RUPSKID, SUBPRODUKTID, SISEELUNDID JA TOIDUD NENDEST

Liiseli
Abikokk
2008-11-14 14:35:01
Mina proovisin täna ühte rooga, mida olen juba ammu tahtnud teha, aga pole julgenud. Nimelt tegin keedetud keelt rosinakastmega. Asjatult kartsin - väga maitsev oli! Keel tahtis muidugi ka üksinda keelt alla viia :) Retsepti sain Eesti köökide raamatust, pärinevat Stalini-aegsest kokaraamatust. Rosinakaste keedetud keele juurde: 2 spl. võid 2 spl. jahu (või 3 spl., kui paksemat kastet tahad) 4 dl keele keeduleent 100 g rosinaid (minul juhtus vähem kodus olema, 50 g piisas ka) soola, pipart (lisasin ka värsket peterselli) Sulata potis või, lisa jahu, sega ja kuumuta veidi. Lisa vedelik, sega vispliga ühtlaseks. Kui kaste keema tõuseb, lisa rosinad ja maitsesta soola-pipraga. Keeda 5-10 min., puista peale peterselli. Pärnu turul oli üpris eeskujulik rupskivalik - veise- ja seakeelt, noorlooma- ja seaneerusid, seasüdameid, maksadest rääkimata.
Doora
Kokaõpilane
2008-11-14 17:15:55
Mina teen südant samamoodi nagu Kait. Lõikan (põdra) südamest ilusad ribad ja praen kergelt pannil sibula ja porgandiribadega. Maitseaineteks kasutan soola ja sidrunipipart. kui süda on valmis valan südame üle hapukoorega. Mõnus suutäis....

http://doora-doora.blogspot.com/

Seenekas
Abikokk
2008-11-15 17:36:14
Eile oli lõunaks supp kanasüdametest rohke porru ja lillkapsaga. Südamed jäid hästi nõrgas kuumuses veidi pikemalt hauduma ja tulemus oli eriti hea.
Zoozi
Abikokk
2008-11-15 20:23:06
Sain Priisle turult jälle paar ilusat veisesaba. Seekord olin targem, lasin kohe tükkideks teha. Tegin selle retsepti järgi. Maitses ok, aga rohkem selle retsepti järgi ei teeks. Esimene katsetus oli tükk maad parem - viis keele alla. Üks saba veel teha, siis selleks korraks kõik.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-15 20:32:48
Zoozi:
Sain Priisle turult jälle paar ilusat veisesaba. Seekord olin targem, lasin kohe tükkideks teha.
Ostsime ka täna härjasaba (Stockist, 47 krooni kilo), tegemiseks läheb homme :P. Aprillis saime Hispaanias Albarracini linnakeses imemaitsvat 'rabo del toro't - Kristjan palus, et teeksin midagi analoogset. Tuleb retsepti otsima hakata...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mann
Abikokk
2008-11-16 08:41:53
Eile sain turult noore lamba südameid. Lõunaks tegime ahjus hautise nendest.
Hexy
Abikokk
2008-11-16 12:31:52
tegin maksapirukaid. täitsa head olid ;)

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-16 19:32:25
Minu esimene härjasaba-veisesabahautis oli igati õnnestunud. Idee küll siit, aga lõpuks tuli sellest ikka täitsa uus retsept välja, mille lisasin uhkelt ka retseptikogusse: hautatud härjasaba õlle ja köögiviljadega. Väga maitsev oli. Kuigi teoreetiliselt oleks sellest vist pidanud vähemalt kolmele sööjale jätkuma, siis me suutsime kõik ise nahka pista :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Amööb
Abikokk
2008-11-17 09:07:43
Mina ostsin seakeelt reedel - keetsin soola, loorberi ning paari piprateraga ära ning sõin saia peal koos tilgakese majoneesiga. Njäm.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Vernanda
Abikokk
2008-11-17 10:29:56
ma pean ikka omad sabad ka üles andma. ostsin ka stockist veisesaba, alustasin selle retseptiga. keetsin mõned tunnikesed ja siis jätsin nad üleöö külmkappi leeme sisse seisma. järgmisel päeval vokkisin lisandiks, kui seda tavalisel pannil praadimist nii nimetada võib, šampinjone, porgandeid ja sibulat ja lõpus panin lihatükid juurde. sai hea küll, peab seda sabaletti sagedamini väisama. ja neid ostes ei tulnud mulle kooskokkamine meeldegi :)

Da Vahtra Residence

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>