Heleen Abikokk 2008-10-04 13:59:41 |
Aitäh, Dots. Kuid kas keegi oskab ka muskaatpähkli osas aidata? Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-04 14:11:18 |
Heleen:
See läheb ikka täidise sisse, st sega õuntega.
Aitäh, Dots. Kuid kas keegi oskab ka muskaatpähkli osas aidata? |
|
Heleen Abikokk 2008-10-04 14:48:08 |
Aitäh, oleksingi oma "tarkusega" valesti teinud ja taignasse seganud. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Fre Abikokk 2008-10-04 22:30:17 |
Minu õunakoogiteo-raport: Tavaline meie pere kook on muretaignapõhjal, õunad vahel ja biskviit peal. Tuttavad lapsed siunavad et nende emmed nii hästi ei tee ja tellivad "täpselt samasugust". Ennast on hakanud juba pisut tüütama, tutvusringkond reageerib endiselt positiivselt. Koogi ilmseks boonuseks on see, et suudan teda teha täiesti peast ja ilma koguseid mõõtmata (v.a biskviidi suhkru ja jahu lusikatäied). Kiirel ajal väga oluline. Lisaks koosneb see kook komponentidest, mis alati kodus olemas on. Kuna olen ammu plaaninud sortimenti mitmekesistada, siis valisin siit mõned retseptid, tänaseks osa tehtud ja osa veel varus. Tänane kook oli Thredahlia martsipaniga õunakook ja pean ütlema, et ületas oluliselt minu ootusi, lisaks maitses ka lapsviripillidele. Selline veider kook - pealtnäha tavaline "õunasai" (minu kõnepruugis) aga sunnib mingil seletamatul kombel aina uusi tükke ette võtma. Kuigi ma martsipani maitset eraldi ei tundnud on ilmselt just martsipan süüdi selles et kook nii imehea on. Kindlasti väärib kordamist. Kuna mul ei olnud õiges mõõdus vormi, siis läks käiku 28 cm vorm - ilmselt oli kook õhem kui "ette nähtud" aga meile sobis hästi. Veel olen teinud Kanada-Eesti õunakooki aga see paraku mulle endale niiväga ei istunud. Virilastele sobis. Veel meeldisid väga Thredahlia uruõunad-puruõunad, neid teeks kindlalt veel. | |
Eda Kokaõpilane 2008-10-05 21:16:10 |
Pille:
Tegingi Kanada õunakooki, mille maitsev purukate tuli nii pirakas, et kook tuli Kanada karvamütsiks ümber ristida. Vaatamata plönnakale kerele ja paksule mütsile maitses väga hea:
Väga hea kook oli, p e a a e g u selle va Kanada õunakoogiga samal pulgal :P ... kasuks räägib krõbe karamelline purukate pehme kaneelise õunakoogi peal |
|
Ragne Abikokk 2008-10-05 21:30:25 |
Tundub, et selle aasta kohustuslikud õunakoogid on Thredahlia martsipani-õunakook ning Pille Kanada õunakook. Kusjuures Thredahlia martsipani-õunakooki olen teinud kaks korda, üks kord mandlimartsipaniga (seda soovitas ka Thredahlia) ning teinekord arahhiis-martsipani massiga(odavama kilohinnaga kui mandli oma). Ja pean tunnistama, et mulle meeldis oluliselt rohkem arahhiis martsipanimassiga tehtud kook - martsipani maitse jäi tunduvalt tugevam, seetõttu oli ka kook maitsvam | |
Spidur Abikokk 2008-10-09 11:41:05 |
kuna antonovkaid veel jagub, siis mina tegin täna beseekattega õunakoogi. | |
Frieda Abikokk 2008-10-10 10:37:03 |
Katsetasin Oma Maitse oktoobrinumbrist Skåne õunakooki, mis olemuselt pigem puruvorm kui kook, aga maitses mõnus ikka. | |
Liiseli Abikokk 2008-10-14 20:53:09 |
Spidur:
Imekaunis foto! Kindlasti maitsev kook ka.
Olen nüüd mitmeid siinseid õunakooke proovinud ja muljed järgmised. Kõige rohkem meeldis lihtne õuna-plaadikook, mida tegin mitu korda (ja tõenäoliselt teen veel). Meeldib just see, et pole isegi kohustuslikku kaneeli vaja panna, puhas heade õunte maitse.
Ricottaga õunakook oli ka meeldiv üllatus, sest suur ricotta-magustoitude fänn ma pole. Küllap päästis sidrunimahl.
Martsipani-õunakook oli minu jaoks liiga magus ja vänge :(
Kanada õunakook oli hea, aga eriliselt meelde ei jäänud.
Kardemoniga õunakoogi puhul jäi mul põhi liiga paks (oli 24 cm läbimõõduga vorm) ja seetõttu ka kuiv. Kardemon sobis õuntega muidugi suurepäraselt.
Kuid tarte tatin oli nii hea, et kaalun tõsiselt spetsvormi ostmist :P kuna antonovkaid veel jagub, siis mina tegin täna beseekattega õunakoogi. |
|
Stardust Abikokk 2008-10-19 14:44:27 |
Tegin eile martsipani-õunakooki. Minu meelest oli väga hea ja üldse mitte tüüpilise õunakoogi moodi. Jäätis oli hea lisand. Millegipärast mainisid mehed, et martsipani pole eriti tunda, samas kui naised vastu vaidlesid. Järgmine kord (jah, kindlasti teen veel) panen martsipani rohkem. Kas kaneel ka sobiks? | |
<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >> |