RUPSKID, SUBPRODUKTID, SISEELUNDID JA TOIDUD NENDEST

Evka
Kokaõpilane
2008-11-19 10:57:38
Mina pole varem eriti selle teema alla kiiganud ega aktiivselt koos kokkaja olnud. Seekordki sattusin eelmisel nädalal perele subproduktide alla liigitatavat härjasaba valmistama ilma üleskutset kooskokkamisele tähele panemata. Lisasin siis ka postituse vastava teema alla, olgu see siis siinkohal korratud: Härjasaba on tõepoolest suurepärane! Mina olen sellest siiski teinud peamiselt härjasabasuppi, eelpool mainitud hautiselaadseid retsepte pole (seni) proovinud. Sabadest saab suurepärase maitsega puljongi. Olen seda teinud väga lihtsalt. Pärast vahu võtmist viskan sisse mõne sibula, mõned küüslauguküüned, paar loorberilehte ja veidi musta terapipart. Kui on, ka klassikalisi supijuurvilju (porgand, seller jm). Ja siis lasen tõesti vaiksel tulel nii 2 - 2,5 tundi podiseda. (Osa seda suurepärast puljongit rändab tavaliselt külma). Siis veel sisse soovitud juurviljad. Viimane supp tuli meil aga ainult porgandite ja parmesaniklimpidega. Sabatükke aga on pärast mõnus näkitseda, meeldib väga lapselegi. Kaubandusvõrgust olen mina sattunud härjasaba nägema vaid Stockmannis. Ja seda pole müügil sugugi alati. Nii et kui Stocki satun (viimasel ajal juhtub seda harvem) vaatan ikka järele ega sabakesi juhtu olema. Nii et kui kellelgi on infot, et ka mõnes teises poes sabakesi nähtud, olek see vägagi teretulnud!
Zoozi
Abikokk
2008-11-19 18:05:05
Tänane härjasabapada. Retsepti leidsin netist. Maitse oli mõnus - õlu, kuivatatud aprikoosid, nelk ja kaneel andsid pajale mõnusa aroomi ja jõuluhõngulise maitsenüansi.

Zoozi tegemised

Maris
Abikokk
2008-11-21 15:21:27
Evka:
Kaubandusvõrgust olen mina sattunud härjasaba nägema vaid Stockmannis. Ja seda pole müügil sugugi alati. Nii et kui Stocki satun (viimasel ajal juhtub seda harvem) vaatan ikka järele ega sabakesi juhtu olema. Nii et kui kellelgi on infot, et ka mõnes teises poes sabakesi nähtud, olek see vägagi teretulnud!
Olen sabasid näinud Kajaka turul ja Balti jaama turul. Kajaka turul ei ole iga päev, pigem nädalavahetustel. Meie peres valmis vahepeal praetud vasikamaks sibularõngastega. Nüüd, peale mitmeid katsetusi olen maksa praadimise lõpuks selgeks saanud. Parim tuleb nii, et praed mõned minutid ühelt poolt, paar minutit teiselt poolt ja kui pannilt ära tõstad ning kohe lahti lõikad, on keskel näha üks toorem triip. Aga selleks ajaks, kui toit serveeritud ja kõik koos sööma asuvad, on maks ise pisut edasi küpsenud ja triip keskelt kadunud. Olen niimoodi viimased korrad teinud ja veendunud, et selline praetud maks on parim! (See seletab, miks sööklates pakutav maks või maksakaste ei paku elamust.)
Qsti
Abikokk
2008-11-23 16:01:15
Teil siin küll nii ahvatlevad road aga ei ole mina veel rohkemaks valmis kui ainult maksatoitudeks. Teemast innustatuna sõime mõni päev tagasi praetud veisemaksa ja rohelise pipraga parajalt teravaks maitsestaud maksakastet.
Mammu
Kokaõpilane
2008-11-24 21:08:27
Mulle ja lastele väga maitseb lihtsalt jahus paneeritud ja võis praetud kanamaks mingi värske salatiga. Ning muidugi ema tehtud keedusüda võisaiaga.
Spidur
Abikokk
2008-11-29 17:52:58
mina tegin sel nädalal seamaksast maksapasteeti ja maksapirukaid, muude rupskiteni pole ikka veel jõudnud...

Elina tegemised

Zoozi
Abikokk
2008-11-30 18:24:24
Tänane katsetus - seeneraguu kanamaksaga, mis viis keele alla. Mul küll värskeid seeni polnud, aga kasutasin vähese soolaga sissetehtud männiriisikaid, mis ei vajanud enam leotamist ,sai otse purgist pannile panna. Panin siis 0,5l purgi seeni. Portveini asemel kasutasin Marsala veini. Juurde keetsin Basmati riisi ja salatiks oli peedi-mädarõikasalat majoneesiga. Tulemus oli imehea, lisaks veel kiirelt ja lihtsalt valmistatav.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-01 15:33:17
Profa:
Vaatan maksatoitude retsepte ja ei leia retseptidest komponenti, ilma milleta ma maksatoitu peaaegu ei teegi, olgu see siis kaste või pasteet - seened, kuhu jäävad seened?
Just Sinu rõõmuks, Profa: Jõulune maksapasteet seentega :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Abikokk
2008-12-01 22:33:52
Eile võõrtustasin selliseid külalisi, kes meil harva käivad ja otsustasin valmistada minu jaoks ahvatlevaks muutunud härjasaba veinikastmes. Ootused olid kõrged. Ja nüüd ma ei teagi, kas minule müüdud saba oli kuidagi eriti lihavaene või on kõik nad sellised. Zoozi ja Pille piltidel oli ikka liha ka, aga minul oli lihtsalt 2 kg konte. :/ Kaste tuli hea maitsega, aga ise tundsin seda kondihunnikut külalistele serveerides pisut ebamugavalt. Rääkisin neile taustaloo lahti ja ega viisakad inimesed ju nina kirtsuta, aga neh... :/ Veisesabast suppi proovin kindlasti kunagi valmistada, aga hautise jaoks luban varuda liha lisaks :P
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-01 22:48:29
Maris:
Kaste tuli hea maitsega, aga ise tundsin seda kondihunnikut külalistele serveerides pisut ebamugavalt. Rääkisin neile taustaloo lahti ja ega viisakad inimesed ju nina kirtsuta, aga neh... :/
Fotosüüdistus: Kõik see roosa on puhas liha :) Kilost sabast jätkub kolmele kenasti liha - igaühele üks paks lihane tükk ja siis mõned veidi kasinamad jupid...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>