Netcat Abikokk 2010-07-18 01:26:39 |
Sel aastal on selle eest muru kollasem :P Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Hexy Abikokk 2010-07-18 19:19:03 |
Ma arvan, et sa Muzi saad kusagilt lähemalt ka vaarikaid. Mul isa arvas, et kui nüüd tublit vihma ei tule, siis enam vaarikaid ei saagi(rohelisi oli küll hirmsasti veel varte küljes) :O, ma loodan et see on tema pessimistlik arvamus, sest siiamaani olen ma ainult paar karpi jäässe korjanud. | |
Seenekas Abikokk 2010-07-18 23:14:30 |
Meil on ka metsvaarikaid meeeeletult, ainult, kui eile korjama hakkasin, siis nii imepisikesi ikka korjata ei jaksa. Aega pole ja ära tüütab. Kui tänane poolepäevane vihm midagi mõjutab, siis ehk ülejäänud kasvavad suuremaks. Loodame. Muidu oleks tõsiselt kahju. | |
Muzi Kokaõpilane 2010-07-19 00:02:47 |
Hexy, ma kulgen pidevalt Tallinna ja Lääne-Virumaa vahet. Vihmast...meil täna Tallinnas kallas kui oavarrest. Loodan, et jõudis teieni ka :) Mu aiamaa Lääne-Virus ootab samuti vihmavett. Me saime täna 30kg aedmaasikaid sügavkülma lukustatud. | |
Kiilike Abikokk 2010-07-19 12:41:17 |
Pille:
Ma kiskusin mõned nädalad tagasi küüslaugul õienupud ära ... tahaks ikka mugulat saada.
Aga hernega jõudsin juba seda teha mis Sul plaanis.
Pille, kas sidrunhein läks kasvama? Ja siis küsiks, et ega ei ole soovi saada viinamarjalehti? Mees hakkab peagi hooldust tegema ja selle käigus saab kuigi palju ära anda..
Netcat:
Ma olen ka neid üle meetriseid küüslauguvarsi vaadanud ja mõelnud, et mis seal all küll toimub :)
Suhkruhernestega selline plaan, et võtan taimed välja, korjan kaunad kokku ja panen uued herneseemned maha. Kui tuleb soe ja pikk sügis, siis võiks ju septembri lõpus veel ühe saagi saada?Ei tea, kas praegu võiks juba mõne möödunud sügisel maha pandud küüslaugu välja kaevata? |
|
Ullike Abikokk 2010-07-20 11:52:29 |
Seenekas:
Mina kasutan neid küüslaugu õisi kurkide marineerimisel. Need on purgis nii kenad :)
Aga nõu tahaks saada suvikõrvitsa ja kõrvitsa kohta. Pole ise neid ausalt-öeldes varem kasvatanud. Läinud suvel proovisin, aga jäin tigude töökusele oluliselt alla ning saagiks oli üks niru suvikõrvits ja 0 kõrvitsat.
Tänavu mõtlesin,et sellist tomnatisaaki kui mullu mul vaja pole ja panin poolde kasvuhoonesse 2 suvikõrvitsat ja 2 kõrvitsat. Aga millised neist on emasõied? Minu omadel kukuvad õied koguaeg küljest ära - nagu keegi lõikaks. Mõned suvekõrvitsad tunduvad ikka moodustuvat - kas ka suureks saavad on iseküsimus...
Ja veel üks küsimus teadjamatele: suvikõrvitsa lehed on hirmus teravate äärtega ja kipuvad mul kasvuhoone vahekäigu enda alla matma - kas võib tal mõningaid lehti ära võtta? Või kui juba küsima hakata: kuidas kõrvitsalised kastmisse suhtuvad: tahavad nad dušši või eelistavad vaid mullapinna kastmist? Pille:
Hernestega oli mul sama mõte, et paneks uusi. Kui muud ei saa, siis võrseid ikka. :) Kunagi kümmekond aastat tagasi eelmises elus sõime kevadel maha pandud herneste saaki veel oktoobri lõpus või isegi novembri alguses. Selles elamises neile miskipärast hästi meeldis.
Küüslaukudel on all päris toredad mugulad, vähemal mul neil paaril on olnud, mis olen üles võtnud. Samas neid, millel on näha õied tulemas, ma puutuda ei kavatse. Ema marineeris neid õisikuid kunagi nagu kurke, siis kui "seemned" juba vamis. Päris head olid.Suhkruhernestega selline plaan, et võtan taimed välja, korjan kaunad kokku ja panen uued herneseemned maha. Kui tuleb soe ja pikk sügis, siis võiks ju septembri lõpus veel ühe saagi saada? Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Netcat Abikokk 2010-07-20 13:36:09 |
Ma olen alumisi lehti ära võtnud, mis vastu mulda on. Ja kastnud ikka mulda, mitte taime ennast. Eriti ei meeldi märjaks saada õitele-viljadele. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ullike Abikokk 2010-07-20 13:39:41 |
Tänud - see teadmine on abiks! Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Netcat Abikokk 2010-07-20 14:31:35 |
Aga suvikõrvits kasvab meil üsna optimaalselt avamaalgi, ja öökülmade korral looriga varjutatuna kannab päris kaua vilja. Kasvuhoonesse on sellist laiutajat üldse paha panna. Kui minul oleks kasvuhoone, paneks sinna tomatite-kurkide kõrvale hoopis baklažaani, paprika ja arbuusi. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Edith Abikokk 2010-07-22 08:04:46 |
sain täna esimese kurgi oma väga esimesest aiast.
spinatit, basilikat ja korianderit olen saanud juba nädalaid aga need on ju siiski ürdid. see kurk oli minu elu esimene päris oma kasvatatud juurvili :)., loodan, et mõni tomat õnnestub ka saada. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
<< < 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 > >> |