Ragne Abikokk 2008-08-01 22:02:37 |
Minu iga aastane kohustuslik suvikõrvitsa pannkoogi retsept: Lihtsad suvikõrvitsapannkoogid (neljale) Vaja läheb: 500 g suvikõrvitsat, 1–2 sibulat, tilli (nii palju, et tainas rohendaks tillist), 4 muna, 4 sl jahu, soola, pipart, peterselli. Valmistamine: Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Haki sibul ja till ning lisa riivitud suvikõrvitsale. Pane juurde munad ja jahu. Sega ning maitsesta soola, pipra ja peterselliga (maitsesta julgelt, sest suvikõrvitsa tõttu võib tainas mage jääda). Prae kooke pannil mõlemalt poolt. Serveeri külma hapukoorega. See aasta pole veel jõudnud neid teha, kuid järgmine nädal läheb nende tegemiseks kindlasti;) | |
Nämmu Abikokk 2008-08-04 16:21:02 |
Minu suvikõrvitsa lemmikpirukas:
100 g margariini
3 spl vett
2 dl jahu
soola
paprikapulbrit
Täidis:
1 suurem või 2 väiksemat suvikõrvitsat
2 sibulat
200g juustu
soola
karrit
Tangained segada ja suruda küpsetusplaadile laiali. Suurem kõrvits koorida, poolitada, puhastada seemnesisust ja viilutada. Väiksemad kõlbavad koos koorega.Viilud laduda põhjale. Õhukeseks lõigatud sibularattad laotada peale.Seejärel maitsesta soolaga. Riivitud juust laotada pirukale. Kõige lõpus raputa pind üle karripulbriga. Küpsetada 200C juures umb 30 min. Maitseb hea nii soojalt kui külmalt. Meesperele meeldib koos õllega :D Kaie |
|
Edith Abikokk 2008-08-05 21:23:33 |
koorega pastakastmes. suvekõrvits, sibul (soovi korral küüslauk), porru, kanafilee ja rõõskkoor. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Maris Abikokk 2008-08-05 22:46:57 |
Üks mõnus grilliroog suvikõrvitsast: Suvikõrvits viiluatad umbes 1 cm paksusteks viiludeks, määrida õliga ja grillida mõlemalt poolt. Seejärel laduda fooliumile servapidi kihiti grillitud suvikõrvits, mozzarellaviilud ja tomativiilud. Peale maitse järgi soola-pipart ja asetada koos fooliumiga uuesti natukeseks ajaks grillile, kuni juust hakkab kergelt sulama. Peale hakkida värsket basiilikut või peterselli. Serveeri! | |
Ristl Kokaõpilane 2008-08-06 13:46:32 |
Suvikõrvitsa-kartuli püreesupp: (Kaalujälgijate vihikust pärit, omapoolsete kohandustega)
1 suvikõrvits (väiksem), 1 toores keskm. suurusega kartul tükeldada ja panna vähese köögiviljapuljongiga keema. Kui on pehmed, siis tõstan köögiviljad välja ja püreestan. Seejärel lisan jaokaupa puljongit, kuni saavutan sobiva konsistentsi. Seejärel maitsetada kas 2 tl 10% hapukoorega (originaalvariant) või lusikatäie toorjuustuga, võib lisada meelepäraseid maitsetaimi. Meil jagub sellest 2-le hea isuga täiskasvanule. Laheda rohelise värviga sametine supp. Ablas miisu. |
|
Ristl Kokaõpilane 2008-08-06 13:54:36 |
Ja suvikõrvitsa risoto on ka minu suur lemmik (kooskokkamise käigus avastatud).
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7312 Ablas miisu. |
|
Maris Abikokk 2008-08-13 17:06:13 |
Täna tegin täidetud suvikõrvitsat Mul oli suur suvikõrvits, mille tükeldasin silindriteks. Silindrid tegin seest tühjaks ja määrisin küüslauguõliga (purustasin natuke küülauku, mille segasin õliga). Täidiseks praadisin võipuravikud sibulaga, mille hulka segasin tükeldatud keedukartulid ja tomatid, sekka rebisin salveilehti, mis kujunes terve roa maitsebuketi võtmeelemendiks. Täitsin silindrid selle seguga, peale viilutasin juustu ning roog küpses ahjus 30 minutit. Kui mu suvukõrvitsad jälle liiga suureks kasvavad, siis arvatavasti teen seda veelgi:-) | |
Berit Abikokk 2008-08-13 19:02:28 |
Olen teinud suvikõrvitsa püreesuppi (kõrvits, õun, sibul, toorjuust püreeks, serveerisin väikeste keedetud kartulitega - maitsev) ja üsna lihtsat suvikõrvitsavormi ´munapiima, mozzarella ja värskete maitsetaimedega. Väga tänuväärt aedvili on :) | |
Dots Abikokk 2008-08-14 16:55:04 |
Meie meesperele maitseb munaroog suvikõrvitsaga. Hautan pannil erinevad köögiviljad, nende hulgas ka suvikõrvitsa ja valan muna-piimaseguga üle. | |
Eva Abikokk 2008-08-14 17:14:03 |
Ristl:
Tegin ka täna üsna sarnast suppi, tuli maitsev!
Suvikõrvitsa-kartuli püreesupp: (Kaalujälgijate vihikust pärit, omapoolsete kohandustega) 1 suvikõrvits (väiksem), 1 toores keskm. suurusega kartul tükeldada ja panna vähese köögiviljapuljongiga keema. Kui on pehmed, siis tõstan köögiviljad välja ja püreestan. Seejärel lisan jaokaupa puljongit, kuni saavutan sobiva konsistentsi. Seejärel maitsetada kas 2 tl 10% hapukoorega (originaalvariant) või lusikatäie toorjuustuga, võib lisada meelepäraseid maitsetaimi. Meil jagub sellest 2-le hea isuga täiskasvanule. Laheda rohelise värviga sametine supp. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |