PARIMAD ÕUNAKOOGID

Vandiste
Abikokk
2008-10-19 19:10:46
Teen praegu kohupiima-õunakooki. Meile maitseb, kuna jääb mõnusalt mahlane.
Marju
Abikokk
2008-10-19 20:59:01
Frieda:
Katsetasin Oma Maitse oktoobrinumbrist Skåne õunakooki, mis olemuselt pigem puruvorm kui kook, aga maitses mõnus ikka.
Mulle maitses see ka väga hästi, tegin täna just ja sõime nii, et jäätis all, õuna-leivakook peal. Leivapuru jäi pigem mahlase pudi kui puru moodi ja see oli just eriti ok.
Aurora
Abikokk
2008-10-26 15:29:06
Pole küll koogiteema aga kas keegi on teinud - http://en.wikipedia.org/wiki/Caramel_apples Halloween ka tulemas:)
Spidur
Abikokk
2008-11-05 08:59:54
mina tegin toscakooki õuntega. võib tulemusega rahule jääda.

Elina tegemised

Leenilii
Abikokk
2008-11-07 11:04:27
minu arust on maailma parim õunakook nn vanaema õunapirukas raamatust 100 pirukat. Kahjuks nami-namis seda retsepti pole ja mul pole hetkel võimalust seda retsepti siia sisse toksida. Põhimõte on selles, et eelküpsetatud põhjale pannakse kiht õunamoosi (mina panin umbes 1/3 sellest ploomimoosi, jääb hapukam ja mõnusam), sellele õunaviilud ja peale kate, mis koosneb mandlijahust (surusin mandlilaaste väiksemaks), kiirkaerahelvestest, suhkrust, munast, võist ja 1 spl jahust. Olen proovin ka martsipani-õunakooki, mis oli samuti väga hea, aga sellele pirukale ei saa mahlasuselt, hõrkuselt ja tekstuurilt mitte ükski kook ligi... (maitse üle ei vaielda, aga igatahes on nii :) ) Pilt ka sellest, mis veel järel.
Nipitiri
Abikokk
2008-11-07 13:15:50
Hakkas huvitama ja tundub, et Toidutares on retsept olemas: Vanaema õunapirukas II.
Reglisse
Abikokk
2008-11-07 14:07:23
Eile valminud Thredahlia martsipaniga õunakook, oli lihtsalt taevalik.. ja super lihtne valmistada. Üks lemmikumaid õunakooke kindlasti !! Suured tänud
Pinnu
Abikokk
2008-11-07 16:30:22
Oktoobri Oma Maitses oli Uppsala õunakook. Väga lihtne teha (vähe koostisosi ja kerge vaevaga sai taigen valmis) ja maitsev. Ainus vavalisem tegevus oli õhukeste õunaviilude ladumine (mida tihedamalt ja rohkem neid sinna mahub, seda maitsvam sai). Katsetasin kohe kahel õhtul järjest seda teha. Soovitan soojalt!
Leenilii
Abikokk
2008-11-07 23:47:26
Nipitiri, on jah see retsept!
Liiz17
Abikokk
2008-11-14 23:18:09
Vernanda:
selline teistmoodi, aga minu meelest hea, on õuna-siidrikook 100 roa esimesest koogiraamatust. ma olen seda paar korda teinud, õunte riivimine võtab oma aja, aga pea iga kord on arvatud, et tegemist on "poekoogiga", teagi siis, et mis mõttes :) kõrge on ta ka ja sinna kõrvale või peale võib nt vahukoort kunstipäraselt asetada, nagu nt raamatus taigen: 3.75 dl jahu 0.5 dl suhkrut poole sidruni koor soola 1 muna 100 gr võid täidis: 1 kg õunu 6 dl õunasiidrit 0.5 dl suhkrut 4 pakki (a 45 gr) vaniljekastmepulbrit (ma olen sellega teinud, aga ma arvaks, et teatav hulk tärklist ja vaniljesuhkrut ajaks ka asja ära, aga ma pole proovinud) taigen: sega ained, suru lahtikäivasse vormi ja selle äärtele, ja siis külma. riivi kooritud õunad, sega suures kausis siider ja vaniljekastmepulber (minu meelest on lihtsam pulber õuntesse segada ja siis siider). küpseta 200 kraadil 1 tund, lase jahtuda. selline teistmoodi, aga täiega hea. ja õunane.
Tegin täna seda ja ma ei oskagi õelda mis võis valesti minna aga kook ei õnnestunud :( Kate on nagu paks kissell - osaliselt tükkis ja põhi kuidagi liiga kõva ja maitsetu. asendasin täidises pool vaniljekastme pulbri kogust kartulitärklise ja vaniljega... Milline see kook reaalsels peaks olema, mõtlen just kas põhi peab olema madal ka suht puine ning milline kate peaks olema.
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>