ERINEVAD SUVIKÕRVITSAD ja KABATŠOKK

Elis
Abikokk
2010-08-21 21:11:51
Olen mitu korda juba suvikõrvitsa pannkooke teinud. Väga mahlased ja maitsvad.
ErleS
Abikokk
2010-08-21 23:05:03
Pille:
Presidendiproua Ilves jagas Facebookis hõrgutava suvikõrvitsa-šokolaadikoogi retsepti ja see lööb toidublogides ka laineid: Liina Aet Elu24 Evelin Ilves Facebookis
Tegin ka täna seda kooki ja kiidan samuti heaks.
Merilin
Abikokk
2010-08-22 00:27:18
Meil olid paar päeva tagasi tõsiselt krõbedas-rabedas õlletainas friteeritud suvikõrvitsaõied ja -rattad. Miski ei mõju friteerimistainale nii õndsalt kui alkohol :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Triinpvr
Abikokk
2010-08-22 14:56:47
Pille:
No vaata kui tore :) Ma läksin ka trendiga osaliselt kaasa ja panin retsepti Namisse üles ja Sinu foto juurde (augustikuu fotokampaania 1. pilt Sul) :)
Oo, ma tänan! (selle augustikuu 1.pildi võib vist kohe septembrisse ülekanda, see kuu ei saa kohe kuidagi vedama :) )

laualamp.wordpress.com

Marju
Abikokk
2010-08-22 16:49:23
Pille:
Triinpvr:
Kätrin:
Kas on siis tõesti nii hea? Ja kui suures vormis seda Evelini kooki peaks tegema? Ja kas suhkru/õli kogust õnnestuks vähendada ka?
No oli täitsa hea kook, mitte võib olla mingi megalemmik, aga teeks rahumeeli veel ning annaks sõpradele ka :) Mina tegin poole kogusest ja 18 cm lahtikäivas vormis.
No vaata kui tore :) Ma läksin ka trendiga osaliselt kaasa ja panin retsepti Namisse üles ja Sinu foto juurde (augustikuu fotokampaania 1. pilt Sul) :)
Ka mina :) Tegin 26 cm lahtikäivas vormis kogu koguse, õli asemel kasutasin suvalises koguse sulatatud võid ja piima. Kuna kahtlustasin, et ei küpse läbi, küpsetasin pisut kauem. Läbi küpses sellegipoolest vaid pool kooki, nii et pärast koogi lahti lõikamist olen iga tüki ka horisontaalselt pooleks lõiganud ja pealmine pool on päris hea olnud :) (alumine pool siis prügikasti). Siiski, peediga on parem.
Ilse
Abikokk
2010-08-22 19:09:08
Läksin ka siis vooluga kaasa ja proovisin ära. Hõrgutav kabatšoki-šokolaadi kook Ise ma ei ole šokolaadikoogi austaja aga oli mahlane, pehme ja lihtne teha. Teen külalistele ehk teinegi kord.

Ilse köögis

Triinpvr
Abikokk
2010-08-23 20:44:11
Marju:
Ka mina :) Tegin 26 cm lahtikäivas vormis kogu koguse, õli asemel kasutasin suvalises koguse sulatatud võid ja piima. Kuna kahtlustasin, et ei küpse läbi, küpsetasin pisut kauem. Läbi küpses sellegipoolest vaid pool kooki, nii et pärast koogi lahti lõikamist olen iga tüki ka horisontaalselt pooleks lõiganud ja pealmine pool on päris hea olnud :) (alumine pool siis prügikasti). Siiski, peediga on parem.
Mul 18 cm vormis ja poole kogusega seda läbiküpsemise probleemi ei olnud. Terve kogus ja 26-ne vorm oli veidike, küpses ikka üle tunni. Aga ilmselt aitaks ka kui nii teha nagu siin

laualamp.wordpress.com

ErleS
Abikokk
2010-08-23 21:45:04
Triinpvr:
Marju:
Mul 18 cm vormis ja poole kogusega seda läbiküpsemise probleemi ei olnud. Terve kogus ja 26-ne vorm oli veidike, küpses ikka üle tunni. Aga ilmselt aitaks ka kui nii teha nagu siin
Mina tegin terve portsu ja küpsetasin kandilises vormis. Suurust ei oska täpselt öelda, aga oli selline keskmine, vast suure ahjuplaadi ja lasanjevormi vahepealne suurus. Tuli umbes 3-4 cm kõrgune kook ja küpses väga hästi läbi.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-17 09:52:27
Tõstan siia ka ühe suvikõrvitsateemalise (konkreetsemalt siis patissoni ehk taldrikkõrvitsa kohta käiva) nupu:
Netcat:
Kardemon:
Saime tädi käest patissoni. Ei osanud sellega midagi peale hakata ja seisab. 3 nädalat meil seisnud. Nüüd tuli meelde uurida ta kohta namist. Ja kokandussõnastikust sain teada, et tarvitatakse 3-7 päeva vanuseid vilju. Ja pildil täitsa värvilised. Saime oma UFO hallikas-roheka. Kas ta on seda tooni seepräast,et oli juba saades vana? Ja selline pikalt söömist ootav vili söömiseks enam ei kõlba? Võin imetleda ja siis komposti viia? Lootsin, et ta seisab nagu kõrvitski.....
Vanuse määrab ikka suurus, mitte värv. Siin on mõeldud vanust enne vilja ärakorjamist. Hallikasroheline ongi üks enamlevinud sordi värve. Aga niikaua kui tavaline kõrvits ta muidugi ei seisa. Mina hoidsin neid külmkapis ja tarvitasin nädala-paari jooksul ära. Isiklikult mulle meeldis patisson kõige rohkem voki sees. Aga erilist kasutust sellele ei leidnud ja nii ma ei kasvatagi seda rohkem.
Netcatil õigus - parim suurus ärakorjamiseks on selline mõnusalt peopessa mahtuv ja värv oleneb sordist (minul oli tänavu nii päikesekollaseid kui ka hallikasvalgeid). Kui ta sul veel krõmps ja kõva on, siis söö ära. Tegemist on suvikõrvitsalisega, nii et pikaks säilitamiseks pole mõeldud - läheb kas tössiks või mädanema. Mina lõikusin eile viimased patissonid viiludeks ja panin siia suvikõrvitsavormi sisse. Emalt saan ma ka ikka selliseid poolekiloseid isendeid, need muud ei kõlba kui supiks või koogi sisse.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Abikokk
2011-08-01 15:49:39
Nami-Nami retsepti põhjal tehtud suvikõrvitsavorm ricotta ja sinihallitusjuustuga. Väga maitsev.

Liisi Blogi

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>