Netcat Abikokk 2011-12-09 12:26:00 |
Silja:
Kas vuttidel ei või siis olla salmonellat?
Ise küsin, ise vastan: leidsin mingi EL direktiivi muutmise otsuse, kust selgub, et haiguseseireprogramm salmonella liikide osas peab hõlmama selliseid linde nagu: kanad, kalkunid, pärlkanad, vutid, faasanid, põldpüüd ja pardid.
Järelikult neil kõigil võib olla.
Ma pean küll ütlema, et ei ole kunagi kodusest toidust salmonellahaigeks jäänud, ei toorestest munadest ega toorevõitu linnulihast. Küll aga sain just selle aasta sees sümptomitelt täpselt klappiva tõve poest ostetud kartulisalatist, kus ei olnud ei toorest liha ega mune. Ja teist korda ühes pubis lõunat süües. Tundub, et kõik, kes ostavad toitu, ilma nägemata, kuidas seda tehtud on, panevad end suurema riski alla kui kodus toorest liha või mune süües. Liilia:
Või asenda vutimunadega. 1 muna = 4vutimuna :) Mina olen sedapsi olles nii teinud.h_s:
no parem karta kui kahetseda! aga jah, olen minagi lugenud et salmonella pesitseb koorel ja pealegi on tänapäeval kanafarmidel meeletud kontrollid peal. kui niiväga kardad, siis ära tee munaga taigent. on ju retsepte kus kasutatakse muna asemel hapukoort või rõõska koort. ja glasuuri saab edukalt teha ka ainult mahlast ja tuhksuhkust, kuigi see ei jää nii tugev ja püsiv kui munavalgest tehtud.Ma olen võibolla selles asjas veidi paranoiline, aga kui te teete piparkoogitainast, milles on toored munad sees, siis kas lasete seda (väikestel) lastel ka paljalt süüa? Piparkookide tegemise juures on taina maitsmine ju nii oluline asi, et ei tahaks lastelt seda rõõmu ära võtta, aga muidu ma neile küll eriti toorest muna ei kipu andma... Olen siiani piparkoogitaina alati ostnud, sel korral aga tahaksin väga proovida seda kiidetud jõulupiparkookide retsepti. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-09 13:03:13 |
Netcat:
Tõstan salmonellateema salmonellateemasse!
Silja:
Kas vuttidel ei või siis olla salmonellat?Või asenda vutimunadega. 1 muna = 4vutimuna :) Mina olen sedapsi olles nii teinud. |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-12-09 19:42:24 |
Tegime vanaemaga täna retropiparkooke. Asi siis selles, et leidsime vanaema põhjatust sahvrist aastast '92 pärit piparkoogisiirupi, täiesti kinnine purk, mingeid anomaaliaid ei täheldanud ja piparkoogid tulid ok. Purgil oli selline retsept, piparkoogisiirupile lisada 600g jahu, 200g võid, 50g suhkrut, soola, küpsetuspulbrit. Kuigi mulle endale piparkoogid ei maitse, aga lihtsalt lõbus teha. | |
Kardemon Abikokk 2011-12-11 15:30:38 |
Pille:
aitäh märkamast! :)
mina tegin üsna väge. lastel oli suurem roll... aga pilt selline:
Kardemon tegi juba piparkoogimaja! http://kardemon.blogspot.com |
|
Silja Abikokk 2011-12-12 14:21:37 |
Üleeile sai ka lõpuks esimene kolmekordne ports Pille jõulupiparkookide algmaterjali hakkama pandud. Külmkapist käin koguaeg näpisimas ja mekutamas. Plaan on täna homseks esimene vahvlitaigen hakkama panna :) | |
Doora Kokaõpilane 2011-12-13 18:41:24 |
Mul on Rakvere kandi inimestele küsimus. Kunagi oli Rakvere turuplatsil hall putka, kus ühelpool oli lillepood ja teisel pool kulinaaria. Energia kolhoosi putka oli see vist. Seal müüdi piparkooke- selliseid pakse, kandilisi ja pipraseid. Kas keegi teaks nende retsepti? Need on siiani kõige paremad piparkoogid mida ma söönud olen. http://doora-doora.blogspot.com/ |
|
Marju Abikokk 2011-12-14 09:22:23 |
Piparkoogitainas valmis muidugi Nami-nami jõulupiparkoogiretsepti järgi, aga selline tähelepanek, et Santa Maria piparkoogimaitseaine on sel aastal kuidagi eriti vürtsikas. Ei ole paha üldse,isegi lapsele meeldis, ka toorelt, aga minu meelest olen seda varemgi kasutanud ja pole nii jõuline olnud. | |
Kärt Abikokk 2011-12-14 16:34:30 |
Kas tõesti peab kasutama taignas siirupit ja ei või ise suhkrut sulatada? Ei näe mõtet ainult piparkookide pärast tervet siirupipudelit osta. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-14 17:01:09 |
Kärt:
Loomulikult võid ise sulatada, Kärt. Peaks minema 150 g suhkrut + ca kruusitäis vett. Aga minul läheb seda siirupit mujalgi - siin terve valik retsepte, kus ülejäänud pudel kasutust leiaks (eriti kiidaks seda kooki ja seda kooki ja seda leiba)..
Kas tõesti peab kasutama taignas siirupit ja ei või ise suhkrut sulatada? Ei näe mõtet ainult piparkookide pärast tervet siirupipudelit osta. |
|
Tiina Abikokk 2011-12-14 20:16:30 |
Kärt:
Siirupit saad kasutada järgmisel aastal jälle piparkookide tegemiseks :) Ega temaga midagi ei juhtu. Kas tõesti peab kasutama taignas siirupit ja ei või ise suhkrut sulatada? Ei näe mõtet ainult piparkookide pärast tervet siirupipudelit osta. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 > >> |