Kiilike Abikokk 2010-07-24 11:03:43 |
Ullike:
Emasõiel on enne õit siis pisike vili(pisike ümar muna või piklik pisike suviõrvits) küljes. Isasõis on lihtsalt õis pika õievarre küljes.
Netcat:
No välitingimustes olid teod minust alati kiiremad ning otsistasin seekord, et üks aasta tahaks ikka ise ka suvikõrvitsat ja kõrvitsat saada. Ja parika on mul seal niikuinii koos tomatitega. Kurke aga kasvatan väljas.
Sinu jutust saan aru, et baklažaan ei laiuta nii hullult?
Muide - kõrvitsaliste kasvatamises olen peris ullike. Öelge palun head inimesed - millised on neid emas- ja millised isasõied? Mille järgi neid eristatakse nii suvikõrvitsal kui ka kõrvitsal?Aga suvikõrvits kasvab meil üsna optimaalselt avamaalgi, ja öökülmade korral looriga varjutatuna kannab päris kaua vilja. Kasvuhoonesse on sellist laiutajat üldse paha panna. Kui minul oleks kasvuhoone, paneks sinna tomatite-kurkide kõrvale hoopis baklažaani, paprika ja arbuusi. |
|
Seenekas Abikokk 2010-07-24 12:11:32 |
Ullike:
Kui Sa õie sisse vaadates aru ei saa (emakas on mitmeosaline, isasel on üks junn), siis isasõis on märgatavalt pikema varrega ja emasõiel on näha viljaalge. Loodan, et oskasin seletada. :) Netcat:
No välitingimustes olid teod minust alati kiiremad ning otsistasin seekord, et üks aasta tahaks ikka ise ka suvikõrvitsat ja kõrvitsat saada. Ja parika on mul seal niikuinii koos tomatitega. Kurke aga kasvatan väljas.
Sinu jutust saan aru, et baklažaan ei laiuta nii hullult?
Muide - kõrvitsaliste kasvatamises olen peris ullike. Öelge palun head inimesed - millised on neid emas- ja millised isasõied? Mille järgi neid eristatakse nii suvikõrvitsal kui ka kõrvitsal?Aga suvikõrvits kasvab meil üsna optimaalselt avamaalgi, ja öökülmade korral looriga varjutatuna kannab päris kaua vilja. Kasvuhoonesse on sellist laiutajat üldse paha panna. Kui minul oleks kasvuhoone, paneks sinna tomatite-kurkide kõrvale hoopis baklažaani, paprika ja arbuusi. |
|
Tziiki Abikokk 2010-08-01 14:48:40 |
ma ei osanud seda laadateemasse kuskile panna, sest pole nagu mõelnud, kas soovin müüa/vahetada/niisama ära anda, aga mul siis punaseid sõstraid pakkuda-võin ise korjata.
asun Tartus ja marjad on veidi Tartust väljas... As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Zapxpxau Abikokk 2010-08-05 17:56:31 |
Mõned minu porgandeist smile kahjuks ei suutnud (!) ma võttepäeval ühtegi lillat porgandit üles tõmmata, kuigi kiskusin üles oma kakskümmend tükki :O Tavaline pesunöör ja nagid, pildistatud õues. | |
Kiilike Abikokk 2010-08-05 23:05:53 |
Zapxpxau:
Pean ütlema, et ka mul ei ole õnnestunud lillat sellest kirjude porgandite peenrast leida kuid mul leidub neid eraldi pakist pandult (ostsin paki seemeneid kus olid ainult lilla porgandi seeme sees).
Kas värviliste porgandite pakis oli ainult ühte kollast värvi porgandeid või heledamat ja tumedamat kollast?
Mõned minu porgandeist smile kahjuks ei suutnud (!) ma võttepäeval ühtegi lillat porgandit üles tõmmata, kuigi kiskusin üles oma kakskümmend tükki :O Tavaline pesunöör ja nagid, pildistatud õues. http://farm5.static.flickr.com/4141/4862771079_9546723472_o.jpg |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-05 23:45:54 |
Ma oleks võinud mõned lillad porgandid laenata :) Kui Zapxpxau eksperimenteeris täna porgandifotodega, siis mina jäädvustasin oma aia peete fotole: Kuskil seal on valge peet, kuldne peet, silinderpeet, Egipski peet, Chioggia triibuline peet... Tomatid on valmis saanud, nädala pärast peaksid kõigil 20 taimel (eri sorti kõik!) viljad punased/rohelised/kollased/tumelillad ja planeerime sõpradega võrdlevat degusteerimist. Esimesed paprikad olen ka kasvuhoonest saanud. Küüslauk on valmis, väiksemad sibulad ka. Teine ring rukolat ja spinatit on ninad mullast välja pistnud (tegelikult kolmas, aga vahepealne ebaõnnestus liiga kuumade ilmade tõttu). Okra on ka vist valmis - homme tuleb üks okra-ekspert külla, uurin täpsemalt... | |
Martiina Abikokk 2010-08-06 08:35:33 |
Oh, kui kadetaks teeb, et keegi saab kuhjata kokku hunniku köögivilju ja nii kenasid pilte teha. Aga eks jõuab minulgi see aeg kunagi kätte, kui mul mõni peenar on :) Ja imekaunid porgandid ja peedid muide :) Kindlasti on lust neist süüa teha. :) | |
Netcat Abikokk 2010-08-06 10:33:08 |
Pille, kust sa said nii palju erinevaid peedisorte?
Tavalistes aiapoodides olen mina näinud 1-2 peeti, hea on kui üks pikergune ja üks ümmargune sort...
Üks sibulapeenar on üles võetud. Suvikõrvitsaid ja kurke sööme. Oad annavad veel oodata. Vaarikapõõsas kandis ca 5 marja. Seemnest külvatud petersell hakkab alles nüüd kosuma.
Porgandid on tõenäoliselt valmis, aga pole olnud vajadust üles võtta... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kiilike Abikokk 2010-08-06 10:59:43 |
Pille:
:D njahh Aga üldiselt nii, et okrat ei tohi liiga suureks ja vanaks kasvada lasta. On teine siis kiuline ja hautamine neid kiude seal väga pehmeks ikka ei tee.
Okra on ka vist valmis - homme tuleb üks okra-ekspert külla, uurin täpsemalt... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-06 11:03:57 |
Netcat:
Mingid ostsin välismaalt (Chioggia), aga olen päris kindlasti neid seemneid ka meie poodides näinud (mul jäävad tee peale Viimsi aiapood ja Hortes Pääskülas). Valged peediseemned ostsin kindlalt siit. Kuldse peedi seemned saatis tõesti üks Rootsi toidublogija mulle, kuna neid pole siin kohanud (sort on "Burpees Golden" vms).
Pille, kust sa said nii palju erinevaid peedisorte? Tavalistes aiapoodides olen mina näinud 1-2 peeti, hea on kui üks pikergune ja üks ümmargune sort... |
|
<< < 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 > >> |