Eva Abikokk 2008-09-25 08:45:36 |
Pille:
Mmmm, tundub põnev, midagi uut :)
Nädala lõpus peaksid minu õunavarud täiendust saama, usun, et läheb siis proovimisele!
Spetsiaalselt elegantsema ja peenema õunakoogi otsingul olevast Evast inspireerituna lisasin täna retseptikogusse prantsuse õunapiruka retsepti. Pildil nägi küll üsna elegantne välja :D |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-25 17:52:59 |
Eva:
No ma ootan siis reportaaži ja kaunist fotot :P
Pille:
Mmmm, tundub põnev, midagi uut :)
Nädala lõpus peaksid minu õunavarud täiendust saama, usun, et läheb siis proovimisele!Spetsiaalselt elegantsema ja peenema õunakoogi otsingul olevast Evast inspireerituna lisasin täna retseptikogusse prantsuse õunapiruka retsepti. Pildil nägi küll üsna elegantne välja :D Spiidi:
Spiidi, mu blogisõbranna Alanna (kellel ma juunis USAs olles ka neli päeva külas olin) pakub ühe retsepti välja: American Apple Pie.
Ja siis ühe aktiivse blogija Elise versioon: Old Fashioned Apple Pie
Muide, Alanna blogis täna ka minu Kanada õunakoogist, aga ta nimetas selle ümber Eesti õunakoogiks :D Postitus siin.
Ja mina tegin täna siis Thredahlia blogist pärit martsipani-õunakooki. Väga hea kook oli, p e a a e g u selle va Kanada õunakoogiga samal pulgal :P
Tõsisemalt: koogid on tüübilt üsna sarnased - ühe kasuks räägib krõbe karamelline purukate pehme kaneelise õunakoogi peal, teise kasuks mõnus martsipanimaitse. Äkki peaks need kaks plussi ühendama :D
Kas keegi oskab soovitada täiesti klassikalise ameerika apple pie retsepti? |
|
Marju Abikokk 2008-09-27 12:43:45 |
Ma ei ole tegelikult eriline leiutaja köögis ja üldiselt teen kõik retsepti järgi, aga eile oli selline isu, et tegin nii nagu isu nõudis ühe õunakoogi. Algul segasin mingi suvalise retsepti järgi kokku sulatatud või ja suhkru, siis paar muna, jahu, hapukoort. Kuna jahu sai poole pealt otsa, panin maisimannat ka natuke. Siis lisasin umbes 4-5 õuna ja kõige lõpuks sulatasin kausis natuke iiriseid vähese piimaga (no oleks vahukoorega sulatanud, aga sellest olin ju või teinud juba) ja segasin ka tainasse. Nii mõnus kergelt kleepuv kook sai. Just selline nagu ma tahtsin. Aga õhtul olin nii väsinud, et pilti ei jaksanud teha. Kui kass pole kooki ära söönud, teen hiljem. Sest tegelikult jäi kook päris ilus ka. | |
Berit Abikokk 2008-09-27 23:38:56 |
Tegin sellest samast õunakookide raamatust Naabrinaise õunakooki, hästi lihtne muretaigna põhjale laotud õunaviiludega :) | |
Dash Kokaõpilane 2008-09-28 16:10:28 |
Tegin just jälle Thredahlia martsipani-õunakooki. Vähendasin suhkru ja suurendasin martsipanikogust ning peale tegin toscakatte. Mõnus. | |
Spidur Abikokk 2008-09-28 16:36:21 |
mina tegin täna suuure plaaditäie purukattega õunakooki. kõigepealt tegin hunniku purukatet, 2/3 osale lisasin paar muna ja keefiri, segasin segamini. laotasin taina ahjuplaadile, õunad ja kaneel peale, 1/3 purust kõige otsa. väga lihtne ja ruttu sai valmis. | |
Gegegerda Abikokk 2008-09-28 17:30:43 |
Spidur:
Mina tegin eile sarnast, aga keefiri asemel panin 500g ricotta juustu segatuna kolme munaga. Aga mina teen tavaliselt nii, et 2/3 puru laotan plaadile, sinna peale õunad ja kaneel (mõnikord ka mõned muud marjad) ning nende peale ricotta (hapukoore; kohupiima) ja munade segu plus kõige peale raputan ülejäänud puru.
Aga eks neid tegemise variante ole igasuguseid :) mina tegin täna suuure plaaditäie purukattega õunakooki. kõigepealt tegin hunniku purukatet, 2/3 osale lisasin paar muna ja keefiri, segasin segamini. laotasin taina ahjuplaadile, õunad ja kaneel peale, 1/3 purust kõige otsa. väga lihtne ja ruttu sai valmis. www.gegegerda.blogspot.com |
|
Betty Abikokk 2008-09-28 20:25:43 |
Tegin ka Thredahlia martsipani õunakooki. Suurepärane kook on! | |
Anu Abikokk 2008-09-28 20:45:18 |
Tegin tagurpidi õunakooki täna. Nii hea! | |
Spiidi Abikokk 2008-09-28 23:37:52 |
Mis õunu te Thredalia koogi sisse panete? Mis õunu üldse hea küpsetada on? | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |