Liisi Abikokk 2011-12-05 10:02:07 |
Absoluutselt parim, Pille :)!
Pisi-Pisi:
Mina soetasin selle küpsisevormide komplekti kunagi Top Shopist, seal on palju erinevaid vorme, aga sellised lihtsad lumehelbed ja südamed on minu lemmikud :).
Kust lumehelbekujulist piparkoogivormi saab? Tahan ka! smile |
|
Tiina Abikokk 2011-12-05 19:56:11 |
Meil ka nädalavahetusel sai selle retsepti järgi tainas külmikusse ootele. Pole enam isegi mõttesse tulnud poe tainast osta, kui selle retsepti järgi proovisin. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Liilia Abikokk 2011-12-06 15:02:19 |
Pisi-Pisi:
näiteks www.suhkrukunst.ee-st saab ka tellida, kuigi päris krõbeda hinnaga mu meelest
Kust lumehelbekujulist piparkoogivormi saab? Tahan ka! :) |
|
Ilse Abikokk 2011-12-06 16:08:25 |
Maaleht jagas ka retsepte : http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarbijauudised/retseptid-peened-piparkoogid.d?id=36139085 | |
h_s Kokaõpilane 2011-12-07 13:20:19 |
Ma olen võibolla selles asjas veidi paranoiline, aga kui te teete piparkoogitainast, milles on toored munad sees, siis kas lasete seda (väikestel) lastel ka paljalt süüa? Piparkookide tegemise juures on taina maitsmine ju nii oluline asi, et ei tahaks lastelt seda rõõmu ära võtta, aga muidu ma neile küll eriti toorest muna ei kipu andma... Olen siiani piparkoogitaina alati ostnud, sel korral aga tahaksin väga proovida seda kiidetud jõulupiparkookide retsepti. | |
Silx Abikokk 2011-12-07 13:22:22 |
h_s:
Aga et uuesti.. salmonella ja muud pahad asjad tulevad munakoorelt, mitte munast seest.. Pese munad (ja käed) hoolikalt puhtaks ja kasuta värskeid mune.. siis on oht minimaalne. Ma olen võibolla selles asjas veidi paranoiline, aga kui te teete piparkoogitainast, milles on toored munad sees, siis kas lasete seda (väikestel) lastel ka paljalt süüa? Piparkookide tegemise juures on taina maitsmine ju nii oluline asi, et ei tahaks lastelt seda rõõmu ära võtta, aga muidu ma neile küll eriti toorest muna ei kipu andma... Olen siiani piparkoogitaina alati ostnud, sel korral aga tahaksin väga proovida seda kiidetud jõulupiparkookide retsepti. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
ErleS Abikokk 2011-12-07 13:45:24 |
h_s:
Kas tõesti on salmonellaoht nii suur, et inimesed seda kardavad? Päris sageli loen selle kohta, nii et sa ei ole ainus "paranoiline" :) Ma olen lapsest saati toorest muna söönud (tol ajal koogel-moogelina) ja minuga ei ole midagi juhtunud. Ka praegu teen magustoite, milles toores muna sees. Piparkoogi peale teen glasuuri ka toorest munavalgest... Võibolla see julgus tuleb sellest, et olen 98% juhtudel kasutanud oma maakodust saadud talumune. Samas keskmine salmonellat kartev inimene ilmselt kahtlebki rohkem kontrollimata talumunades kui suurtööstuste munades? Või kui suurtootjate mune just kardad, hangi taigna jaoks mõned talu- või ökomunad? Ma ei saa küll kellelegi öelda, et ära karda, aga mina igal juhul ei tunne hirmu. Võimalus nakatumiseks loomulikult on, aga minu meelest on see nii väike, et ei näe mõtet endale piiranguid seada. Lapsi mul ei ole, seega laste osas nõu anda ei oska, aga ilmselt ei muretseks ka nende pärast, sest minule anti väiksena küll toorest muna ja midagi ei juhtunud. Ma olen võibolla selles asjas veidi paranoiline, aga kui te teete piparkoogitainast, milles on toored munad sees, siis kas lasete seda (väikestel) lastel ka paljalt süüa? Piparkookide tegemise juures on taina maitsmine ju nii oluline asi, et ei tahaks lastelt seda rõõmu ära võtta, aga muidu ma neile küll eriti toorest muna ei kipu andma... Olen siiani piparkoogitaina alati ostnud, sel korral aga tahaksin väga proovida seda kiidetud jõulupiparkookide retsepti. |
|
Liilia Abikokk 2011-12-07 17:38:17 |
h_s:
no parem karta kui kahetseda! aga jah, olen minagi lugenud et salmonella pesitseb koorel ja pealegi on tänapäeval kanafarmidel meeletud kontrollid peal. kui niiväga kardad, siis ära tee munaga taigent. on ju retsepte kus kasutatakse muna asemel hapukoort või rõõska koort. ja glasuuri saab edukalt teha ka ainult mahlast ja tuhksuhkust, kuigi see ei jää nii tugev ja püsiv kui munavalgest tehtud.
Ma olen võibolla selles asjas veidi paranoiline, aga kui te teete piparkoogitainast, milles on toored munad sees, siis kas lasete seda (väikestel) lastel ka paljalt süüa? Piparkookide tegemise juures on taina maitsmine ju nii oluline asi, et ei tahaks lastelt seda rõõmu ära võtta, aga muidu ma neile küll eriti toorest muna ei kipu andma... Olen siiani piparkoogitaina alati ostnud, sel korral aga tahaksin väga proovida seda kiidetud jõulupiparkookide retsepti. |
|
Silja Abikokk 2011-12-07 19:36:27 |
Liilia:
Või asenda vutimunadega. 1 muna = 4vutimuna :) Mina olen sedapsi olles nii teinud.
h_s:
no parem karta kui kahetseda! aga jah, olen minagi lugenud et salmonella pesitseb koorel ja pealegi on tänapäeval kanafarmidel meeletud kontrollid peal. kui niiväga kardad, siis ära tee munaga taigent. on ju retsepte kus kasutatakse muna asemel hapukoort või rõõska koort. ja glasuuri saab edukalt teha ka ainult mahlast ja tuhksuhkust, kuigi see ei jää nii tugev ja püsiv kui munavalgest tehtud.Ma olen võibolla selles asjas veidi paranoiline, aga kui te teete piparkoogitainast, milles on toored munad sees, siis kas lasete seda (väikestel) lastel ka paljalt süüa? Piparkookide tegemise juures on taina maitsmine ju nii oluline asi, et ei tahaks lastelt seda rõõmu ära võtta, aga muidu ma neile küll eriti toorest muna ei kipu andma... Olen siiani piparkoogitaina alati ostnud, sel korral aga tahaksin väga proovida seda kiidetud jõulupiparkookide retsepti. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-08 17:08:08 |
Pille:
Võrdlev degusteerimine tehtud :) Tainad maitsesid mõlemad hästi, Delicato oma oli heledam, Café More oma tumedam. Küpsetamisel jäi ka värvivahe sisse. Ent peale küpsetamist maitses mulle Delicato oma oluliselt rohkem - meenutas maitseomadustel väga minu enda jõulupiparkooke :P Eks maitsed erinevad, need Café More omad meeldiksid ehk õhukeste piparkookide sõpradele. Mulle meeldivad veidi kobedamad piparkoogid ja nende tegemiseks sobis Delicato tainas paremini - Café More omad jäid paksuna küpsetatuna seest kuidagi, noh, lahjad..
Delicato tainast ostaks küll uuesti, kui ise teha ei viitsiks tainast. Poolekilosed tainapakid maksid siis vastavalt 5 eurot (Café More) ja 3.50 eurot (Delicato).
Ma ise pole tainast veel teha jõudnud, aga küpsetasin just kaks plaaditäit piparkooke võrdleva degusteerimise huvides - üks oli Angeelika Kangi Café More tainas, teine Viimsi Delicato tainas. Mõlemad võiga tehtud ja rohkete vürtsidega ja vägagi maitsevad, aga eks ma kirjeldan täpsemalt hiljem. |
|
<< < 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 > >> |