Aiahooaeg 2009 ja 2010

Zapxpxau
Abikokk
2010-08-06 14:38:58
Kiilike:
Pean ütlema, et ka mul ei ole õnnestunud lillat sellest kirjude porgandite peenrast leida kuid mul leidub neid eraldi pakist pandult (ostsin paki seemeneid kus olid ainult lilla porgandi seeme sees). Kas värviliste porgandite pakis oli ainult ühte kollast värvi porgandeid või heledamat ja tumedamat kollast?
Ma sain küll lillasid ja valgeid ka, aga seda nii nädal aega pärast pildi tegemist kui lõunasöögiks niisama paar porgandit võtsin :/ lihtsalt pildile ei jõudnud tough luck

Zap*

Hexy
Abikokk
2010-08-06 15:38:02
Zapxpxau väga huvitav moodus porgandeid pildistada Pille- ma ei teadnudki, et nii palju põnevaid peete olemas on, pean järgmine aasta ka hoolsamalt seemnepoode külastama.

Hexy asjatab

Netcat
Abikokk
2010-08-08 01:16:55
Salat läheb millegipärast järjest nässu. Nüüd on rooma salat lõpetanud enneaegu kasvamise ja läinud kibedaks. Kas peaks salatit varjus kasvatama? Mul on täispäikese käes.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pulavik
Abikokk
2010-08-08 14:14:38
Netcat:
Salat läheb millegipärast järjest nässu. Nüüd on rooma salat lõpetanud enneaegu kasvamise ja läinud kibedaks. Kas peaks salatit varjus kasvatama? Mul on täispäikese käes.
Mul sama mure, et rooma salat jäi kõik pisikeseks. Samas eelmisel aastal samas kohas (ka täispäike) oli kõik korras, taimed olid suured ja tugevad ning väga mahlased. Seega ma ei oska muud süüdistada kui selle aasta kuumust mis ilmselt sellele salatile väga ei meeldi. Kibedaks teha võib ka see kui taimed vähe vett saavad.
Seenekas
Abikokk
2010-08-08 20:40:32
Meie allikkerss on ka kibedaks läinud ja ei voha nagu muidu ja juunis-juuli alul. Pean seda ka ilmade süüks. See-eest paar aastat järjest ebaõnnestunud kurgid lokkavad tänavu. Sisse tegemiseks saab neid ka juba, aga ma jõuan peaaegu üksi ikka neid ka kohutavates kogustes nii värskelt salatina kui kiirhapendatutena hävitada. :D
Dee
Abikokk
2010-08-09 16:11:29
Pulavik:
Netcat:
Mul sama mure, et rooma salat jäi kõik pisikeseks. Samas eelmisel aastal samas kohas (ka täispäike) oli kõik korras, taimed olid suured ja tugevad ning väga mahlased. Seega ma ei oska muud süüdistada kui selle aasta kuumust mis ilmselt sellele salatile väga ei meeldi. Kibedaks teha võib ka see kui taimed vähe vett saavad.
Kui kunagi esimest korda salatit kasvatasin, siis eespool olevaid peenraid kastsin korralikult ja need peenrad said hommikupäikest ca 3 tundi. Tahapoole enam ma nii korralikult ei viitsinud vett kanda ja seal oli päikest ca 4-5 tundi.(selgituseks: aias oli 2 salatipeenart kohe maja taga ja 1 salatipeenar suht kaugel majast, sellest ka mu tollane veekandmislaiskus ;) ) Tulemus: esimesed 2 salatipeenart: parima maitsega salat, mida saanud olen. Tagumise peenra salat: läks kahjuks kompostiks. Ämma salat on aga juba aastaid alati nii kibe, et ei saa isegi koos kastmega süüa. Tean, et ta kastab vähe, seega julgen väita, et kibedus tuleneb vähesest kastmisest.
Netcat
Abikokk
2010-08-09 17:41:08
Huuvitav minu teada on seda küll kastetud iga päev, kui vihma pole sadanud... Võibolla ikkagi see üleliigne kuumus ja õhukuivus. Kas oleks siis abi kaartest ja loorist varjualuse ehitamisest, kui järgmine suvi samasugune tuleb, või mõjub päikese varjamine jälle miskitpidi halvasti? Päikest siis päikesepaistelise ilmaga oleks muidu paratamatult päikesetõusust loojanguni, ei teagi mitu tundi see keskmiselt suvel kokku teeb.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-10 21:03:59
Lisaks peetidele kasvab meil aias ka tomateid, paprikaid, suvikõrvitsaid, aedube jms. Sellise väikese korvitäie viisime nädalavahetusel sõprade juurde külakostiks kaasa:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2010-08-11 09:38:44
Tomatid on kasvuhoones, muidugi? Kas kellelgi on halbu kogemusi ka kasvuhoonega? Ma mõtlen, selles mõttes, et rajasite suure hurraaga ja siis hakkasite kulutust kahetsema või seisab niisama tühjalt? Olen vaadanud eramute piirkondades Tallinnas, et ikka väga paljudel, peaaegu et enamusel, on olemas küllaltki suur kasvuhoone ja seal sees polegi suvel mitte midagi (võibolla kevadel kasvatatakse lilli ette, kes teab). Möödunud suved on olnud ju kõik nii külmad, mässates kurkide ja kõrvitsatega suvi läbi ja ikka ebaõnnestudes olen alati kadestanud kasvuhooneomanikke, aga kui hakkasin esimest korda tõsisemalt kaaluma kasvuhoone kasutamist, siis tekkis kahtlus, et äkki see teeb veel rohkem aiamaa orjaks kui siiani. Tähendab, peenrad võib ju natukeseks ajaks ilma hooleks jätta ära sõites ja loota, et ehk vähemalt sajab või jookseb naabripoiss läbi ja valab paar kannu vett, aga kui sul kasvuhoones midagi on siis ei saa seda ju paariks päevakski tähelepanuta jätta? Küll tuleb käia kastmas, küll iga hommikul ust avamas ja õhtul sulgemas ja tuulutusluuke reguleerimas ja mis iganes.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-11 09:51:41
Netcat:
Tomatid on kasvuhoones, muidugi? Kas kellelgi on halbu kogemusi ka kasvuhoonega? Ma mõtlen, selles mõttes, et rajasite suure hurraaga ja siis hakkasite kulutust kahetsema või seisab niisama tühjalt? Olen vaadanud eramute piirkondades Tallinnas, et ikka väga paljudel, peaaegu et enamusel, on olemas küllaltki suur kasvuhoone ja seal sees polegi suvel mitte midagi (võibolla kevadel kasvatatakse lilli ette, kes teab). Möödunud suved on olnud ju kõik nii külmad, mässates kurkide ja kõrvitsatega suvi läbi ja ikka ebaõnnestudes olen alati kadestanud kasvuhooneomanikke, aga kui hakkasin esimest korda tõsisemalt kaaluma kasvuhoone kasutamist, siis tekkis kahtlus, et äkki see teeb veel rohkem aiamaa orjaks kui siiani. Tähendab, peenrad võib ju natukeseks ajaks ilma hooleks jätta ära sõites ja loota, et ehk vähemalt sajab või jookseb naabripoiss läbi ja valab paar kannu vett, aga kui sul kasvuhoones midagi on siis ei saa seda ju paariks päevakski tähelepanuta jätta? Küll tuleb käia kastmas, küll iga hommikul ust avamas ja õhtul sulgemas ja tuulutusluuke reguleerimas ja mis iganes.
Netcat, meie tomatid (ja paprikad-pommud-tšillid) on tõesti kasvuhoones. Esimest aastat, aga hetkel küll väga rahul. Meil on tõeline laisa inimese kasvuhoone. Tomatid on pottides, sügisel taimed välja ja muld kompostihunnikusse. Automaatne kastmissüsteem (savist anduritega igas potis, kui savil kuiv hakkab, siis tilgub vett juurde; töötab ideaalselt) ning aknaluugid avanevad ka automaatselt (mingi kummijublakas avaneb-sulgub vastavalt õhutemperatuurile). Pole kordagi ühtegi asja kastma suve jooksul pidanud ja tomatid kasvavad mühinal, oma elukeskkonnaga väga rahul. Võime vabalt mitmeks päevaks või nädalaks reisule minna, kuigi nüüd tuleks ilmselt paluda sõpru, et nad käiksid korra või kaks tomateid korjamas. Meie pikemaid sõite takistab hetkel hoopis kanamajandus, neid üle 2 päeva järelvalveta ei jäta. (Muide, talveks kolivad kanad kasvuhoonesse; kasvuhoone vooderdame mullikilega ning puhur/punane lamp on ka vajadusel olemas).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 >>