h_s Kokaõpilane 2011-12-21 14:22:50 |
Kardemon:
Küsimus on küll vana, aga ehk on ikkagi kellelegi abiks - tegin eile ilma munata glasuuri. Idee on pärit siit. Kasutasin tuhksuhkrut, vees lahustatud želatiini ja sidrunimahla. Želatiini sai võibolla natuke liigagi palju - asi läks kiiresti väga tahkeks ja ei tahtnud enam hästi tordipritsist välja tulla. Ilmselt tuleks seda segu hoida soojas ja võtta kaunistamiseks väikese jao kaupa.
Tänaseks on eile kaunistatud piparkoogimajal olev glasuur vägagi kõva ja välimuse poolest igati ok (ma ei tea, kui kõvaks munaga variant läheb, pole seda ammu ise teinud). Maja ise sai vaid natuke rääbakas :D
Leidsin internetist ka retsepti, kus oli munavalge asemel kasutatud glütseriini. Prooviksin hea meelega ka selle järgi, kui kuskilt söödava glütseriini leiaksin (apteegist ostetu kõlbab kahjuks vaid välispidiseks kasutamiseks). lubasin uurida järgmist: kas munavalge-tuhksuhkur(-sidrunimahl) glasuurile on alternatiivi ka kui toore-muna-foobiaga tahetakse siiski piparkooke kaunistada? just sellist glasuurilist alternatiivi (pähklid-nonparellid-karamelliaken jms.. tuleb enne küpsetamist paika panna). |
|
Tiina Abikokk 2011-12-21 15:44:49 |
h_s:
Tõsi või? Mina kasutsin küll apteegist ostetud glütseriini miski glasuuri sees ja täitsa elus :) Leidsin internetist ka retsepti, kus oli munavalge asemel kasutatud glütseriini. Prooviksin hea meelega ka selle järgi, kui kuskilt söödava glütseriini leiaksin (apteegist ostetu kõlbab kahjuks vaid välispidiseks kasutamiseks). Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Spiidi Abikokk 2011-12-21 15:54:20 |
Tiina:
Stockmannis on müügil Silver Spoon brändi glütseriini, 140ml tuubid. Ma hinda kahjuks ei mäleta, €2-3 ringis.
h_s:
Tõsi või? Mina kasutsin küll apteegist ostetud glütseriini miski glasuuri sees ja täitsa elus :)Leidsin internetist ka retsepti, kus oli munavalge asemel kasutatud glütseriini. Prooviksin hea meelega ka selle järgi, kui kuskilt söödava glütseriini leiaksin (apteegist ostetu kõlbab kahjuks vaid välispidiseks kasutamiseks). |
|
Blondie Abikokk 2011-12-21 15:54:41 |
Mul nii mõnedki sõbrad kaunistavad hoopis valge šokolaadiga. | |
Spiidi Abikokk 2011-12-21 15:57:41 |
Spiidi:
Näh, eksin. Hoopis glükoosisiirup on see.
Tiina:
Stockmannis on müügil Silver Spoon brändi glütseriini, 140ml tuubid. Ma hinda kahjuks ei mäleta, €2-3 ringis.h_s:
Tõsi või? Mina kasutsin küll apteegist ostetud glütseriini miski glasuuri sees ja täitsa elus :)Leidsin internetist ka retsepti, kus oli munavalge asemel kasutatud glütseriini. Prooviksin hea meelega ka selle järgi, kui kuskilt söödava glütseriini leiaksin (apteegist ostetu kõlbab kahjuks vaid välispidiseks kasutamiseks). |
|
Muzi Kokaõpilane 2011-12-22 15:53:01 |
Muzi:
Heh, välja tulid väga-väga krõmpsud piparkoogid. Mulle väga meeldivad. Hea, et niigi läits! Mul on mure. Jahutopsikute lugemine läks segamini ja panin piparkoogitaignasse kogemata 1 liitri asemel 1,4-1,6. Loomulikult ei jäänud pehme kleepuv tainas vaid pigem muretaigna moodi näeb välja. Mis sellest välja võiks tulla? :( Tegin muidu neid Jõulupiparkooke nami-nami varamust. Esimene kord tulid hästi välja, teine nüüd läheb aia taha. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-26 21:50:37 |
Rootsi toidublogija Dagmar tegi piparkoogimaja asemel sellise armsa majaseina: Ja meie Koopatibi tegi imearmsad väikesed piparkoogimajad: | |
Ariina Kokaõpilane 2011-12-26 22:20:01 |
Minu oma ka. See küll eelmisel aastal tehtud. Selle aasta oma kahjuks näidata ei saa, sest mul ei ole oma kaamerat :( Okei, millegipärast ei õnnestu mul mitte kuidagi pilti lisada :S | |
Netcat Abikokk 2011-12-27 11:59:21 |
Tegin siis kah esimest korda nami taignast piparkooke jõulu ajal. Taigen tuli kena ja hästi rullitav, isegi maitses hästi. Kuid ahjus ei küpsenud piparkoogid krõbedaks, vaid kerkisid peaaegu sentimeetri paksuseks millegipärast, jäid seest nätsked ja vürtsimaitse kadus küpsenult peaaegu täiesti ära (panin retsepti järgi eraldi vürtsid, mitte ei kasutanud piparkoogimaitseainet).
Niiet mina paneks kindlasti vürtsi rohkem kui soovitatud on. Aga mis kerkimise osas viltu läks, ei tea... Poetaignast piparkoogid tulevad üldiselt ikka palju õhemad... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-27 12:07:20 |
Ariina:
Ariina, Sa üritas lehekülje URLi pildina üles panna, mitte pildi aadressi. Pildi aadressi saad kätte, kui pildil hiirega klõpsad ja siis sealt "Copy image location" vms võtad.
Minu oma ka. See küll eelmisel aastal tehtud. Selle aasta oma kahjuks näidata ei saa, sest mul ei ole oma kaamerat :( http://www.freeimagehosting.net/newuploads/afc41.jpg Okei, millegipärast ei õnnestu mul mitte kuidagi pilti lisada :S Netcat:
Netcat, mul on siin laual hetkel NOPi, Vertigo ja enda tainast küpsetatud piparkoogid ja kõik on täpselt ühesuguse paksusega (umbes-täpselt sellisega, nagu ma nad rullisin. Ma ise väga õhukeseks ei rulli, sest kipun neid ära kõrvetama). Kas soodat sai ikka õigesti, triiki? Sellest ma ka aru ei saa, kuhu Sul need vürtsimaitsed kadusid. Müstika. Äkki ei olnud eile lihtsalt piparkoogiküpsetamise päev??
Tegin siis kah esimest korda nami taignast piparkooke jõulu ajal. Taigen tuli kena ja hästi rullitav, isegi maitses hästi. Kuid ahjus ei küpsenud piparkoogid krõbedaks, vaid kerkisid peaaegu sentimeetri paksuseks millegipärast, jäid seest nätsked ja vürtsimaitse kadus küpsenult peaaegu täiesti ära (panin retsepti järgi eraldi vürtsid, mitte ei kasutanud piparkoogimaitseainet). Niiet mina paneks kindlasti vürtsi rohkem kui soovitatud on. Aga mis kerkimise osas viltu läks, ei tea... Poetaignast piparkoogid tulevad üldiselt ikka palju õhemad... |
|
<< < 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 > >> |