Seened ja nende kasutamine köögis

Merilin
Abikokk
2009-08-30 21:13:37
Meil on seljad valusad ja uni hea täna öösel. Käisime metsas meeslemmikuga kahekesi, aga ta rohkem jalutas koera, ma korjasin. Koogijagu pohlasid, ca 30 liitrit männi-, haava-, tõmmu- ja kaseriisikaid, paar vöödilist ka. Siis ämber kitsemampleid, natuke vähem kivipuravikke ja liivatatikaid, natuke kukeseeni... ahajaa, need pilvikud ka, mida ma metsas korvist välja ei taibanud pilduda. ÜKS kuuseriisikas :D Just lõpetasin pesemise-praadimise-likkupaneku :) Tuju on hea ja vannituba on vallutatud ja tervislikult mõõdukas koormus 20 000 sammuga saavutatud :D Homme peab hakkama riisikaid kupatama, soolama ja marineerima...

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Kajakas
Abikokk
2009-08-30 21:30:49
Thredahlia, palun-palun vihja kus sa seenel käisid. Ma sooviks kasvõi pannitäit mingeidki seeni. Teisipäeval sooviks minna, aga ei tea absull kuhupoole samme seada

proua söögisõltlane

Merilin
Abikokk
2009-08-30 21:42:37
Kajakas:
Thredahlia, palun-palun vihja kus sa seenel käisid. Ma sooviks kasvõi pannitäit mingeidki seeni. Teisipäeval sooviks minna, aga ei tea absull kuhupoole samme seada
Käime Lenska ja Aegviidu vahel, erinevad kohad, Kehra, Pillapalu, jne. Aga tuleb tunnistada, et mets on sel aastal inimesi ja autosid täis nagu linnapark ja kui üldse midagi tahta, siis tuleb end nostalgiliselt kelle kuueks-seitsmeks metsa sättida, ikka hommikul. Muuseas, kuna meeslemmik pole metsausku, seega, kui mind ja kutsi võõra seenelise neljarattalisse mahutataks, juhatan kas või iga seeneni kättpidi kohale... :D Ja senini on kõik mu kuuseriisikakohad Pärnumaal - seega palun ka ise abi, kuuseriisikate koha pealt siis.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Killukai
Kokaõpilane
2009-08-31 11:33:38
Meie selleaastane seenesaak :) Sai marineeritud tatikuid, sügavkülmutatud kasepuravikke, soolatud kaseriisikaid ja nipet näpet kukeseeni ja kuuseriisikaid pannile.
Kiilike
Abikokk
2009-08-31 12:44:22
Thredahlia:
Ja senini on kõik mu kuuseriisikakohad Pärnumaal - seega palun ka ise abi, kuuseriisikate koha pealt siis.
Kuuseriisikate koha pealt saaks ju aidata aga ainult siis kui aasta on hea :) Siiani on meil küll nii kuiv olnud, et pole veel mõtet metsa minna :( Eelmisel aastal korjasin ämbritäie poole tunniga aia tagant.

kiilikese köögikatsetused

Zoozi
Abikokk
2009-08-31 14:31:46
Sai ka eile seenel käidud. Pilvikutesaak oli eelmise korraga võrreldes poole väiksem. Korjasin aga esmakordselt 2 uut seent - männiliimikut ja timpnarmikut. Lisaks siis erinevaid riisikaid (kuuseriisikaid polnud) ja puravikke-tatikaid, paar peotäit kukeseeni.

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2009-08-31 16:13:36
Thredahlia:
Muuseas, kuna meeslemmik pole metsausku, seega, kui mind ja kutsi võõra seenelise neljarattalisse mahutataks, juhatan kas või iga seeneni kättpidi kohale... :D
Ma saaks omalt poolt küll ainult rongipileti välja teha... Lapsepõlvest saadik pole õnnestunud leida praktiliselt mingeid kupatamist mittevajavaid seeni... Hakkan juba uskuma, et puravik on mingi luul, mida näeb, kui liiga palju kärbseseeni manustatakse.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-31 16:28:59
Killukai:
Meie selleaastane seenesaak :) Sai marineeritud tatikuid, sügavkülmutatud kasepuravikke, soolatud kaseriisikaid ja nipet näpet kukeseeni ja kuuseriisikaid pannile.
Millised imekaunid tillukesed puravikud!!!
Thredahlia:
Muuseas, kuna meeslemmik pole metsausku, seega, kui mind ja kutsi võõra seenelise neljarattalisse mahutataks, juhatan kas või iga seeneni kättpidi kohale... :D
Eh, mina rõõmuga mahutaks, aga mu ämmakandidaat ütleks must vist lahti, kui ma "võõra" inimese me seenemetsa viiksime :O :D (Sama käib me murakaraba ja metsmaasikavälu kohta).
Pille:
Kristjan käis metsas täna ja naases sellise seenesaagiga: Kaseriisikad, männiriisikad, paar kasepuravikku. Midagi teinud veel nendega pole, esmalt lõpetame moosikeetmise.
Kupatasin seeni kaks korda ca 10 minutit, siis panin Mariliisi ämma õpetuse järgi purki. Paari päeva pärast proovime, kuidas õnnestusid :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2009-08-31 17:24:11
Eile käisime mehega õhtupoole paar tundi rabas ja tänase hommikupooliku kolm tundi veetsin ka metsas. Saak on rikkalik. Ohtralt timpnarmikuid, kukeseeni, lehterkukeseeni, puravikke, pilvikuid ja võiseeni. Nüüd mõtlen hirmuga, et kohe peab minema natukeseks tööle ja tagasi saab alles peale kaheksat-üheksat...
Netcat
Abikokk
2009-08-31 18:28:08
Niisuke oli see sirmik,mis praadides kibedaks läks:

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 >>