Aiahooaeg 2009 ja 2010

Kaare
Abikokk
2010-05-17 22:54:22
Sain ka nädalavahetusel maal lõpuks näpud mullaseks. Kartul, hernes, uba, sibul, murulauk, miski punane salat said peenrasse. Emal redised ja lehtsalat kasvuhoones juba salati ja võileiva jaoks parajad. Mõnus ikka, kui saab hommikut kasvuhoones või peenral patseerides alustada...

Koopatibi küpsetab...

Piretze
Kokaõpilane
2010-05-19 09:31:23
Tere tarkade klubi :) Mul selline küsimus, et kas keegi on paksoid kasvatanud? Armastab ta lauspäikest, pigem varju? Mul hetkel väikestes pottides, aga alumised lehed on kuidagi imelikuks ära läinud... Muidu ise harrastan potipõllundust nii palju, kui linnas võimalik. Mees tegi see aasta mulle tõstetud peenra ka, aga nagu ikka, minusuguse jaoks on väike :D Aga lapsele sain vähemalt herned, värvilised porgandid maha. Aeduba, tilli-sibulat, pastinaaki natuke ja maasikad kolisin ümber. Ürtidele ja salatile pean nüüd uue kodu välja mõtlema... Need enam ei mahugi, igavene jama, ma ütlen... Ahjaa, tomatid-paprikad kasvavad mul pottides sauna eesruumis, mis on nagu kasvuhoone hetkel - seal on suur aken päikesepoole ja kütab mis, hirmus. Vaatame, mis välja tuleb :) Igastahes õitsevad juba! Aga see paksoi teeb veits muret...
Seenekas
Abikokk
2010-05-19 10:29:17
Minul kasvavad paksoid poolvarjus ja väga lopsakalt.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-23 10:36:33
Me istutasime sel nädalal kõik tomatitaimed suurtesse pottidesse (30 cm) ümber, tõstsime kasvuhoones kasvukohale ning Kristjan paigaldas ka automaatse kastmissüsteemi. Rediseid-peete olen endiselt harvendanud (linnud on väga tänulikud!) - rediseid loodan hiljemalt järgmisel nädalal juba süüa (täna degusteerisime valgeid Šnieska sordi omi juba, täitsa redise maitsega!). Salatilehed on üsna ilusad ja suured, porgandid paistavad välja, suhkruhernetaimed ca 10 cm kõrgused. Spinatit võiks juba korjama hakata salati jaoks ning kapsataimed on samuti mitme cm kõrgused juba. Pildil on viite sorti redised ja erinevad lehtsalatid. Ülipõnev :) PS Nagu näha, siis mul on nn kõrgpeenrad. Loen siin parasjagu soomlaste Kotipuutarha ajakirja (4/2010) ja seal on kirja pandud kõrgpeenarde plussid: - muld kuivab ja soojeneb kevadel kiiresti - taimed ei kannata liigse niiskuse käes - taimede hooldamine on lihtsam, säästab aedniku selga :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2010-05-23 11:04:51
Banaan-šalotid on varred pikaks visanud (seemnest pandud), salateid võiks küll juba lõigata, rediste vahed harvendasin nädal tagasi 5cm peale, nüüd vaikselt porgandite harvendamine käsil. Mandlipuu õitseb, väga armsad õied ja lõhnavad. Kass sõi 2 maasikataime ära! Aknalaualt :O

Zap*

Profa
Abikokk
2010-05-23 19:31:08
Kust saaks korralikku Eesti küüslauku mahapanemiseks? Mitte seemnest aga küüsi. Cereses ja Horteses ei olnud igatahes. Kui keegi siinlugejatest müüb, siis sõidan hea meelega Tallinna piires kohale.

Profa köögipool

Kirsike
Abikokk
2010-05-23 19:47:10
Profa:
Kust saaks korralikku Eesti küüslauku mahapanemiseks? Mitte seemnest aga küüsi. Cereses ja Horteses ei olnud igatahes. Kui keegi siinlugejatest müüb, siis sõidan hea meelega Tallinna piires kohale.
Mina ostsin keskturult, viimane hall, seal kus UusKongo lettki, paremalt teine või kolmas lett, üks vanatädi müüb erinevaid sibulaid ja küüslauku. Kasvama nad läksid kenasti. Umbes 10 kr maksis üks terve küüslauk. Punast sibulat võtsin ka tema käest, ka ilusti kasvavad juba.

Lindude toitmine

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-23 20:25:56
Kirsike:
Profa:
Mina ostsin keskturult, viimane hall, seal kus UusKongo lettki, paremalt teine või kolmas lett, üks vanatädi müüb erinevaid sibulaid ja küüslauku. Kasvama nad läksid kenasti. Umbes 10 kr maksis üks terve küüslauk. Punast sibulat võtsin ka tema käest, ka ilusti kasvavad juba.
Profat see ei aita, aga ma panin juba sügisel mõned Peipsi küüslauguküüned mulla sisse ja nüüdseks on ikka juba väga uhked ja suured taimed :)

Muzi
Kokaõpilane
2010-05-23 20:49:46
Väga tore teema. Olen nami-namis uus. Maha pandud eelmine ndlv erinevaid aedvilju-juurvilju-maitsetaimi ja ravimtaimi. Ravimtaimed sel aastal esimest korda katsetuse korras. Tavapärasele porgand-peet-kaalikas jne lisaks läks maha paksoi, mitut eri sorti salatit, rooskapsas. Kõik otse peenrasse seemnest. Rooskapsas kasvas eelmisel aastal mühinal, samuti panin otse seemnest mai keskel mulda. Uba panin sel aastal esimest korda elus ning varajase porgandi panin "Pariisi turg" mugulad. Kuna aiamaa asub kaugel maal, siis pole näinud oma silmaga, kas kuulujutul, et kõik kenasti on üleval ka tõepõhi all :) Kasvuhoonesse läksid kõrvitsa ja suvikõrvitsa seemned. Olen alati ette kasvatanud, saak on iga aasta uputuse laadi olnud. Üle talve elasid põllul kenasti salvei, tüümian, estragon, petersell, murulauk, meliss, metsik rukola, piparmünt, küüslauk (5a poeg torkas küüsi hoolega mulda). Mitte midagi kinni ei katnud talveks. Kuidas te rosmariini kasvatate? Iga aasta ostan uue taime kevadel Hortesest ja iga talvega läheb välja. Üks aasta unustasin välja ja loomulikult külmus ära. Teine talv kuivas toas pruuniks :(
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-23 20:52:29
Muzi:
Rooskapsas kasvas eelmisel aastal mühinal, samuti panin otse seemnest mai keskel mulda.
See on küll tore uudis! Ma nimelt avastasin alles täna oma seemnepakkide karbist (mmm, kastist?) avamata rooskapsaseemnepaki. Nüüd tean, et jõuab veel :)

<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 >>