RUPSKID, SUBPRODUKTID, SISEELUNDID JA TOIDUD NENDEST

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2008-12-12 14:22:47
ma pole eladeski söönud ei südant ega neere ega keelt ja no väga paljut muudki. ma andsin ühele tuttavale seapidajale tellimuse sisse, kuigi see teema enam aktuaalne pole, tahaks ikkagi üht teist proovida. saaks nüüd selle sisikonna ;) kähku kätte

Hexy asjatab

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-12-12 14:24:28
Hexy:
ma andsin ühele tuttavale seapidajale tellimuse sisse, kuigi see teema enam aktuaalne pole, tahaks ikkagi üht teist proovida. saaks nüüd selle sisikonna ;) kähku kätte
Hexy, need teemad jäävad ju lahti, nii et on alaliselt aktuaalsed :) Mingi hetk tõstan lihtsalt lihatoitude teemade juurde, aga kõiksugu rupskitoitude postitused on endiselt siin oodatud!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vernanda
Postitusi: 428
Abikokk
2008-12-13 18:19:00
annan siis oma piruka siia ka üles. detsembri "Good Food" - silky chiken liver parfait tart, kuuele tüümianitaigen: 250 gr jahu 2 spl tüümiani lehti140 gr külma võid, tükkidena 1 munakollane 1 spl piima parfeeks: 140 gr kanamaksa 142 ml rõõska koort (35 % ma kahtlustan) 1 muna 1 spl brändit 2 spl portveini 1väike küüslauguküüs 1 shalottsibul, tükkidena paar tüümianioksa pisut riivitud muskaatpähklit 1. valmista taigen vähemalt 1 h enne pirukat ennast. jahu, tüümian ja sool teha taignapuruks, sinna sisse muna ja piim. moodusta kera ja pane kera külma. võib valmis teha ka kuni 2 päeva varem. 2. suru taigen 11x33 koogivormi (mina kasutasin keeksi oma). hoia jäägid alles, sest taignasse võib auke tekkida. pane külma. 3. kuniks koogivorm jahtub, siis pane kõik parfeeks vajalik köögikombaini ja lisa soola ja pipart. peenesta segu, kuni moodustab vedela olluse ja pane kõrvale. 4. soojenda ahi 200 kraadini, pane taignale herned ja paber ja küpseta 15 min. võta välja ja veendu, et poleks tekkinud auke. eemalda paber ja küpseta veel 15 min. võta ahjust ja alanda temperatuuri 120 kraadini, täida eelküpsetet pirukavorm varem valmistet seguga ja pane ahju tagasi. küpseta 20 min või kuni tahkenemiseni. jäta jahtuma ja võta vormist välja. 5. serveerimiseks lõika tükkideks ja lisa viigimarjad ja karamelliseeritud sibul. ja salatilehed. või misiganes meelepärane tundub. kõigepealt oli omaette saaga selle kanamaksa leidmine, sai namissegi teema suisa püstitatud. kui aga tegemiseks läks, siis see kanamaks oli hoiatustest hoolimata ikka üsna vänge maitsega, ma panin seda küll ka tiba rohkem (aga mitte palju). kui ma antud üllitist kordan, siis panen täiega vähem, juurde võibolla nt kanahakkliha näiteks, et maitse saaks mahedam. sibulamoos käras juurde küll imehästi. ja tüümianitaigen oli väga hea leid.

Da Vahtra Residence

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2008-12-31 00:35:48
nii.. sain mina oma kotitäie seasisikonda kätte. no põnev oli uurida neid, kopsud ja magu ja neerud jne. see pole just igapäevane pilt mu silmadele. kõige hirmsamad tundusid olevat kopsud, nendega läksin vanaema juurde, õnneks. ema sõitis ka maale ja hakkasime verivorsti tegema ja kopsupirukat. panin kopsud keema, aga see lõhn oli nii ebameeldiv (äkki oli asi selles, et olin pisut tõbine?) õnneks võttis ema asja üle. tegeles kopsuga ise ja mina sain uuesti kopsu enda kätte tükeldatud-keedetud kujul. asusin neid koos sibulaga praadima. jällegi see lõhn, aga nohh kannatasin ära. tegin täidise valmis (retsept nami namist) ja kasutasin pärmitainast, tegin väikesed pirukad. maitse oli võrreldes lõhnaga hea, aga ma pole suur lihapirukafänn, ka kopsupirukad ei vaimustanud mind eriti. teised kõik olid meeldivalt üllatunud, et kopsust nii head pirukad said.

