Mann Abikokk 2008-11-09 19:21:20 |
Meil oli veisesaba hautis kartulipudruga. | |
Seenekas Abikokk 2008-11-09 19:42:58 |
Pille:
Pille, mul oli Hispaanias üks lemmikroogadest küüslauguga röstitud neerud. Kahjuks ei tea, mis looma omad, kuid arvan, et lamba. Kui turul tuttav lihamüüja, siis ta kindlasti soovitab, sest neerud peaks noore eluka omad olema ja sea omad on paremad. Loomaneerud võivad küll vastikult haiseda.
Ise kasutan igasugu rupskeid võimaluse korral suht palju. Neerudest, südamest, maksast ja pugudest saab toredaid kastmeid. Samuti, v.a. maksast, teen erinevaid suppe. Mullu Stenhusis praktikal olles jälle imestasin, et neerud nii maitsvad võivad olla - ma olin veendunud, et need on ebameeldiva haisuga jälkused :) (Edinburghis elades jagasin ühikakööki ühe Taiwani neiuga, kes aeg-ajalt neere valmistas ja need muutsid küll köögi mitmeks päevaks kasutuskõlbatuks). |
|
Zoozi Abikokk 2008-11-09 22:11:29 |
Nagu lubasin, tegin täna kanasüdametest väikeseid pirukaid. | |
Sip0069 Kokaõpilane 2008-11-10 08:52:14 |
mul on lamba suhtes tugevad eelarvamused, kuid koolis praktika tunnis pidin tegema lamba südamest kastet. ma polnud varem südamest midagi teinud. võtsin siis südame rindu ja tegin ühe südamega kastme, oli täitsa hea. http://kokkamine-sip0069.blogspot.com/ |
|
Seenekas Abikokk 2008-11-10 10:23:42 |
Lambaneerusid ei ole kusagil ammu müüa näinud, küll aga on suur delikatess lambakeel. Veidi teistest õrnem ja hõrgum. Varem ikka vahel tuttaval turumüüjal oli, kuid kuna keel on suht väike ja kättesaamine pidi ka keerulisem, kui teiste loomade puhul, olema, siis pole juba mitu aastat saanud. Aga turul küsida tasub ikka. Lambalihaga see kasukamaitse on vist eelarvamus vanast ajast, sest nüüd lähevad lihaks hulk nooremad loomad, kellele ei lastagi suurt rasvakihti (ostes kollane, noorel loomal valge) kasvada. | |
Liiseli Abikokk 2008-11-10 11:52:06 |
Noorlooma keel on ka tõeliselt hõrk... Poleks uskunud, et vahe täiskasvanud looma keelega nii suur on. Poes-turul pole seda üldse näinud, sain siis, kui oma noore lihaveise-pulli tapsime. | |
Kait Abikokk 2008-11-11 16:54:53 |
wow mis teema.
Ise olen ainult põdra südant praadinud ja see on ülimaitsev!!! Unistan juba ammu, et mu (jahi)mees põdra laseks ja südame koju tooks :) Olen teinud nii, et lõikan südame umbes 1,5 cm kuubikuteks ja lihtsalt praen pannil. Ta jääbki selline veidi sitke, kuid samas mitte selline, et hambad peale ei hakkaks...mõnus jääb! Vahel olen nende kuubikute peale ka kastme teinud.
Ema on teinud kopsupirukaid, mis on minu arvates palju paremad kui lihtsalt lihapirukad. Maksa ma ei armasta, kuid pasteeti söön vahel hea meelega. Ja lapsepõlvest on veel keel sellise maitsva delikatessina meelde jäänud. Nüüd pole seda sada aastat söönud enam. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Kiilike Abikokk 2008-11-12 22:19:45 |
mina sain siis tehtud kanamaksast kastme, kõrvale soe salat porgandist,paprikast, suviõrvitsast ja porrust. | |
Põrnikas Abikokk 2008-11-13 23:03:56 |
Peale pikka hoovõttu ja kahtlemist otsustasin ikkagi ka seekord osa võtta. Lähtusin ühes mu praeguse hetke lemmikraamatus olnud retseptist Kanamaks Szechwani pipra ja pirnidega. Pirnid siis šerriäädika, sidrunimahla ja suhkruga ahju, maks jahu-polenta-szechwani pipra segusena pannile; lõpuks kõik segi ja ohtralt rukolat ka hulka. Mõõõõnus! | |
Maris Abikokk 2008-11-14 10:37:46 |
Läksin küll veisesaba jahile, aga kuna sellist väärt kraami iga päev ei saa, oli meie köögis eile superstaariks sea süda. Ostsin südame Kajaka turult, hind oli 32 kr/kg. See oli juba lahti lõigatud ja veri välja lastud. Peale seda, kui olin oma olematute töövõtetega kelmed eemaldanud, oli alles jäänud väga ilus tume lihatükk. Kuna koos kelmetega tuli ära ka natuke liha, siis panin selle nutsu sügavkülma, et mõnel teisel korral supi sees ära kasutada. Jätsin südame tükeldamata ja nii ühe tükina smoorisin pehmeks. See läks üllatavalt ruttu. Kasutasin ainult õli, sibulat, soola ja pipart, et saaksin maitset võimaikult naturaalsena tunda. Hiljem lõikasin lihatüki pooleks, ühest poolest tegin lõunaks lihtsa kastme, teise poole viilutasin õhukeselt, pigistasin peale apelsinist mahla ning kasutasin õhtusöögiks värske salati koostises. Olen oma katsetustega rahul ja kavatsen südant edaspidigi kasutada. Maitselt meenutas ta kõige enam keelt. Toiteväärtuselt on ta inimsõbralik, sisaldades 24-30% valku, 5-8 % rasva, 100 g kohta 4-9 mg rauda. Südamerakud uuenevad keskmiselt iga paari nädala tagant ja rasvasisaldus on madal, siis seetõttu ei saa sinna toksiinid ladestuda. Nii et tegemist on igati naturaalse, taskukohase ja maitsva toorainega. | |
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |