata. http://farm2.static.flickr.com/1268/4699544852_fc861af5aa_m.jpg
Me saame teha redisefotode võistluse :) http://farm2.static.flickr.com/1295/4703768974_e0be3eb1e9_m.jpg
Sorry, Pille, aga Zapxpxau pilt on ilusam :D Aga mina ei ole selliseid rediseid varem näinudki - kas need maitsevad ka teisiti, või on ainult värv lahedam?
Zapxpxaul on stuudiofoto, mul peenra kõrval tehtud ;) Mul olid tänavu maha pandud järgmised redised: Russki Razmer (väidetavalt kuni 10 cm läbimõõduga, mul oli ehk 4-5 cm), Rainbow, Sniezka (valged), Malaga (tumelillad) ja French Breakfast. Midagi oli veel. Edaspidi panen ainult viimased, "prantsuse hommikusöögi" omi - maitsesid kõige paremini (mahlased-krõmpsuvad, hästi mõnusa redise maitsega). Siin väike aianurgafoto, kus ma rediseid korjan (redistega koos on selles peenras veel erienvad lehtsalatid; taamal paistab väga lopsakas ürdipeenar, ees peedipeenar):

Liilia
Abikokk
2010-06-15 20:22:34
Tiina:
Aga mina ei ole selliseid rediseid varem näinudki - kas need maitsevad ka teisiti, või on ainult värv lahedam?
minu meelest on näiteks kollased redised kuidagi kibedamad; piklikud ja valge otsaga kuidagi tuima maitsega. minule meeldivad isiklikult just sellised ümarad ja punased, klassikalised redised :D Aga pildid on mõlemad vahvad! ma olen juba kaks satsi rediseid ära söönud ja ei ühtki pilti, kolmandaid peaksin jaanipäeval saama, siis ehk on meeles pildistada ja võistlusele saata ;)

Köögitoimkond

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-06-15 20:35:30
Liilia:
[piklikud ja valge otsaga kuidagi tuima maitsega.
Need on just need, mis mulle väga maitsevad - mahlased, krõmpsud, särtsu täis. Kohe üldse mitte tuimad :) Aga maitse oleneb ju ka seemnete kvaliteedist, mullast, ilmastikuoludest, kasvukohast, korjeajast jne jne jne, nii et pole ime, et sama sordi redised erinevate inimeste aias erinevalt maitsevad. Rääkimata sellest, et inimestel on erinevad maitsed!

Zapxpxau
Abikokk
2010-06-15 20:47:36
Pille:
Zapxpxaul on stuudiofoto, mul peenra kõrval tehtud ;)
Ei ole mul stuudiot kuskil :P sellest võib vaid unistada! Ma panin rediseid vaid ühest seemnepakist, mingisugune valmismiksitud segu. Valgeid oli igatahes lihtsam mandoliniga paberõhukeseks viilutada. Aga porgandeid tahaks juba.

Zap*

<< 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 >>