Hexy asjatab

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2008-12-31 00:41:41
jõululauale tegin keel tarrendis Ssille retsepti järgi. see oli väga hea. kasutasin sea keelt ja liha jäi mõnusalt pehme ja väga hea maitsega. (kindlasti ostan keelt ka edaspidi).

Hexy asjatab

JM
Postitusi: 263
Abikokk
2009-01-08 22:41:35
Vau, meil on jaanuar säästukuu (päevaeelarvega ca 50 eesti raha), otsustasin ka vanaemade tarkused mängu panna ja soodsat looma lauale kanda. Käisin siis lihapoes ja ostsin kaks seakeelt ja kilo seamaksa, keeled panin soolaga ligunema ja pool maksa tegin miskitlaadi kastmeks kartulite kõrvale. Leotasin natuke piima ja veega nagu kästud ja siis praadisin panni peal sibulatele seltsiks. Ikka väga odav söök, maksa kilohind oli 45 CZK, see on mingi.. 25 eesti krooni. Mees tuli koju ja ütles et ta pole elu sees maksa armastanud ja kattis silmad seakeeli kapis nähes (lubas õudusunesid näha). Siis sõi toidu ära ja ütles et see on parim maksakaste, mida ta söönud on ja võttis veel juurde kah. Juhei, minu võit :)

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Profa
Postitusi: 722
Abikokk
2009-01-08 23:53:29
Olen vahest endamisi arutanud, et kui oleks selline vähe piiratum eelarve, kas tuleksin toime ja olen jõudnud järeldusele et jah, vabalt. Võrreldes ülikooli ajaga, kus säästueelarve eest sai õlut ja praekartuleid, oskaks praegu teha oluliselt mitmekesisema toidu ja õlut saaks kah :) Viimane rupskitoit mis tegin oli kalasupp. Kõik mis lõhet fileerides üle jäi, st. pea ja kõhuääred keetsin soola, pipra ja loorberiga ära, võtsin potist välja, lisasin puljongisse kartuleid, porgandeid ja kaalikat. Samal ajal nokkisin lõhepea ja muud jupid lihast puhtaks ja viskasin liha uuesti supi sisse. Ennem tulelt võtmist veel pakk kohvikoort lisaks. Koor on maitseasi, ilma on kah hea, kuidas kellele. Loomulikult ei pea kalapea ja kõhuäärte saamiseks alati tervet kala ostma, neid müüakse eraldi ka :) Üks hea variant poes on ka suitsutatud kõhuääred, millega on hea õhukese lavaši sisse wrappi teha koos kodujuustu ja sibulaga. Ja üks lemmik rupski või pigem ülejäägitoit on hernesupp, mis nõuab ju ainult herneid, kruupe, porgandit ja suitsuribi, kus ei pea eriti lihagi küljes olema.

Profa köögipool

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-01-09 10:03:09
Tegin nädalavahetusel sellist 'ohutut' rupksitoitu nagu kanamaksapasteeti. Hea lihtne :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2009-01-12 18:41:24
tegin täidetud magu. õnneks oli emal meil ja ütles, et peab ikka sisu ära võtma. kuuma vee all tuli päris kenasti lahti. magu jäi õhuke nagu soolikas. keedu muna, porgand ja hakkliha kasutasin täidiseks +siis maitseained ja sibul. keetsin 3h ja öö oli vajutuse all. maitse oli hea. tegin veel kamararulaadi, mis oli ka hea, aga pilti ei teinud.

Hexy asjatab

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2009-01-12 18:50:58
Laps sai 11 kuud vanaks ja mina kostitasin külalisi südamekastmega, retsepti sain nami-namist. mulle väga maitses, mees üldse ei söönud, aga külalised jäid rahule. pilt on nigel, sest polnud meeles korralikku pilti teha.

Hexy asjatab

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>