Mari-Liis Abikokk 2010-05-24 14:56:14 |
Tullia:
Mis see mõni küüslauk nüüd lisaks kusagile maasikate vahele või peenra otsa ikka teeb, küll mahub! :) /minu täistopitud tootsi peenra peale tõsised aiandusinimesed vist minestaksid/
Salatid panen maha alles järgmisel nädalavahetusel. Siis on kõik köögiviljad külvatud-istutatud.
Kahjuks on aiamaa äärest ääreni juba kraami täis, muidu paneks ka mõned suveküüslaugud. |
|
Kirsike Abikokk 2010-05-24 15:36:12 |
Mari-Liis:
Mul küüslauk maasikate vahel ongi, spets peenraruumi pole neile kunagi teinud. Maasikate vahel pidavat nad ka kahjurid eemale hoidma (võib olla kuskil hoiavadki, aga mitte minu maasikapeenras :))
Mis see mõni küüslauk nüüd lisaks kusagile maasikate vahele või peenra otsa ikka teeb, küll mahub! :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-24 18:20:37 |
Ma panin ülespoole pildi me salati-redisepeenrast; tehtud laupäeva hommikul. | |
Seenekas Abikokk 2010-05-24 19:20:47 |
Kirsike:
Meil muid kahjureid peale tigude ma maasikatel tuvastanud pole ja nende vastu ei aita kahjuks mitte ükski soovitatud vahend saati veel küüslauk. Küll aga on kuklased otsustanud teha nii talli- kui peauksest mõlemast 4 meetri kaugusele uued pesad ja see ajab mind tõeliselt kurjaks. See on majale liiga lähedal ehk karta on, et hakkavad ka tuppa tikkuma. Nüüd tuleb midagi ette võtta. Kahjuks on mõlemad pesad algatatud kännu peale/sisse ja see ei hõlbusta nende eemale transportimist. Täiesti nõutuks teeb - üks kändusest on vaarikapõõsastes ja 50 cm läbimõõduga. Võeh! Kaks majja põhisissepääsu on nüüd tõsise valve all. Sellega, et paari peenart aiamaal vaid kummikutes rohida saan, olen täiesti arvestanud - sealt käib nimelt ühe suure kuklasepesa käigurada.
Kui peenarde rohimisest rääkida, siis oma sügisel rajatud maasikapeenart olen juba neli korda puhastanud. On sellises heas soojas-kuivas kohas, kus kõik varakult kasvama läks. Mul küüslauk maasikate vahel ongi, spets peenraruumi pole neile kunagi teinud. Maasikate vahel pidavat nad ka kahjurid eemale hoidma (võib olla kuskil hoiavadki, aga mitte minu maasikapeenras :)) |
|
Liilia Abikokk 2010-05-24 20:44:46 |
Seenekas:
sellepärast ma paningi maasikapeenrale peenrariide, et ei peaks pidevalt rohima. muretsen, kuna maasikad õitsevad ja nüüd lubab öökülma :(
Kui peenarde rohimisest rääkida, siis oma sügisel rajatud maasikapeenart olen juba neli korda puhastanud. On sellises heas soojas-kuivas kohas, kus kõik varakult kasvama läks. |
|
Vernanda Abikokk 2010-05-24 21:24:16 |
Seenekas:
tigude vastu pidada aitama kohvipaks, endal puudub praktiline kogemus, masinakohvi ka ei joo, kangesti palju aega läheb selle vajaliku hulga kokku saamiseks. ise üritasin nõudepesuvahendiga eelmisel aastal lehetäisid hävitada (no et tilk vahendit pritspudelisse ja hulk vett peale), mina ei tea, jäi üsna 60:50 see seis, eks nad kadusid pikapeale ka, aga ma koos pritsimisega hävitasin neid ka manuaalselt... aga kuklased tule vist kogu pesaga kartulikotti lükata ja metsa viia, tapmine on vast liig. ka selles küsimuses olen ma tugev teoreetik :)
Kirsike:
Meil muid kahjureid peale tigude ma maasikatel tuvastanud pole ja nende vastu ei aita kahjuks mitte ükski soovitatud vahend saati veel küüslauk. Küll aga on kuklased otsustanud teha nii talli- kui peauksest mõlemast 4 meetri kaugusele uued pesad ja see ajab mind tõeliselt kurjaks. See on majale liiga lähedal ehk karta on, et hakkavad ka tuppa tikkuma. Nüüd tuleb midagi ette võtta. Kahjuks on mõlemad pesad algatatud kännu peale/sisse ja see ei hõlbusta nende eemale transportimist. Täiesti nõutuks teeb - üks kändusest on vaarikapõõsastes ja 50 cm läbimõõduga. Võeh! Kaks majja põhisissepääsu on nüüd tõsise valve all. Sellega, et paari peenart aiamaal vaid kummikutes rohida saan, olen täiesti arvestanud - sealt käib nimelt ühe suure kuklasepesa käigurada.
