Jaanikaant Abikokk 2011-08-08 09:56:54 |
Üks väga maitsev suvikõrvitsa- kukeseene leib (sai) | |
Liisi Abikokk 2011-08-08 13:53:11 |
Mina katsetasin ka sellesama Jaanikaant poolt viidatud retsepti ära. Väga-väga maitsev suvikõrvitsasai kukeseentega | |
Köögikatake Abikokk 2011-08-16 17:33:19 |
Mina kasvatan tänavu lisaks kollasele ja triibulisele ka ümmargust suvikõrvitsat. Väga mõnus külakostiks viia. Koos kaanega serveerides seisab toit seal sees üsna pikalt soe ;) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-08-16 18:54:12 |
Tõstan siia kõik postitused paralleelsest kabatšokiteemast:
Pille 12.10.2005:
Kasutaja MY 12.10.2005:
Tere - proovi esmalt otsinguga - kui valid ainete loetelust "kabatšokk", siis saad hetkel 17 retsepti, sh pirukaid, hautisi ja hoidiseid.
Põhimõtteliselt võid ka kõiki kõrvitsa või suvikõrvitsa retsepte uurida ja sealt inspiratsiooni otsida.Mure selline, et on mul umbes 1-2 kilone kabatshok, aga ei tea mida sellest teha. Meie pere eriti köögivilju ei armasta, aga tervet seda kuskile lihatoitu on palju. Äkki on kellelgi mõni extra hea idee mida selest teha või kuda säilitada. Teen muidu talvex salatit purki(tomat,küüslauk,porgand ja sibul) äkki hautax sinna hulka? Marianna 22.7.2008:
Väga hea on hakkliha täidisega kabatšokk. Kabatšokk tuleb pealt koorida ja seest seemned välja uuristada! Panna sisse täidist (pruunistatud) ja kabatšokk ahju pista. Aurora 25.7.2008:
Marianna:
Super hea täidis on ka kodujuust, lahtiklopitud muna ja riivjuust pealeVäga hea on hakkliha täidisega kabatšokk. Kabatšokk tuleb pealt koorida ja seest seemned välja uuristada! Panna sisse täidist(pruunistatud) ja kabatšokk ahju pisat. Tullia 26.7.2008:
Üliõpilasena sai ikka sügiseti tehtud sellist asja: kabatšoki kuubikud, tomatisektorid, sibularõngad hautada, lisada soola ja pipart ning süüa pasta kõrvale. Nüüd ehk lisaks ka hakkliha. Sussi 27.7.2008:
Sellist kuubikutega kabatšokirooga olen mina ka sageli teinud. Kabatšoki kuubikud kergelt pruunistada ja siis hautada. Lisada pruunistatud hakkliha ja sibul. Lõpuks veel tomatit ja kõige lõpuks riivitud juustu. Midagi muud kõrvale polegi vaja. Pille 27.7.2008:
Minu mullune kabatšokilemmik: röstitud kabatšokk küüslaugu ja ürtidega. Veronika 28.8.2008:
Eile tegin juustu-kabatšokipirukat. Tegemisest võib lugeda blogist. Pirukas tuli vääääga mõnus. Järgmine kord lisan Pille soovitusel seeni. Mõtlesin, et sobiks sinna tükeldada ka mõned tomatid :P Amööb 28.8.2008:
Kusjuures, mu vanaema teadis rääkida, et enne täidistega ahju panemist tuleks kabatšokki eelnevalt paar minutit äädika-soolvees keeta. Pidavat jääma maitselt ja tekstuurilt parem. Pole küll veel jõudnud katsetada, kuid kui eile tegin täidetud kabatšokke hakkliha ja suluguni juustuga, jäi kabatšokk ise täitsa maitsetuks ja magedaks, seega usun, et antud õpetussõna võib täitsa paika pidada. Vandiste 28.8.2008:
Tehke mõnusat sidruni-suvikõrvitsa marmelaadi. Kõik, kes siiani maitsnud on, kiidavad ja küsivad retsepti :D. Pilte kah Thredahlia 28.8.2008:
Suurt üle kasvanud kabatšokki ehk rullkõrvitsat ehk tsukiinit :) ma muidugi üldse ei täidaks, aga noored koore ja sisuga rullkõrvitsad on mõnusad küll, igal kujul. Kusjuures, kas just maitsele, ei ole proovinud, aga kindlasti, keedan alati köögivilja soolases vees, aga kuna see natuke pehmendab, siis lõpptulemus saab eelneva keetmisega parem küll jah. Kunagi Itaalias kokanduse töötoas tehti ka täidetavate rullkõrvitsate, baklažaanide ja sibulatega just nii, et keedeti soolases vees läbi. Lisaks on sisu kergem kätte saada, et täitmiseks ruumi teha. Sest ajast olen nii teinudki. Aurora 4.9.2008:
