Liilia Abikokk 2010-07-04 19:44:31 |
Zapxpxau:
mina riputasin oma maasikapeenrad vanu CD-plaate täis, need siis sädelevad päiksega. Seni on peenrad rahule jäetud, aga kui sul need linnud parvedes lendavad, siis ei oska lubada.
Kuressaare nuhtlus - hakiparv - on nüüd avastanud ka meie aia, eriti just maasikapeenrad. Nad lendavad mingis suures parves ja nokivad päris korralikult. Peab mingeid vidinaid üles panema vist. |
|
Seenekas Abikokk 2010-07-04 20:16:09 |
Kairit:
Oh kui keeruline küsimus...Eks kõigepealt hakkavad arenevad pungad paistma, aga ega ma mõistlikult/arusaadavalt seletada küll ei oska... No aga millal ta õitsema hakkab...kust ma seda tean? |
|
Tiina Abikokk 2010-07-04 23:01:27 |
Kairit:
Meil emal juba õitseb. Tavaliselt paneb ta koriandrit suvel kaks korda, sest nagu näha, on juuli alguseks esimene sats juba läbi.
Et ma arvan, et praegu võiks väga sobiv aeg külmutamiseks olla, hiljem võib juba hilja olla. Muide, koriandril kõlbab süüa kogu taim, juurtest õite ja seementeni. Mina enamasti tõmbangi kogu täiega välja, pesen ja hakin koos juurtega. Küsimus koriandri kohta. Kuna kasvatan esimest aastat, siis ei teagi, millal neid sügavkülma panna võiks? Praegu on nad küll väga kenad ja lopsakad, kas võib juba panna või on õige aeg alles juuli-august? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-07-05 20:04:59 |
Liilia:
CD plaadid on hommikust saadik väljas olnud, ripuvad üsna peenra kohal kohe, aga need sunnikud eriti ei karda, kui tulevad lennates, siis ehmatavad küll ja lähevad naabri aeda puu otsa, sealt siis hakkavad aga lähemale nihkuma - kõigepealt aia peale, siis murule, edasi peenra äärele jne. Natuke aremad on nad praegu küll, aga võivad ka harjuda. Ju paistab.
mina riputasin oma maasikapeenrad vanu CD-plaate täis, need siis sädelevad päiksega. Seni on peenrad rahule jäetud, aga kui sul need linnud parvedes lendavad, siis ei oska lubada. |
|
Tullia Abikokk 2010-07-05 21:51:56 |
Ma täna avastasin, et ühe noore õunapuu otsa voorivad sipelgad ja okste tipid kõik lehetäisid täis. Millega neid hirmutama peaks? Päris mürki ei tahaks küll panna. | |
Netcat Abikokk 2010-07-06 10:07:48 |
Tullia:
Tüüpiliselt lepatriinudega kes hävitavad metsikus koguses lehetäisid, a kust sa korraga nii palju saad neid, see on probleem. Ma täna avastasin, et ühe noore õunapuu otsa voorivad sipelgad ja okste tipid kõik lehetäisid täis. Millega neid hirmutama peaks? Päris mürki ei tahaks küll panna. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2010-07-06 10:08:57 |
Nädalavahetusel saadeti maalt esimene ämbritäis maasikaid. Olid väiksemad ja igerikumad kui eelmistel aastatel, aga muidu head. Omad ikkagi. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Dinnu Kokaõpilane 2010-07-07 22:53:19 |
Tullia:
ühinen! minul karjatavad samamoodi sipelgad lehetäisid mustsõstrapõõsas ja samuti pritsida ei saa, sest marjad on ju peal. kui keegi oskab hääd nõu anda, kuidas neist lahti saada, oleksin väga tänulik. :( Ma täna avastasin, et ühe noore õunapuu otsa voorivad sipelgad ja okste tipid kõik lehetäisid täis. Millega neid hirmutama peaks? Päris mürki ei tahaks küll panna. |
|
Tullia Abikokk 2010-07-08 06:42:56 |
Dinnu:
Ise küsin, ise vastan:-) Uurisin foorumeid ja pritsisin rohelise seebi lahusega. Suurem osa täisid oli otsa saanud, kuid mõned olid alles. Teen täna korduspritsimise. Töpsest lahuse vahekorrast ei räägitud, aga liiga kange ei tohi olla, muid mõjub lehtedele ning liialt lahja ei pidavat mõjuma. Nõudepesuvahend Fairi pidi sama töö ära tegema.
Tullia:
ühinen! minul karjatavad samamoodi sipelgad lehetäisid mustsõstrapõõsas ja samuti pritsida ei saa, sest marjad on ju peal. kui keegi oskab hääd nõu anda, kuidas neist lahti saada, oleksin väga tänulik. :(Ma täna avastasin, et ühe noore õunapuu otsa voorivad sipelgad ja okste tipid kõik lehetäisid täis. Millega neid hirmutama peaks? Päris mürki ei tahaks küll panna. |
|
Dinnu Kokaõpilane 2010-07-08 15:53:16 |
Tullia:
sama siin, mina aga kasutasin kõrvenõgeseleotist :D. kasutasin seda väga lokaalselt, ehk siis pritsisin tõesti ainult võrsete tippe, kus action käis. leidsin, et sipelgad karjatavad täisid veel noorel õunapuul, paaril lillel ja siberi kontpuul ka. sel aastal on nende sipelgatega üks igavene mässamine, tuppa tahavad ka pidevalt tungida teised :( Dinnu:
Ise küsin, ise vastan:-) Uurisin foorumeid ja pritsisin rohelise seebi lahusega. Suurem osa täisid oli otsa saanud, kuid mõned olid alles. Teen täna korduspritsimise. Töpsest lahuse vahekorrast ei räägitud, aga liiga kange ei tohi olla, muid mõjub lehtedele ning liialt lahja ei pidavat mõjuma. Nõudepesuvahend Fairi pidi sama töö ära tegema.Tullia:
ühinen! minul karjatavad samamoodi sipelgad lehetäisid mustsõstrapõõsas ja samuti pritsida ei saa, sest marjad on ju peal. kui keegi oskab hääd nõu anda, kuidas neist lahti saada, oleksin väga tänulik. :(Ma täna avastasin, et ühe noore õunapuu otsa voorivad sipelgad ja okste tipid kõik lehetäisid täis. Millega neid hirmutama peaks? Päris mürki ei tahaks küll panna. |
|
<< < 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 > >> |