Kui peenarde rohimisest rääkida, siis oma sügisel rajatud maasikapeenart olen juba neli korda puhastanud. On sellises heas soojas-kuivas kohas, kus kõik varakult kasvama läks.Mul küüslauk maasikate vahel ongi, spets peenraruumi pole neile kunagi teinud. Maasikate vahel pidavat nad ka kahjurid eemale hoidma (võib olla kuskil hoiavadki, aga mitte minu maasikapeenras :)) |
|
Netcat Abikokk 2010-05-25 10:36:01 |
Tigusid pidi püütama õllega ju, ja peenrast eemal hoitama vasklintidega. Mul endal on nii kuiv koht, et pole seni tigu näinud peenras. Aga tänavu maasikaid rohides nägin mõnda. Peab hakkama loomkatseid tegema.
Lehetäide jaoks on kõige parem naturaalne vahend lepatriinud. Ja sipelgatest lahtisaamine aitab ilmselt ka kaasa, sest lehetäid on sipelgate lehmad. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Seenekas Abikokk 2010-05-25 11:25:04 |
Vernanda:
Kuklaste ümberkolimise teoorias olen üsna kodus, kuid koos eriti selle suure kännuga neid kuhugi kolida ei õnnestu. Peab paraku lõhkumise teed minema. Oleme korra ühe alustatava pesa ümber kolinud, aga see oli maa peal risuhunnikus. Oli vaja lihtast muret kurta. Hoolimata minu sümpaatiast nende vastu ei soovi ma neid uste lähedusse askeldama ja suure tõenäosusega edasi meie tubast elu uurima.
Tigude vastu olen paaril viimasel aastal proovinud igasugu nippe - sealhulgas purustatud munakoortega peenarde piiramist, mingit kohvipaksu ja millegi segu ja veel miskit - no ei ole mingit tulu. Õllega ka ei meelita püünisesse. Ainuke tark asi oleks pardid võtta, aga vaevalt neid peenarde vahele lasta tahaks. Pealegi pole nad meie väikeloomadega ilmselt kokkusobivad. Jälle pisielukate võit. [... aga kuklased tule vist kogu pesaga kartulikotti lükata ja metsa viia, tapmine on vast liig. ka selles küsimuses olen ma tugev teoreetik :) |
|
Netcat Abikokk 2010-05-25 13:15:20 |
Liilia:
Siis tuleb lihtsalt loor peale panna.
Kas kellelgil on kogemusi peenrariidega kohas, kus iga mahapandava asja alla koheselt kolivad elama sipelgad? Mõjub see peenrale halvasti, või ei häiri taimi? Kasutaksin ka meelsasti peenrariiet, aga põllumaa on sipelgaid täis. Seenekas:
sellepärast ma paningi maasikapeenrale peenrariide, et ei peaks pidevalt rohima. muretsen, kuna maasikad õitsevad ja nüüd lubab öökülma :(Kui peenarde rohimisest rääkida, siis oma sügisel rajatud maasikapeenart olen juba neli korda puhastanud. On sellises heas soojas-kuivas kohas, kus kõik varakult kasvama läks. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Dinnu Kokaõpilane 2010-05-25 13:27:26 |
Kuidas te lehetäisid tõrjute? Lepatriinusid pole mul kusagilt võtta ja täna avastasin, et lehetäid tahavad vägisi mu sidrunimelissi vallutada :(. | |
<< < 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 > >> |