Spiidi Abikokk 2008-09-09 13:08:15 |
Kas keegi oskab soovitada täiesti klassikalise ameerika apple pie retsepti? | |
Kait Abikokk 2008-09-09 13:22:48 |
Tuli kange tahtmine õunakoogi taigna sisse juustu panna ja otsisin sobivat retsepti, kuni leidsin. Õunakook juustuga.
Pildi tegemiseni ei jõudnud seekord, sest kook sai enne otsa. Aga väljanägemine on üsna sarnane sellele kanada õunakoogile, millest siin palju juttu on olnud. [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Berit Abikokk 2008-09-09 13:50:38 |
Spiidi:
Väga hea retsept on "Õunakoogid" raamatus olemas, Ameerika õunakoogi nime all. Tuleb täpselt nagu "päris" apple pie ;). Mina ise olen teinud veel nii, et taignast võtan pool kogust ja rullin need siis omakorda õhukeseks, siis jääb eriti mõnus! Kas keegi oskab soovitada täiesti klassikalise ameerika apple pie retsepti? |
|
Kait Abikokk 2008-09-09 13:52:43 |
Milline see apple pie on? [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Veronika Abikokk 2008-09-09 14:10:58 |
Kait:
Apple pie on kinnine õunapirukas. Alt ja pealt on kaetud muretainaga ning sees on õunatükid. Õunasid võib maitsestada kaneeli, kardemoni vms. Samuti võib sinna lisada mõnda alkoholi või siis nt alkoholis hoitud rosinaid vms. Milline see apple pie on? |
|
Vandiste Abikokk 2008-09-09 14:24:05 |
Praegu küpseb ahjus õuna-kohupiima plaadikook. Seal on täidise retseptis märgitud "lisada suhkur", kuid suhkru kogust antud ei ole. Katsetasin täna 1,5 dl lisamisega. Eks peale maitsmist ütlen, kas sai paras. Sai küll suhkrut parasjagu, õunad oli suht hapud ka. | |
Kait Abikokk 2008-09-09 14:55:59 |
Veronika:
Kõlab päris hästi!
Kas keegi õunapomme ka armastab teha? Taigen selline, nagu mu blogis see õunasarvekeste oma. Lihtsalt terve õun tuleb taigna sisse panna. Õunasüdame auku kaneeliga segatud suhkur. Tõsi ta on, et kõige kõige kõige parem on siis kui päris ehtsat võid taignas kasutada. Kait:
Apple pie on kinnine õunapirukas. Alt ja pealt on kaetud muretainaga ning sees on õunatükid. Õunasid võib maitsestada kaneeli, kardemoni vms. Samuti võib sinna lisada mõnda alkoholi või siis nt alkoholis hoitud rosinaid vms.Milline see apple pie on? [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Väike My Kokaõpilane 2008-09-09 16:48:21 |
Kait:
Mulle ei meeldi see tainas seal ümber...
Nii et ma pigem laon lihtsalt ahjuvormi õunad ja täidan südamikuaugud kaneelisuhkruga ja panen võikillu sinna peale. Aga õunakoogiks ei klassifitseeru see kuidagi.
Kui õunad vajavad tükeldamist, siis panen ahjuvormi segamini õunatükid, leivatükid (ja sel puhul eelistan peenleiba), rosinad, kaneelisuhkru ja peale võikillud. Ja söön jäätisega. Kas keegi õunapomme ka armastab teha? Taigen selline, nagu mu blogis see õunasarvekeste oma. Lihtsalt terve õun tuleb taigna sisse panna. Õunasüdame auku kaneeliga segatud suhkur. Tõsi ta on, et kõige kõige kõige parem on siis kui päris ehtsat võid taignas kasutada. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-10 11:48:14 |
Kait:
Mina armastan õunapomme, Kait!! :D Aga ma teen sohki ja kasutan enamasti lehttainast (retsept siin). Siinkohal väike nipp - kinnitage see õunapommi tainas nelgiga - jääb visuaalselt väga ilus ja annab mõnusat lõhna ka :)
Veel õunapommide retsepte Nami-namis:
Filotainaga õunapommid (soome retsept)
Hapukoore-muretainaga õunapommid (retsept ajalehest Videvik)
Õunapommid sojakohupiimaga (Sõnumilehe retsept)
Kas keegi õunapomme ka armastab teha? Nipitiri:
Nipitiri, proovi seda kooki: Sõbranna Virve õunakook. Mulle meeldib, et tainas on suhkruvaba ja et õunakihi võid teha täpselt nii paksu või õhukese, kui endal isu on :)
Mulle meeldivad sellised õunakoogid, kus õunte ja taigna suhe on märgatavalt õunte kasuks. Blondie:
Blondie, kõlab nagu Apple Crostata või Apple Galette. Siin usaldusväärses blogis on retsept. Ise tegin mullu suvel samal põhimõttel aprikoosi-mandlikooki, mille tainas oli KOHUTAVALT hea. Aga nüüd just paar nädalat tagasi ei suutnud ma meenutada, mis retsepti järgi ma seda tainast tegin. Mõned "kahtlusalused" küll on, aga ma pean enne uuesti tegema :)
Seda Martha Stewarti p?te brisée retsepti kiidetakse ka.
Küsin ka mina, äkki keegi on sellise koogi retsepti kohanud. Viibisin ise USAs olles selle valmistamise juures, aga retsepti ei taibanud küsida. Guugeldades ei suutnud ka leida. Kokk väitis selle olevat Euroopa päritolu koogi. Valmib nii, et tehakse tainas, pannakse natukeseks külma ja siis rullitakse ümmarguseks. Taigna keskele tõstetakse kooritud ja hakitud õunakuhi (hapud õunad), kaneel ja veel mingi maitseaine, mis meelest läinud, ning kuhja peale määritakse apelsinimarmelaad. Siis tõstetakse taignaservad üles, aga päris kinni ei panda, keskele jääb väike auk... näeb välja nagu auguga hiigelsuur õunapomm :D Sisu osas polegi erilist probleemi, aga mis tainas see küll võis olla? Ma olen kahjuks nende koha pealt suhteliselt võhik. Ei mäleta, et see väga palju kerkinud oleks, aga päris muretainas ka mitte? |
|
Blondie Abikokk 2008-09-10 13:36:32 |
Pille:
See tainas tundub küll üsna õige. Aitäh, Pille, proovin kindlasti esimesel ahjuvõimalusel järgi!
Aga selline küsimus veel, et kuidas apple crostata eesti keeles võiks olla? Vabavormi-õunapirukas kõlab kohmakalt, äkki on selle jaoks nö päris õige sõna ka. kõlab nagu Apple Crostata. Siin usaldusväärses blogis on retsept. |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |