Aiahooaeg 2009 ja 2010

Ilse
Abikokk
2010-08-22 20:03:04
Uhkustan ka oma isekasvatatud tomatitega: Black Krim, Green Zebra, Sweet Orange ja veel mõned mille nimesid täpselt ei mäletagi. Black Krim on väga maitsev ja atraktiivne aga miskipärast kasvavad kõik lõhki, Green Zebra on valmis siis, kui triibud kollakaks muutuvad ja minu arust sellise vürtsika maitsega. Teised on nagu tomatid aga paremad kui eelmisel aastal ostetud Sagro taimede tomatid, mis on imselgelt aretatud selleks, et kest oleks kõva ja kannataks transporti. Sellepärast see aasta saigi taimed ise seemenst kasvatatud :). Black Krim ja Green Zebra seemneid sai lausa ameerikast tellitud ja lisaks oli pakki tasuta juurde pandud mitu pakki neid kollaseid, kõik tärkasid väga hästi, olen väga rahul :). Üldiselt on kasvuhoones metsik mets ja kasvab üle pea. Tarvitada ei jõua neid kurke ja tomateid enam keegi.

Ilse köögis

Zapxpxau
Abikokk
2010-08-30 21:07:55
Lugesin täna lõpuks Maalehe läbi ja tuleb välja, et lisaks heale maitsele on maasikasort Senga sengana ka väheahvatlev õielõikajatele (õiekahjurid). Ei olnud selgitatud miks, aga ehk tasub teada!

Zap*

Kiilike
Abikokk
2010-08-30 21:58:50
Meil on läbi aastate olnud peenras Senga sengana, Bounty, Honey...,Polka, Korona ja kõige esimesena Festival. Ükski neist pole silma paistnud haigustega. Niiskust ja kuivust on kõik enam-vähem ühtemoodi talunud. Senga ja Bounti on head kandjad ja kui veel kasta siis saab väääga suuri mammusid :) Polka on suht tagasihoidlik olnud või ei ole osanud mina teda hinnata. Isiklikult meeldib Korona aga aeg ja olud pole veel lasknud taimedel end tõestada.

kiilikese köögikatsetused

Kaare
Abikokk
2010-09-05 07:53:05
Ma võtsin ennast kevadel ikkagi kokku ja kasvatasin linnas aknalaual kõrvitsataimi ette. Ema pani need maal maha. Hakkasid vohama nii, et pidime neid vahepeal takistama. Muidu oleks terve heinamaa kõrvitsat täis olnud :) Öökülmakartuses tassisin eile saagi kuuri alla. Kaheksa tumeoranži iludust, paraja suurusega.

Koopatibi küpsetab...

ErleS
Abikokk
2010-09-05 09:23:04
Ilusad pildid, Koopatibi :) Meil ka kõrvitsauputus. Kasvatame neid maal suures kompostmullahunnikus. Ja nagu aru sain, ei pannud vanemad sel aastal ise ühtegi kõrvitsat maha. Ema oli millalgi eelmisest aastast üle jäänud kõrvitsa kompostihunnikusse visanud, isa oli kopaga kompostihunnikut pisut kokku tõstnud ja sellega ilmselt seemned laiali ajanud. Kõrvitsate mahapanemise ajal avastasid, et taimed kasvavad juba ise. Suvel oli seal juba terve mets. Isa ennustas, et sel aastal võib "hea" õnne korral lausa sadakonda kõrvitsat oodata ja kärpis taimedel otsi, sest nad ulatusid juba tee peale. Eelmine nädal lugesin kiire pilguga kokku, sain umbes 50 kõrvitsat. Ei teagi, mis nendega peale hakata. Ilmselt tuleb hakata neid Tallinnas töökaaslastele ja sõpradele-tuttavatele pähe määrima :)
Martiina
Abikokk
2010-09-05 12:13:26
Koopatibi on tõesti ilusad pildid teinud :) Ja kenad kõrvitsad kasvatanud ka muidugi... Oehh, kellelgi minu tuttavatest võiks ka kõrvitsauputus olla, tahaks, et keegi mulle ka neid pähe määriks :D aga eks ma pean ikka minema turult ostma.
Seenekas
Abikokk
2010-09-05 13:53:26
Tallinna kandi inimesed ootavad ka "pähemäärimist". Mul tänavu mitte üks kõrvits. :P Suvikõrvitsaid on parasjagu ja patissonid tegid sama tempu, mis mullu - üks patisson aastas :D ja ülejäänud on isasõied. Üleeelmine aasta kasvasid mul ka kõrvitsad a la ErleS meetodil - sai veebruaris ühe kõrvitsa mädanema läinud kest sõnnikuhunniku kõrvale visatud ja kui seat siis hakkas neid võsusid venima ümberkaudsete puude otsa... Tänavu on nii juhtunnud komposti läinud tomati ja kartuliga.
Netcat
Abikokk
2010-09-05 17:28:44
Zapxpxau:
Lugesin täna lõpuks Maalehe läbi ja tuleb välja, et lisaks heale maitsele on maasikasort Senga sengana ka väheahvatlev õielõikajatele (õiekahjurid). Ei olnud selgitatud miks, aga ehk tasub teada!
Ma polnud oma SS peenardel kunagi varem õielõikajaid ega nende tegevust näinud, aga tänavu kevadel lõigati ikka kohe hoolega, niiet eks see vist oleneb rohkem kliimast kui sordist.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kaare
Abikokk
2010-09-10 23:17:55
Aitäh ErleS ja Aniitram!
Aniitram:
Oehh, kellelgi minu tuttavatest võiks ka kõrvitsauputus olla, tahaks, et keegi mulle ka neid pähe määriks aga eks ma pean ikka minema turult ostma
Kui Sa veel turule pole jõudnud, ma võin Sulle maalt ühe kaasa tuua ;)

Koopatibi küpsetab...

Martiina
Abikokk
2010-09-14 20:53:34
Koopatibi:
Aitäh ErleS ja Aniitram!
Aniitram:
Oehh, kellelgi minu tuttavatest võiks ka kõrvitsauputus olla, tahaks, et keegi mulle ka neid pähe määriks aga eks ma pean ikka minema turult ostma
Kui Sa veel turule pole jõudnud, ma võin Sulle maalt ühe kaasa tuua ;)
Oi, ei pannud seda kirjet enne tähelegi... Käisin küll turul, aga kuna ostsin kaks väikest kõrvitsat, millest ühe juba ära andsin, siis kui Sul, Koopatibi, kõrvitsaid tõesti üle juhtub olema, siis ühe kõrvitsa vastu poleks küll midagi :) Oleks mul vaid midagi head vastu ka pakkuda... Aga kui Sa tõesti tuua viitsid, siis kirjuta mulle meilile, et millal kokku võiks saada ja mida ma Sulle selle teene eest vastu anda saaks? :)
<< 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 >>