PARIMAD ÕUNAKOOGID

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-01 10:57:35
Pille:
Eestikeelses uudises on miskipärast tõlgitud, et retseptis pidi olema 2 riivitud muskaatpähklit. Kuna see tundus ikka kahtlaselt palju, siis surfasin veebis. Ja loomulikult räägivad rootsi ajalehed "kahest vürtsimõõdust" (ja veateade ajakirja veebilehel isegi vaid ühest).
No kui Delfi Publik arvas, et õige oleks olnud 2 muskaatpähklit, siis Postimehe ELU24 on veendunud, et algretseptis pidi olema 2 teelusikatäit muskaatpähklit. Oh jahh. Soovitan tugevalt neil oma allikaid kontrollida - ja siis küpsetada üks õunakook, kus delfikad lisavad 2 riivitud muskaatpähklit ja elu24 tegelased 2 teelusikatäit muskaatpähklit. Õige on siiski 2 vürtsimõõtu (1 "krm" ehk "kryddmått" ehk vürtsimõõt on 1 ml) ehk 2/5 teelusikatäit ehk 2 noaotsatäit :) Siinkohal siis meeldetuletuseks ka muskaatpähkli foto Nami-nami kokandussõnastikust (klõpsa lingil).
Marit:
Jaa, minagi olen teinud puruvanakesi ja maitsesid ka väga, mõnus teha ja mõnus amps!
Marit, tore, et Sullegi puruvanakesed maitsevad. Kristjani ema kiitis ka neid eile väga :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

PilleRiin
Kokaõpilane
2008-09-01 11:55:36
minu lemmik-õunakas on selline Ameerika-tüüpi pirukas. eile aga olin sunnitud tegema rabarberikooki hoopis, sest ema-isa olid just hommikul kõik koledamad õunad mahlaks ära teinud ja nii sain puu otsast kenasid söögiõunu, mida ei raatsi koogiks teha. võtsin siis mõned rabarberivarred ja tegin hooajale mittevastavat kooki ;)
Marie
Kokaõpilane
2008-09-01 14:37:53
Frieda:
Esimest korda sel aastal jõudsin oma lemmik-õunakoogi tegemiseni.
Meie eelmise aasta lemmik on see, küllaltki sarnase välimuse ja retseptiga. Tõsi küll, mina panen sinna julgelt rohkem õunu, eile läks poole tainakoguse peale 5 dl (22 cm ümmargune vorm). Pille plaadikooki tegin ka nädal aega tagasi, ainult õunakogusega läksin natuke alt - olin üsna veendunud, et 600 g õuna tähendab kuubikuid (ja puhastamata õunte kaalumine oleks ka mõttetu olnud, olid teised väheke plekilised/ussitanud/pisikesed). Niisiis, suure plaadi jaoks topeltkogus ehk 1,2 kg õunatükke - kui ma olin kilo ehk 20 õuna ära puhastanud, kadus kannatus. Pärast selgus, et isegi selle mahutamisega läks raskeks, 3/4 segasin taina sisse, ülejäänud puistasin peale ning lootsin, et väga vedel ei jää. Olgu veel öeldud, et mingi hetkevälgatuse ajendil leidsin, et tainast tundub ka palju, tegin siis 1,5 korda algset kogust. Kogu seda matemaatikat arvestades tuli kook üllatavalt hea. :) Hiljem märkmeid lehitsedes avastasin kusjuures, et olin sama koogi retsepti eelmisel aastal Pille ingliskeelsest blogist välja printinud ning ilmselt ka edukalt küpsetanud, ilma igasuguste komplikatsioonideta. ;)
Vandiste
Abikokk
2008-09-01 17:20:12
1.septembri puhul tegingi õuna-siidrikooki. Kasutasin tärklist ja vaniljet, vanillkastmepulbri asemel ning oleks täiesti võinud suhkrut veel oma 0,5 dl juurde panna (mul olid hapud õunad). Eriti mõnusalt maitses rohke vahukoorega. Aga pilti siis ka (lapsed naersid, et porgandikook :))
Berit
Abikokk
2008-09-01 19:10:14
PilleRiin:
minu lemmik-õunakas on selline Ameerika-tüüpi pirukas.
Sama siin ;)
Ragne
Abikokk
2008-09-01 22:42:02
mulle on väga meeltmööda selline küpsetis nagu apple-crumble - väga lihtne teha ning samas mõnusalt mahlane

www.kokkama.ee

Kuupealtkukkunud
Kokaõpilane
2008-09-02 16:49:45
Mina ei suuda unustada õunakooki, mida kunagi pakuti Cafe Anglais's. Selles vormikoogis olid suht suured õunatükid, peal kohev munakate, millel kerge brändimekk. Kui kellelgi on ideid, mis retsepti järgi seda teha võiks, andke teada. Ja kui mu katsetused tulemusi annavad, siis jagan ka teistega.
Blondie
Abikokk
2008-09-03 10:22:58
Küsin ka mina, äkki keegi on sellise koogi retsepti kohanud. Viibisin ise USAs olles selle valmistamise juures, aga retsepti ei taibanud küsida. Guugeldades ei suutnud ka leida. Kokk väitis selle olevat Euroopa päritolu koogi. Valmib nii, et tehakse tainas, pannakse natukeseks külma ja siis rullitakse ümmarguseks. Taigna keskele tõstetakse kooritud ja hakitud õunakuhi (hapud õunad), kaneel ja veel mingi maitseaine, mis meelest läinud, ning kuhja peale määritakse apelsinimarmelaad. Siis tõstetakse taignaservad üles, aga päris kinni ei panda, keskele jääb väike auk... näeb välja nagu auguga hiigelsuur õunapomm :D Sisu osas polegi erilist probleemi, aga mis tainas see küll võis olla? Ma olen kahjuks nende koha pealt suhteliselt võhik. Ei mäleta, et see väga palju kerkinud oleks, aga päris muretainas ka mitte?
Kait
Abikokk
2008-09-09 12:30:12
Thredahlia, see õunapirukas näeb sul täpselt selline välja, et just seda ma tahangi saada ja kohe praegu!!! Kohe kui mõnda poodi satun, kus mandleid müüakse, siis ma neid ka ostan ja seda kooki teen! Praegu lähevad ahju puruvanakesed, mis on samuti ÜleMõistuseHead :D Ise olen veel teinud puruvanakestele sarnaseid sarvekesi. Vahe on selles, et taignasse ei lähe suhkrut, kuid läheb veidi rohkem margariini (vahel kasutan kohupiima, vahel selle asemel hapukoort). Suhkrut riputasin õunatüki peale enne taignasse keeramist. Tegemisest kirjas siin

[b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2008-09-09 13:07:08
Mulle meeldivad sellised õunakoogid, kus õunte ja taigna suhe on märgatavalt õunte kasuks. Üldiselt vastavad sellele kirjeldusele nt struudlid (oktoobri GF-s on just üks filotainaga struudliretsept, mis sihikul). Kõige lemmikum on struudlisarnane pirukalaadne valmis lehetaignast (vahele õunad, rosinad, suhkur ja kaneel), kuna see valmib lihtsalt ja kiiresti ning tuleb alati välja. Tarte tatin meeldib ka väga, aga mitte lehetaignaga variant. Ma ise ei tee kunagi selliseid kooke, kus üksikud õunatükid taigna sisse upuvad, v.a klassikalise juubelitordipulbri-kohupiimakoogi õunatükkidega versioon.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>