ERINEVAD SUVIKÕRVITSAD ja KABATŠOKK

Profa
Abikokk
2008-08-14 18:07:48
Mina teen suvikõrvitsat täpselt nagu tehakse Viini šnitslit, ainult et liha asemel on kõrvitsaviilud. Samuti teen ka toorsalatit, tihti ka siinoleva retsepti järgi (suvikõrvitsa carpaccio) aeg-ajalt tuju järgi kastme koostist muutes. Samuti on grillihooajal suvikõrvits väga sagedalt menüüs.

Profa köögipool

Marju
Abikokk
2008-08-15 17:12:02
Kohe proovin ka Jamie carbonarat, mida Mann soovitas, aga kõige lihtsam asi, mis minu arust suvikõrvitsaga teha saab ja mis pole küll eriti orginaalne (st oletan, et ikkagi võrdlemisi levinud) on see kõrvits viiludeks lõigata, lehttainale laduda, veidi soola ja pipart peale ja ehk ka suts head oliiivõli piserdada ja ahju küpsema. Mõnikord olen ka tavalist juustu või mõnda teist juustu :) peale pannud. Imehea. Esimese ampsu esimene maitse tundub maitsetu, aga juba poole peale läheb väga mõnusaks :)
Mann
Abikokk
2008-08-15 18:22:46
meil on siin Golos tõeline suvikõrvitsa uputus. Ämm juba teatas, et nemad neid süüa ei suuda enam. Tundub, et ma võin talveni olla suvikõrvitsa, kõrvitsa, pommu dieedil. Lisaks metsikus koguses peeti ja porgandit juurde.
Eva
Abikokk
2008-08-20 18:49:45
Eelpool räägitud suvikõrvitsasupi retsept ja foto siin.

http://www.perenaine.ee/

Maris
Abikokk
2008-08-21 15:48:00
Lihtne ja üsnagi maitsev ahjuroog suvikõrvitsast 0,5 kg väikseid poolpehmeks keedetud kartuleid 1 keskmine suvikõrvits 200 g seeni 2 sibulat 1 küüslauguküüs 2 spl tüümianit 4 viilu peekont soola pipart õli Puhasta suvikõrvits, lõika tükkideks, aseta õliga määritud ahjuvormi põhja. Peale pane kartul, seened, seibideks lõigatud sibul, purustatud küüslauk, tüümian, sool, pipar. Tõsta puulabidaga segamini. Piserda natuke oliivõli. Kõige peale pane peekoniviilud, mis lähevad ahjus krõbedaks. Kõpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.
Reglisse
Abikokk
2008-08-22 09:30:54
Suvikõrvitsapirukas - lehttaigen alla ja peale suures koguses küüslaugu ja õliga praetud suvikõrvitsa viilakaid ja muna piimasegu peale . Prae pannil madalal kuumusel suvikõrvitsa viilakaid või kuubikuid enne kuni nad on karamellised siis veel beebitomateid juurde ja niisama hea kala või liha kõrvale. Lihtsalt aurutatud ja serveeritud laimi oliiviõliga. Pastakastmena ..suvikõrvits seened ja natsa tomateid küüslauku ja basiilikat ja pastakeeduvett..
Marju
Abikokk
2008-09-03 11:24:45
Ma pole suurem asi moosikeetja ja kui keedangi, siis mingitest muudest asjadest, et mitte maasikatest või vaarikatest jms. Niisiis septembrikuu Good Foodis oli suvikõrvitsamoosi retsept. Haarasin härjal sarvist ja tegingi. Retsept on enam vähem tõlgituna ja veidi lühendatuna selline: Moosi sisse läks 4 sidrunit 1,8 kg kooritud ja suhkrutüki suurusteks kuubikutest lõigatud suvikõrvitsat 1,8 kg suhkrut (moosisuhkrut) tükk ingverijuurt, umbes 85 gr, kooritud ja riivitud. PÕhimõtteliselt oli vaja sidruni koor riivida, mahl välja pigistada. Suvikõrvits potti koos 2 spl sidrunimahlaga, keeta madalal kuumusel, sageli segades, kuni kõrvits on läbipaistev, aga mitte päris pude. Vedelik võiks võimalikult ära aurustuda. Segada hulka suhkur, ülejäänud sidrunimahl, sidrunikoor, ingver. keeta vaikselt umbes 10-15 minutit ja siis purki. Mul oli vist kõrvitsat ja suhkrut vähem, lisaks mõned õunad ja jäi väga ingveri-maitseline, aga pidavat seismisega eriti heaks minema (will mature and intensify over the next few months, so tuck it away in a dark cool place). Mul tuli muidu üsnagi vedel, aga maitselt mõnus. Kaks enam-vähem pilti ka:
Mann
Abikokk
2008-09-03 11:31:26
ma tegin sama moosi mingi aeg tagasi, a ma püreestasin enne lõppu ära, siis ei jäänud nii vedel. ja nüü tegin uue laari, vähema suhkruga ja mõningate apelsinidega. sai ka hää.
Ussicke
Abikokk
2008-09-04 08:34:07
Ma nüsin viiludeks, praen pannil ja maitsestan sidrunipipra ja basiilikuga. Päris hea suure portsu saab teleka ees näsimiseks (tervislik ka). Püreesuppi olen teinud kas koos lillkapsa või porgandiga. Lillkapsaga jääb parem. Ahjus olen teinud koos paprika, baklažaani, lillkapsa ja brokoliga - kõik see gemüüse tükkideks, natuke õli ja maitseaineid juurde, ahjupannile ja ahju. Veel möödunud suvel oli köögiviljaletis müügil mingi spets maitseaine, mida tuli terve pakk per pannitäis gemüüse hulka segada... praeguse seisuga ei ole seda nii ammu poes näinud, et ei mäleta tootja nimegi :(
Kingadraakon
Abikokk
2008-09-04 16:47:32
Mann:
Spiidi:
Mann, kas sa saaksin anda küüslaugu ja juustu püreesupi lingi. Ma otsisin ja ei leidnud retseptidest.
seda polegi siin, ma teen alati peast. a umbes nii t a käib- potti pisut võid, seal pisut sibulat hautada, siis mõne aja pärast lisada küüslauku, siis suvikõrvits (võib panna ka mõne porgandi viilu või tomati), praadida kergelt läbi, lisada ka soola ja pipart, mulle meeldib ka pune seal sees, siis lisan puljongi, keedan pehmeks, püreestan, suran selga meelepärast toorjuustu, kui on, siis ka vahukoort, serveerimisel panen taldrikusse kuivanud saiatükikesi ja kas parmesanijuustu või miskit muud.
mina teen umbes samamoodi, ent maitsestan karriga (kuumutada koos sibula ja küüslauguga väheses õlis läbi). serveerin hakitud tomati ja rukolaga. retsept pärineb "köögiviljaraamatust".
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>