Ssille Kokaõpilane 2008-11-05 22:19:21 |
Maksakotletid on päris head. Praetud maks kirsikastmega oli ka päris huvitav. | |
Zoozi Abikokk 2008-11-05 22:38:55 |
Tegin täna "härja" saba veinikastmes. Saba ei olnud päris härja oma, aga ajas asja ära. Naljakas oli see kui hakkasin turult kottidega koju tulema ja meetrine sabakönt kotist välja ulatus. Poolel teel meenus, et lihakirves on välja laenutatud, kõmpisin siis tagasi ja palusin parajateks tükkideks lõigata, mida ka ilusti tehti. Toit ise oli väga hea,võtsin koos mehega kaks portsu. | |
Ssille Kokaõpilane 2008-11-06 09:35:15 |
Tegin eile esmakordselt kamarat tarretises ja jäin tulemusega rahule. | |
Proua Simpson Abikokk 2008-11-06 18:46:35 |
Juc:
Ma kardan, et mina vist ka seekord... muidugi maksapasteeti võiks teha. Juc, kas sa maksapasteeti ka ei söö? Mina jään kahjuks sellest teemast kõrvale. Jube kahju küll, aga mul ei ole õnnestunud end harjutada armastama ühtki neist roogadest. Väike kadeduseuss on sees küll, kui teie ilusaid üllitisi vaatan. Aga mis teha, äkki 10 aasta pärast, kui ma usinalt maitsen :) |
|
Juc Abikokk 2008-11-06 21:40:11 |
Proua Simpson:
Jaa, maks on esimesena out. Kirjutasin sellest loost ka veidi üksikasjalikumalt mõne päeva eest, aga kuna see jutt ei sobinud teps mitte siia ilusate toitude vahele, siis kustutasin kohe ära :).
Tegelt mõtlesin ühe asja välja, mis ka mulle sobiks - verikäkk. Juc:
Ma kardan, et mina vist ka seekord... muidugi maksapasteeti võiks teha. Juc, kas sa maksapasteeti ka ei söö?Mina jään kahjuks sellest teemast kõrvale. Jube kahju küll, aga mul ei ole õnnestunud end harjutada armastama ühtki neist roogadest. Väike kadeduseuss on sees küll, kui teie ilusaid üllitisi vaatan. Aga mis teha, äkki 10 aasta pärast, kui ma usinalt maitsen :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Leoola Abikokk 2008-11-06 22:39:57 |
aga ega sa juhuslikult kanakaela ei söö? sellest saab suppi teha ja siis kaelalülide ümber on täiesti tavaline kanaliha :) | |
Zoozi Abikokk 2008-11-06 22:54:09 |
Proovisin siis täna kanamaksast sellist rooga - makaronid kanamaksa ja röstitud paprikaga. Natuke mängimist oli, aga võib-olla mulle tundus nii, kuna oli kiire. Marsala veini tõin ka spetsiaalselt Stockmannist, mujalt ei leidnud ja müüjad äpud, ei osanud soovitada ka, et millega asendada. Aga pudel ei olnud kallis ja vaatasin,et oli ka teisi retsepte kuhu saab seda kasutada. Maitse oli väga hea, teinekord lisaksin paar paprikat rohkem, see oli nii hea. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-07 09:20:53 |
Juc:
Ehee - mina nägin :) Tegelikult oleks see võinud jääda. Rupskite puhul ongi huvitav see, et väga paljudel inimestel on väga tugevad (negatiivsed) tunded rupskite vastu. Ma olin sellega teemat püstitades arvestanud.. Mina eelistan ka "turvalisi" asju nagu keel, maks. Mullu Stenhusis praktikal olles jälle imestasin, et neerud nii maitsvad võivad olla - ma olin veendunud, et need on ebameeldiva haisuga jälkused :) (Edinburghis elades jagasin ühikakööki ühe Taiwani neiuga, kes aeg-ajalt neere valmistas ja need muutsid küll köögi mitmeks päevaks kasutuskõlbatuks).
Proua Simpson:
Jaa, maks on esimesena out. Kirjutasin sellest loost ka veidi üksikasjalikumalt mõne päeva eest, aga kuna see jutt ei sobinud teps mitte siia ilusate toitude vahele, siis kustutasin kohe ära :)Juc, kas sa maksapasteeti ka ei söö? Juc:
Mina ostsin ka eile verikäkki :) Ja retsepte on ka siin mitu:
Praetud verikäkk
Praetud verikäkk vanarahva moodi (ehk hapukoorega)
Verikäkk kapsalehes
Verikäkk piimas
Verikäkk pohla-porgandisalatiga
Verikäkk praetud õuntega
Veritsipsid
Tegelt mõtlesin ühe asja välja, mis ka mulle sobiks - verikäkk. |
|
Kiilike Abikokk 2008-11-07 09:27:02 |
Verikäkist tehakse ka kastet. Praetakse ära ja tehakse siis jahuga kaste ning pannakse praetud sektoriteks lõigatud või terved viilud kastmesse hauduma/keema. Hästi "talupoeglik" toit ja mõnes peres lemmiktoit :) (... aga meil ei taheta verikäki sõnagi kuulda :( ) | |
Zoozi Abikokk 2008-11-07 09:28:08 |
Kana- või seasüdamest saab väga hea pirukatäidise. Teen tavaliselt kohupiimamuretaignast väikeseid pirukaid. Mitmeid inimesi nii ära petnud, et polegi täidiseks liha :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |