Merilin Abikokk 2009-08-23 19:18:03 |
Seenekas:
Pärnumaal ühe raba ääres näen ka mina igal aastal sellist suurepärast vaatepilti :) Ilusad on!
Tegelikult jäävad hoopis jõhvikateele risti ette.
Korjata pole tekkinud kiusatust... Kusjuures kuldmampel, (400 Eesti seent, 113) on samuti tinglikult söödav. Meil kasvab ühes rabaääres neid u. poole kilomeetri pikkuselt ja meetrilaiuse kolooniana juba aastaid. Fantastiline vaatepilt. Seega on kõik tingimused selle imeilusa seene korjamiseks täidetud, et ei või korjata inimtegevuse ja teede lähedalt. Minule seen maitseb, ei juhtu midagi, mees saab kõhuvalu. Seega ma neid ei korja. Kui aeg kätte jõuab, teen pilti ja jagan. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Merilin Abikokk 2009-08-23 19:20:40 |
Head inimesed, aidake! :)
Kellelgi veiniga seenemarinaadi retsepti on - sellist, mis ise ära proovitud?
Juuuube hunnik kitsemampleid ootab marineerimist ja puravikulised (nende viimaste marineerimisega pole üldse eriti kogemusi). Männiriisikatega lihtne - need läksid kerge soolveega purki. Nüüd on mõistus otsas... Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Seenekas Abikokk 2009-08-23 20:39:49 |
Meie kandis on palju roosat kärbseseent. Abikaas tuli veel uudisega, et Põlvamaal neli inimest rohelisest kärbseseenest mürgituse saanuna haiglas. Lihtsalt kurb vahemärkus. Parandan vea - tegelikult on need panter-kärbseseened, mida hulgi kasvab. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-23 23:36:49 |
Thredahlia:
Thredahlia, mina olen männiriisikaid teinud selle retsepti järgi (vt märkusi koguste kohta) ja seda marineeritud kukeseente retsepti (õigemini küll Manni versiooni sellest) on kiidetud.
Aga kitsemampleid soovitan hoopis soolata - ma olen nendest Keskturu soolatud kitsemamplitest täitsa sõltuvuses. See pilt on tehtud küll juba 2007, aga eks ma lähen varsti jälle luusima :)
Imehead niisama krõbistamiseks kui ka salati sees..
Head inimesed, aidake! :) Kellelgi veiniga seenemarinaadi retsepti on - sellist, mis ise ära proovitud? Juuuube hunnik kitsemampleid ootab marineerimist ja puravikulised (nende viimaste marineerimisega pole üldse eriti kogemusi). Männiriisikatega lihtne - need läksid kerge soolveega purki. Nüüd on mõistus otsas... |
|
Merilin Abikokk 2009-08-24 12:43:50 |
Pille:
Soolatult mul neid juba on... on jah head :)
Lihtsalt seeni on nii ropult palju, et tahaks midagi teistmoodi teha. Kukeseeni valge veini marinaadis olen söönud, aga retsepti pole enam kelleltki küsida kahjuks. Meeles vaid see, et vein ei tohtinud ei magus ega kuiv olla, vaid vahepealne :rolleyes Thredahlia:
Aga kitsemampleid soovitan hoopis soolata - ma olen nendest Keskturu soolatud kitsemamplitest täitsa sõltuvuses. See pilt on tehtud küll juba 2007, aga eks ma lähen varsti jälle luusima :)
Imehead niisama krõbistamiseks kui ka salati sees..Head inimesed, aidake! :) Kellelgi veiniga seenemarinaadi retsepti on - sellist, mis ise ära proovitud? Juuuube hunnik kitsemampleid ootab marineerimist ja puravikulised (nende viimaste marineerimisega pole üldse eriti kogemusi). Männiriisikatega lihtne - need läksid kerge soolveega purki. Nüüd on mõistus otsas... Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Triin Abikokk 2009-08-24 13:42:00 |
mina eile kuivatasin puravikke. Olen tulemusega rahul. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-24 23:33:09 |
Thredahlia:
Äkki on sellest retseptist abi, Thredahlia? (Kui vaja, siis tõlgin homme ära):
Kantarellimarinadi
1 l tuoreita kantarelleja
2 dl valkoviiniä
1 dl etikkaa
1 dl öljyä
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1/2 tl suolaa
rakuunaa
1 sipuli
Sekoita marinadiliemen ainekset ja anna kiehua hiljaisella tulella 5 min.
Lisää ohuiksi renkaiksi leikattu sipuli ja kiehauta uudelleen. Kuori vaahto pois. Kiehauta kantarellit erikseen, siivilöi ja lisää marinadiliemeen. Anna kiehahtaa ja kuori taas vaahto pinnalta. Keitä hiljaisella tulella vielä pari minuuttia. Kaada kantarellit liemineen puhtaaseen, kannelliseen lasitölkkiin. Marinadi säilyy jääkaapissa vuoden verran.
Marinoidut kantarellit ovat hyvä lisuke graavilohelle, savusiialle ja savulohelle.
Kukeseeni valge veini marinaadis olen söönud, aga retsepti pole enam kelleltki küsida kahjuks. Meeles vaid see, et vein ei tohtinud ei magus ega kuiv olla, vaid vahepealne :rolleyes |
|
Merilin Abikokk 2009-08-25 10:09:04 |
Pille:
Kõlab paljulubavalt :) Nii palju, kui aru saan.
Soperdasin eile maitse järgi teha, üsna samas suunas - nädala pärast maitsen, siis muljetan. Thredahlia:
KantarellimarinadiKukeseeni valge veini marinaadis olen söönud, aga retsepti pole enam kelleltki küsida kahjuks. Meeles vaid see, et vein ei tohtinud ei magus ega kuiv olla, vaid vahepealne :rolleyes Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-25 10:21:43 |
Thredahlia:
Panin andmebaasi ka: Kukeseened veinimarinaadis
Pille:
Kõlab paljulubavalt :) Nii palju, kui aru saan.
Soperdasin eile maitse järgi teha, üsna samas suunas - nädala pärast maitsen, siis muljetan.Thredahlia:
KantarellimarinadiKukeseeni valge veini marinaadis olen söönud, aga retsepti pole enam kelleltki küsida kahjuks. Meeles vaid see, et vein ei tohtinud ei magus ega kuiv olla, vaid vahepealne :rolleyes |
|
Zoozi Abikokk 2009-08-26 18:18:28 |
Ma nii kurb - ma siin mingi aeg käisin seenel, saime kaks suurt korvitäit pilvikuid. Varem olen saanud neid mõned üksikud. Puhastasin ja kupatasin igaks juhuks, kuna osa pilvikuid vajas kupatamist, kõik koos. Nüüd peale seda seenemürgituslugu hakkasin kahtlema, et äkki korjasin ka mõne rohelise kärbseseene rohelise pilviku pähe :( Täna aga otsustasin kõik purgid ära visata, kuna polnud enam endas kindel ja parem karta kui kahetseda. Aga meel kurb ja kahju ka. Emal hakkas minust kahju ja lubas pühapäeval meid jälle seenele, kui ilma on. Olen nüüd ettevaatlikum. Oeh, sai südamelt... | |
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |