Netcat Abikokk 2011-12-27 14:27:05 |
Pille:
Päeva ei saa küll süüdistada, mitmel eri päeval oli tulemus samasugune. Rullisin küll kogu jõust ja tulid vägagi õhukesed, aga nagu ahju said, nii muutusid mingiteks puhvis küpsisteks.
Pean nentima, et kui see on oluline, siis siirupit ei olnud käepärast ja see sai ise suhkrust valmistatud. Õigeid mõõdikuid ei olnud ka, niiet täitsa võimalik, et suvalise suurusega lusika mõõt ei andnud õiget soodakogust. Proovin nüüd kodus standardmõõdutäie sooda ja vahtrasiirupiga uuesti. Netcat, mul on siin laual hetkel NOPi, Vertigo ja enda tainast küpsetatud piparkoogid ja kõik on täpselt ühesuguse paksusega (umbes-täpselt sellisega, nagu ma nad rullisin. Ma ise väga õhukeseks ei rulli, sest kipun neid ära kõrvetama). Kas soodat sai ikka õigesti, triiki? Sellest ma ka aru ei saa, kuhu Sul need vürtsimaitsed kadusid. Müstika. Äkki ei olnud eile lihtsalt piparkoogiküpsetamise päev?? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kodumeeskokk Kokaõpilane 2011-12-27 15:17:55 |
Netcat:
Tõenäoliselt on soodat natuke palju ja on "liiga hea jahu". Sellise kombinatsiooni juures tuleb panna soodat vähem. "Liiga heaks" teeb jahu temas olev säilitusaine(askorbiinhape) ,mis koostöös soodaga võib vahel anda tormilise kerkimise. Seega võib tõepoolest retsept erinevate jahudega anda sootuks erinevaid resultaate. Pille:
Päeva ei saa küll süüdistada, mitmel eri päeval oli tulemus samasugune. Rullisin küll kogu jõust ja tulid vägagi õhukesed, aga nagu ahju said, nii muutusid mingiteks puhvis küpsisteks.
Pean nentima, et kui see on oluline, siis siirupit ei olnud käepärast ja see sai ise suhkrust valmistatud. Õigeid mõõdikuid ei olnud ka, niiet täitsa võimalik, et suvalise suurusega lusika mõõt ei andnud õiget soodakogust. Proovin nüüd kodus standardmõõdutäie sooda ja vahtrasiirupiga uuesti.Netcat, mul on siin laual hetkel NOPi, Vertigo ja enda tainast küpsetatud piparkoogid ja kõik on täpselt ühesuguse paksusega (umbes-täpselt sellisega, nagu ma nad rullisin. Ma ise väga õhukeseks ei rulli, sest kipun neid ära kõrvetama). Kas soodat sai ikka õigesti, triiki? Sellest ma ka aru ei saa, kuhu Sul need vürtsimaitsed kadusid. Müstika. Äkki ei olnud eile lihtsalt piparkoogiküpsetamise päev?? |
|
Netcat Abikokk 2011-12-28 11:02:54 |
Kodumeeskokk:
Jahu oli see kollasetriibulise pakiga Veskimati oma. Tõenäoliselt on soodat natuke palju ja on "liiga hea jahu". Sellise kombinatsiooni juures tuleb panna soodat vähem. "Liiga heaks" teeb jahu temas olev säilitusaine(askorbiinhape) ,mis koostöös soodaga võib vahel anda tormilise kerkimise. Seega võib tõepoolest retsept erinevate jahudega anda sootuks erinevaid resultaate. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kodumeeskokk Kokaõpilane 2011-12-28 15:23:14 |
Ei ole ise Veskimati jahu ostnud ja koostisaineid vaadanud kuid suure tõenäosusega sisaldab see jahu askorbiinhapet nagu kõik teisedki Soome jahud. Meie oleme teinud Pille pakutud retseptiga piparkooke mitu korda ja alati on need olnud suurepärased. Aga jahu oleme kasutanud - 1/2 Kaarli talu täisteranisujahu ja 1/2 nisupüüli. Isegi kui kasutatavas nisupüülis on askorbiinhape sees ,siis täistera nisujahu tasakaalustab seda. | |
