Postitusi: 36
Tiitel: Kokaõpilane
2013-12-07 00:59:09 |
Ka sel aastal ei õnnestunud õigeks ajaks Eestis jahutatud kalkunit saada. Ühe talunikuga läks peaaegu kaubaks ja Rannamõisa lubas ka veel novembri eelviimasel nädalal, et detsembri alguses on linnud reas. Lükkasin isegi pühitsemise nädala võrra edasi, aga läks nagu alati. Talunik ei saanud tapjat ja Rannamõisal "muutus graafik", nende kalkunid saabuvad peale 18. detsembrit. Selle aasta Tänupüha menüü: Värske salat põldkännakust Õnnelik ahjukana Kalkunikintsuhautis Pohla-õunamoos Ahjukartulipüree Röstitud bataadid pekaanipähkitega Röstitud rooskapsad palsamiäädika ja kuivatatud jõhvikatega Traditsiooniline täidis (valmis ahjus sibula, selleri ja ohtra salveiga) Heidi Park'i võrratud pekaaniruudukesed |
2012-10-10 00:45:15 |
Trlp:
Vaimu tänava töökoda peaks ikka kenasti alles olema. Lisaks oleme rahule jäänud ka Kuldse Gepardiga, kes kolis Mustjõelt EKS Kaubamajja (http://gepard.ee/index.php)
Kas keegi teab, kas see koht on veel lahti või teab mõnest muust kohast, kus nugade päris-teritamist teha saab? Meil ka ainult see pulk, ja tundub, et nüüd vahepeal päristeritamist vaja. |
2012-05-10 07:40:09 |
Pille:
Sama siin - väga tükk aega tagasi kondenspiimaga kohv ja Pajumäe sidrunikohupiimakreem.
Laps ärkab juba mitu nädalat verdtarretamapanevalt vara.Ja seda juba ikka tükk aega tagasi :( |
2012-03-07 22:37:22 |
Kohvikud Kiireks või veidi vähem kiireks kohvitamiseks on toredad “Šviežia kava” kohvikud. Selline, võib-olla isegi Lõuna-Euroopale omane õhustik tõeliselt kvaliteetse kohvi ning järjest paremaks muutuvate küpsetistega. Vilniuses leian ka kõige kiiremal päeval mahti mõnest Šviežia kava'st ühe kava ja cannelé võtta. Vahel ka kaks ;). Vahel paneb küll pead raputama, kui leti taga on neli barristat ja leti ees sama palju kliente münte veeretades oma jooki ootab. Samas on lahe nahkjopede ja käekottidega mehemürakaid jälgida, kes kiirustamata sõprade seltsis kohvi ja kooki naudivad. Eestis seda juba iga päev ei näe. |
2012-03-07 21:45:54 |
Tiina:
Minu meelest on oluline samm karamelliseerimine, mis peaks järgnema kannatlikule sibula hautamisele madalal kuumusel.
No ja eriti hea puljong on edu pant. See läheb küll apsude ja fopaade teemasse, aga kord õnnestus mul kuus tundi valminud sibulasupi vedelik nii kokku keeta, et peale juustusaia lisamist imes sai pea kogu kalli leeme endasse. Kuus tundi läks sellepärast, et tegin liha-kondipuljongi liha ja konte eelnevalt ahjus pruunistades. Ehk siis soovitus varuda head puljongit piisavalt :).On kellegil nippe jagada, kuidas kõige maitsvam tuleb? Saan aru, et ega seal muud kunsti ei ole, kui sibulad hautada ja puljong peale valada. |