PARIMAD ÕUNAKOOGID

Spidur
Abikokk
2008-09-28 23:50:01
Spiidi:
Mis õunu te Thredalia koogi sisse panete? Mis õunu üldse hea küpsetada on?
mul olid antoonovkad.

Elina tegemised

Nipitiri
Abikokk
2008-09-29 10:42:08
Spiidi:
Mis õunu üldse hea küpsetada on?
Antonovkad on parimad küpsetamisõunad, usun, et paljud nõustuvad. Mõne koogi juures tuleb siiski magusamaid õunu kasutada, kui on oluline, et õunatükid oma kuju säilitaksid.
Ragne
Abikokk
2008-09-29 19:56:37
Täna sai tehtud vanaemade õunakooki. Koogist siis nii palju, et hästi õhuline ja maitsev tuli. Mees ütles, et see kook ning martsipani-õunakook (Thredahlia oma) on kaks kõige lemmikumat õunakooki!

www.kokkama.ee

Täpik
Abikokk
2008-09-30 08:41:21
Tegin saiavormi õuntega. Oli u 250 g kuivanud saia. Panin selle suhkru ja piimaga ligunema ja puhastasin u 3 õuna (antoonovkad). Ligunenud sai läks põhja, peale võitükid, õhukesed õunaviilud, kaneel ja fariinsuhkur. Siis kordasin kihte ja pealmiseks jäi saiapudi koos võitükikestega. Kui valmis, siis valasin peale segu kahest lahtiklopitud munast ja piimast ja lasin alla valguda. Katsin mikrolaineahjukilega ja küpsetasin ca 15 min 800W juures ning pärast kile ära võtmist veel u 2 min grilli ja ahjus seista 5 min. Vorm sai liiga täis (ca 2 l), küpsemise ajal kerkis üle ääre, aga kile ei laskunud välja valguda.... NB! mikros on hea suhkur eelnevalt sulatada, muidu võivad jääda kõrbenud tükikesed.
Frieda
Abikokk
2008-10-01 09:38:25
Olen vahepeal teinud normandia õunakooki ning mee ja brändiga õunapirukaid. Maitsesid hästi mõlemad:

Söömine on ainus töö, mis toidab

Berit
Abikokk
2008-10-03 18:43:39
Mul on selline küsimus, et kuigi sinna Kanada õunakooki läheb sisse piim, kas siis keefiriga sobiks seda asendada? Või mõjutab see happelisus kuidagi koogi tekstuuri ka?
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-03 18:57:35
Berit:
Mul on selline küsimus, et kuigi sinna Kanada õunakooki läheb sisse piim, kas siis keefiriga sobiks seda asendada? Või mõjutab see happelisus kuidagi koogi tekstuuri ka?
Vabalt võid! Ma olen seda teinud nii piimaga, kookospiimaga, keefiriga, petipiimaga - ja kord vist isegi vee ja hapukoore seguga. Piim on mu esimene valik, aga teinekord lihtsalt ei ole seda kapis :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Heleen
Abikokk
2008-10-03 23:32:52
Minul on mure. Nimelt leidsin Toidutarest retsepti Ameerika õunakook. Peab mainima, et see on väga ebatäpselt kirja pandud. Tekkis küsimus, et kui koostisainete hulgas on 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit, kas ma pean selle lisama taignasse, või segama selle õuntega läbi nagu ma teeks kaneeliga. Ja siis ühtlasi tahaks teada, et kas see taigen, mis sealt valmis saab on muretaigen? Kui ei, kas muretaignast võib/saab ka koogile lehekesi ja lillekesi peale meisterdada (nagu pildil)? Igaks juhuks mainin, et pole plaanis teha täpselt selle retsepti järgi, näiteks ei kasuta ma tärklist, sest ei saa aru, miks on see vajalik.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Berit
Abikokk
2008-10-04 00:18:07
Minu keefiriga tehtud Kanada õunakook siis :) Maitses üle ootuste hästi, arvestades seda, et tavaliselt mulle sellised pehmemad õunakoogid, kus tainas domineerib, ei meeldi. Võibolla lisasin siis parajalt palju õunu ka aga igatahes tuli väga hea ja mahlane ja mitte üldsegi jahune ega keeksi moodi. Ja see peal olev krõbe kate, mmmmm!
Dots
Abikokk
2008-10-04 08:48:13
Heleen:
Minul on mure. Nimelt leidsin Toidutarest retsepti Ameerika õunakook. Peab mainima, et see on väga ebatäpselt kirja pandud. Tekkis küsimus, et kui koostisainete hulgas on 0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit, kas ma pean selle lisama taignasse, või segama selle õuntega läbi nagu ma teeks kaneeliga. Ja siis ühtlasi tahaks teada, et kas see taigen, mis sealt valmis saab on muretaigen? Kui ei, kas muretaignast võib/saab ka koogile lehekesi ja lillekesi peale meisterdada(nagu pildil)? Igaks juhuks mainin, et pole plaanis teha täpselt selle retsepti järgi, näiteks ei kasuta ma tärklist, sest ei saa aru, miks on see vajalik.
Retsepti lugedes tundub küll, et tegemist on muretaignaga. Kui tainas annab rullida siis peaks saama ka lilled ja lehekesed välja lõigata ;) Tärklist mina küll paneks. See seob veidi seda õunamahla mis kahe taignaplaadi vahel küpsetamise ajal tekib. :)
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>