Põrnikas Abikokk 2011-12-28 16:29:45 |
Kodumeeskokk:
kusjuures vaatasin praegu Veski Mati koduleheküljelt ja selle kollasetriibulise (Suurepärane nisujahu) juures on tõesti märgitud, et sisaldab askorbiinhapet. Paki pealt pole nagu kunagi silma jäänud, ehkki ma pole ammu enam Veski Mati jahusid ostnud ka.. Ei ole ise Veskimati jahu ostnud ja koostisaineid vaadanud kuid suure tõenäosusega sisaldab see jahu askorbiinhapet nagu kõik teisedki Soome jahud. Meie oleme teinud Pille pakutud retseptiga piparkooke mitu korda ja alati on need olnud suurepärased. Aga jahu oleme kasutanud - 1/2 Kaarli talu täisteranisujahu ja 1/2 nisupüüli. Isegi kui kasutatavas nisupüülis on askorbiinhape sees ,siis täistera nisujahu tasakaalustab seda. |
|
Mngmng Kokaõpilane 2011-12-29 21:05:25 |
Mina olen teinud selle retsepti järgi juba kaks aastat ja olen ülirahul. Päritolu ei oska öelda, ise sain selle sõbranna käest.
2 dl vahukoort
250 g tumedat suhkrusiirupit
60 g võid
2 tl soodat (triiki)
340 g suhkrut
15 g piparkoogi maitseainet
575 g jahu
Kuumuta potis vahukoor ja tume siirup keemiseni. Lisa või ja lase sel ära sulada. Võta suurem kauss ja puista kausi põhja sooda, vala peale kuum vahukoore-siirupi segu. Sega korralikult läbi. Lisa suhkur ja maitseaine ning sega hoolikalt läbi. Lisa jahu ning sega ühtlaseks taignaks (mina saan hakkama lusika abiga, ei sõtku kätega). Taigen jääb küllalkti pehme ja kleepuv. Mässi taigen toidukilesse ning tõsta vähemalt järgmise päevani külmkappi. http://mingimango.blogspot.com |
|
Kokkamas95 Abikokk 2011-12-30 18:13:29 |
Kiire piparkoogitainas | |
Marit Abikokk 2011-12-30 20:15:20 |
Minu selle aasta jõulupiparkoogid | |
Liilia Abikokk 2012-01-03 13:45:44 |
meie pere piparkoogimaja sai sel korral (nüüdseks küll juba eelmisel aastal ;)) väike ja lihtne, sest suureks pusimiseks ei antud kahjuks aega | |
h_s Kokaõpilane 2012-01-03 13:54:48 |
h_s:
Et želatiiniglasuur sai vaid piparkoogimaja kaunistuseks tehtud, siis sain alles eile korralikult teda maitsta. Tuleb tunnistada, et glasuur oli söömiseks ebamugavalt kõva. Ehk oli želatiini liiga palju - panin želatiiniga vedelikku veidi rohkem kui retseptis, sest muidu ei sidunud ära. Ilmselt oleks pidanud pigem vett või mahla lisama. tegin eile ilma munata glasuuri. Idee on pärit siit. Kasutasin tuhksuhkrut, vees lahustatud želatiini ja sidrunimahla. Želatiini sai võibolla natuke liigagi palju - asi läks kiiresti väga tahkeks ja ei tahtnud enam hästi tordipritsist välja tulla. Ilmselt tuleks seda segu hoida soojas ja võtta kaunistamiseks väikese jao kaupa. Tänaseks on eile kaunistatud piparkoogimajal olev glasuur vägagi kõva ja välimuse poolest igati ok (ma ei tea, kui kõvaks munaga variant läheb, pole seda ammu ise teinud). |
|
<< < 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 > >> |