Jutt pole küll kabatšokist aga suvikõrvitsast siiski, nimelt patissonist. Mul natuke uputab nendega. Marineerinud juba olen. Oskab keegi nõu anda, kuidas passiks nende täitmine, sarnaselt kabatšokiga. Näeb ta ju efektne välja, lõikaks kaane pealt ja uuristaks natuke õõnsamaks, täidis sisse ja ahju. Mis arvate? Thredahlia 4.9.2008:
Aurora:
Kabatšok ei ole, aga suvikõrvits on see ju küll :)
Noorte viljadega (pehme koor) peaks ju saama teha kõike seda, mida ka teiste suvikõrvitsatega, sealhulgas täita.Jutt pole küll kabatšokist aga suvikõrvitsast siiski, nimelt patissonist. Mul natuke uputab nendega. Marineerinud juba olen. Oskab keegi nõu anda, kuidas passiks nende täitmine, sarnaselt kabatšokiga. Näeb ta ju efektne välja, lõikaks kaane pealt ja uuristaks natuke õõnsamaks, täidis sisse ja ahju. Mis arvate? õunapuu 4.9.2008:
Mulle meeldib hästi noori patissone niisama toorelt süüa. Aga põhimõtteliselt saaks ju teha kõiki samasuguseid toite nagu kabatšokistki. Spiidi 4.9.2008:
Aurora:
Sattusin just peale su postituse lugemist sellisele retseptile.Jutt pole küll kabatšokist aga suvikõrvitsast siiski, nimelt patissonist. Mul natuke uputab nendega. Marineerinud juba olen. Oskab keegi nõu anda, kuidas passiks nende täitmine, sarnaselt kabatšokiga. Näeb ta ju efektne välja, lõikaks kaane pealt ja uuristaks natuke õõnsamaks, täidis sisse ja ahju. Mis arvate? Seenekas 26.9.2008:
Meil uputas mullu suvikõrvitsatega nii, et seda sõna ei soovinud juba juuli lõpus keegi kuulda. Mõtlesin siis välja järgmise. Grillpannil grillin oliivõliga suvikõrvitsa, porgandi ja paprikaviilud. Maitsestan meresoola, veidikese suhkru, pipra ja punase palsamiäädikaga. Tänavu olen lisanud ka mungoa idusid. Kokkamas95 11.8.2011:
Hakkliha-suvikõrvitsarull |
|
Jaanikaant Abikokk 2011-08-29 15:32:16 |
Frititud suvikõrvitsapulgad | |
Jaanikaant Abikokk 2011-09-05 14:53:00 |
Suvikõrvitsa vormiroog Suvikõrvitsakook laimivõidega Suvikõrvitsasupp suitsujuustu ja suitsulõhega | |
h_s Kokaõpilane 2011-09-05 22:27:22 |
ErleS:
Proovisin ka Evelin Ilvese läinudsuvise kabatšoki-šokolaadikoogi ära. Tegin pool kogusest ja küpsetasin hoopis muffinivormis. 30 minutiga said 12 muffinit valmis, kuigi jäid päris niisked. Minule maitsesid need toorjuustukreemiga väga hästi, seda enam, et ma suvikõrvitsat iseenesest eriti ei armasta. Triinpvr:
Mina tegin terve portsu ja küpsetasin kandilises vormis. Suurust ei oska täpselt öelda, aga oli selline keskmine, vast suure ahjuplaadi ja lasanjevormi vahepealne suurus. Tuli umbes 3-4 cm kõrgune kook ja küpses väga hästi läbi.Marju:
Mul 18 cm vormis ja poole kogusega seda läbiküpsemise probleemi ei olnud. Terve kogus ja 26-ne vorm oli veidike, küpses ikka üle tunni. Aga ilmselt aitaks ka kui nii teha nagu siinKa mina :) Tegin 26 cm lahtikäivas vormis kogu koguse, õli asemel kasutasin suvalises koguse sulatatud võid ja piima. Kuna kahtlustasin, et ei küpse läbi, küpsetasin pisut kauem. Läbi küpses sellegipoolest vaid pool kooki, nii et pärast koogi lahti lõikamist olen iga tüki ka horisontaalselt pooleks lõiganud ja pealmine pool on päris hea olnud :) (alumine pool siis prügikasti). Siiski, peediga on parem. |
|
Mari-Liis Abikokk 2011-09-12 11:59:27 |
Ehkki ka kõrvitsad on juba valmis, tegin rooga veel suvikõrvitsaliste esindajast patissonist: röstitud patisson. | |
Kokkamas95 Abikokk 2011-10-10 17:35:54 |
Kreemjas suvikõrvitsa-tuunipasta | |
Minukiisu Abikokk 2011-10-11 11:26:15 |
sai ka seda presidendiproua kooki tehtud ja ka heaks kiidetud ,nii pere ,kui sõprade seas Tegin terve koguse ja küpsetasin suure ahjuplaadi peal blogis on täpsemalt http://minukiisu.blogspot.com/2011/09/presidendiproua-suvikorvitsa.html | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |