Fre Abikokk 2008-08-16 21:33:53 |
Ega ma otseselt täpset retsepti otsinudki, pigem vaatasin põhja komponente. Ja siis jäi silma, et pealkirjas on Gruyere juustu pirukas aga tegelt ilma juustuta. Minu pirukas sai seekord suvikõrvitsa ja sinihallitusjuustu täidise hoopis. | |
Marju Abikokk 2008-08-18 13:24:25 |
Pille:
Jah, see oli tagasihoidlikult öeldes.. väga hea :) (st. tegin ka nüüd eile)
Kuigi tegelikut tahtsin ka siia teemasse oma panuse anda ühe lemmiku - punase sibula piruka - näol, aga üleeile poest koju saabudes oli värava külge kotitäis kukeseeni riputatud, nii et oli vaja need siis lõpuks ära teha. Tegin taas oma vana head lemmikut, kukeseenepirukat |
|
Spiidi Abikokk 2008-08-18 13:36:28 |
Ma tegin eile suitsulõhe-sinihallitusjuustu quiche'i. Tegin seekord täiesti ilma retseptita, põhjaks panin lehttaina ja peale tükeldasin head sinihallitusjuustu, susitsulõhet ja kallasin üle koore-muna seguga, kuhu lisasin ka tilli. Väga hea tuli. | |
Mann Abikokk 2008-08-18 15:02:14 |
Eestis olles tegin suvikõrvitsa-lumekrabi pirukat. Oli väga hea. Ja üks lahjemat sorti pirukapõhjaretsept: 100 gr võid 100 gr riivitud porgandit 1 dl jahu 1 dl kaerahelbeid 1/2 tl küpsetuspulbrit 1/2 tl soola PILLE EDIT 11.8.2010: Nüüd on retsept ka nami-namis olemas: siin. Aitäh Mannile retsepti ja foto eest!. | |
Mann Abikokk 2008-08-20 16:22:13 |
Tänases menüüs lehtmangoldi-tomatipirukas. | |
Ristl Kokaõpilane 2008-08-22 22:28:39 |
Tervislikkuse seisukohalt - võiks teha ikka piruka muretaigna retsepti järgi ja süüa soovitud (mõõdukalt kõhtu täitva) koguse. PÄRAST seda järgmisel päeval lihtsalt sööd kergemat ja vähekalorilist toitu. Ja teed natuke sporti. Olen seda lihtsat reeglit järginud poolteist aastat ja saavutanud oma ideaalkaalu (see on kaal, milles riided näevad seljas head välja ja endal on hea olla), kaotamata seejuures midagi toidu maitses. Ma enamasti kompenseerin toiduga liialdamise püreesuppidega (ilma kooreta, lahjat toorjuustu lisades) ja ujumisega - aga see on juba puhtalt maitse asi.
Minu isiklikuks lemmikpiruka täidiseks on tuunikala, sibul, tomat ja feta juust, põhjaks isetehtud soolane muretaigen ja peale muna-kooresegu. Pinnale raputan veidi riivitud parmesani ja kaunistan vahel oliividega.
P.S. Lapsed meil isegi ei proovi selliseid toite. Ablas miisu. |
|
Berit Abikokk 2008-08-23 13:23:20 |
Minu sibula-juustupirukas: | |
Marju Abikokk 2008-08-23 16:31:27 |
Pirukapõhjadest rääkides... tundub, et hakkan edaspidi tihedamalt kasutama sellist varianti, mis oli Pille kukeseenepirukas: või (100gr), jahu (2dl), juust (50gr). Nii hea ja parajalt rammus :) | |
Väike My Kokaõpilane 2008-08-31 12:55:01 |
Marju:
Just! See on ka minu lemmikpirukapõhi. Peale meeldib mulle panna kas kodujuustu ja poolitatud kirsstomateid või siis pirne, sinihallitusjuustu ja kreeka pähkleid. Pirukapõhjadest rääkides... tundub, et hakkan edaspidi tihedamalt kasutama sellist varianti, mis oli Pille kukeseenepirukas: või (100gr), jahu (2dl), juust (50gr). Nii hea ja parajalt rammus :) |
|
Maris Abikokk 2008-09-15 11:08:43 |
Praeguseks koduseks hitiks, mida erinevatele külalistele olen paaril viimasel nädalal pakkunud, on seene-suvikõrvitsa pirukas Vabalt valitud põhi -- mina kasutan juustuga ja täisteranisujahust muretaignapõhja Täideseks: 300 g praetud seeni (on õnne olnud puravikega) 1 suur sibul 1 keskmine suvikõrvits kuubikuteks lõigatuna 300 g hapukoort 3 muna 100 g riivjuustu 5-6 lehte salveid soola, pipart Praen seened kuivaks. Lisan pannile törtsu õli, siis hakitud sibula ja hakitud salvei. Praen mõne minuti. Kõige viimasena lisan samale segule suvikõrvitsakuubikud ning hautan, kuni suvikõrvits on natuke pehmenenud. Tõstan panni tulelt, lasen pisut jahtuda. Kausis on segatud munad hapukoore, riivjuustu, soola ja pisukese musta pipraga. Segan hulka jahtunud köögiviljad ning valan täidise põhjale, mis on juba 10 minutit ahjus 200 kraadi juures küpsenud. 30 minuti pärast on roog valmis. Maitseb hästi ja näeb kaunis välja, kui peale on puistatud hakitud peterselli. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |