Lahtine pirukas (sh quiche)

UrbanTurban
Kokaõpilane
2010-10-04 14:35:03
Küsimus seoses quiche taignaga, mis ei kipu välja tulema - enamasti vettib läbi (eriti juhul, kui pirukapõhi on pisut eelküpsetatud) või kipub jääma väga kõva (kui vettimise vältimiseks jahuga liialdan). Täidise kallan pirukapõhjale siis, kui see veel soe on (juba ema soovitas nii...) - äkki tuleks sel jahtuda lasta? Kas keegi oskaks jagada näpunäiteid taigna käsitlemise kohta? Ning teaks ka, kas asi võib olla ahjus (tordipõhjad kipuvad ka "muhku" kerkima, ehkki ahjuust vahepeal ei ava) ja/või vormis (tavaline lahtikäiv koogivorm, õhemat laadi seinte ja põhjaga)?
Jaanikaant
Abikokk
2010-12-16 09:26:25
Maitsev Kreekapärane juustupirukas

Maitse asi

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-16 19:12:25
Riinuška:
Küsiksin targematelt väheke nõu... :) Olen ennegi mõnel korral lahtiseid ahjupirukaid teinud (neid, mis enamasti kaetakse mingitlaadi munaseguga) ja seda siiani alati retsepti järgi. Kord olen munasegus kasutanud piima, kord maitsestamata jogurtit, kooresemate pirukate puhul muidugi ka rõõska koort. Nüüd tahaks ise oma retsepti järgi pirukat teha, kus munasegu sisse võiks käia kas piim või maitsestamata jogurt - mõlemad ilmselt sobiksid hästi. Niisiis... Kumba teie soovitaksite maitse poolest? Kuna eelmistes retseptides on alati olnud ka igasuguseid muid maitseomadusi muutvaid koostisosasid, siis pole nagu suutnud aru saada, milline maitsevahe on piima või jogurtiga tehtud pirukal. Mis teie arvates sobiks paremini singipiruka sisse?
Mina olen teinud piima või rõõsa koorega - jogurtiga pole vist proovinudki. Kui täidis on lahjem, siis kasutan 35% koort, kui rammusam, siis proovin piima või 10% koorega teha.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Abikokk
2011-02-16 20:12:43
Pille:
Riinuška:
Küsiksin targematelt väheke nõu... :) Olen ennegi mõnel korral lahtiseid ahjupirukaid teinud (neid, mis enamasti kaetakse mingitlaadi munaseguga) ja seda siiani alati retsepti järgi. Kord olen munasegus kasutanud piima, kord maitsestamata jogurtit, kooresemate pirukate puhul muidugi ka rõõska koort. Nüüd tahaks ise oma retsepti järgi pirukat teha, kus munasegu sisse võiks käia kas piim või maitsestamata jogurt - mõlemad ilmselt sobiksid hästi. Niisiis... Kumba teie soovitaksite maitse poolest? Kuna eelmistes retseptides on alati olnud ka igasuguseid muid maitseomadusi muutvaid koostisosasid, siis pole nagu suutnud aru saada, milline maitsevahe on piima või jogurtiga tehtud pirukal. Mis teie arvates sobiks paremini singipiruka sisse?
Mina olen teinud piima või rõõsa koorega - jogurtiga pole vist proovinudki. Kui täidis on lahjem, siis kasutan 35% koort, kui rammusam, siis proovin piima või 10% koorega teha.
Jogurt ei pruugi küpsetamist hästi taluda ja vedelikku välja ajama hakata/tükki minna, oleneb jogurtist - mina ei kasutaks. Kasutan harilikult hapukoort, sest see annab mu meelest parima maitse. Ja arvestus siis suvalise vedelikulise puhul 1 muna 1 dl vedeliku piim/koor/hapukoor kohta.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Ragne
Abikokk
2011-02-16 21:13:05
Mina olen ka hapukoorele pirukakatetes truuks jäänud, jääb kuidagi keemjam ja maitsvam:) Jourtiga pole proovinud ning ei julge soovitada.

www.kokkama.ee

Jaanikaant
Abikokk
2011-09-05 15:35:15
Tomati- mozarella pirukas Lihtne singi- juustu pirukas

Maitse asi

Liisi
Abikokk
2011-12-28 10:19:21
Kodune ja maitsev Kapsapirukas Tervsilik Kukeseenepirukas täisterajahust põhjal Lihtne ja kiiresti valmiv Lehttaigna-kanapirukas Absoluutne lemmik soolase ja magusa kooslus - Pirni-sinihallitusjuustupirukas

Liisi Blogi

Nipitiri
Abikokk
2012-09-17 13:35:54
Toreda ingverinüansiga krabilihapirukas tšilli-sibulakastmega. Lihtne ja kiire, kui kasutada krabilihakonservi, aga sobiks ka kanalihaga. Sobilik muretainas: 340 g jahu + 150 g võid + 1 tl soola + 3-5 sl vett. Eriti hästi maitses soojalt koos kergelt kibekatest lehtedest rohelise salatiga.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >