Veronika Abikokk 2008-09-15 11:55:10 |
Eile just tegin Good Food'i 2003. a augustikuu numbrist porgandi-ananassi kooki ning muuhulgas on seal päris mitu lehekülge pühendatud suvistele quiche'dele. Perfectly crisp pastry case retsept on järgmine: 200 g jahu, 100 g võid ja 1 muna. Lisaks veel natuke soola (ca 1/2 tl). Lihtsalt omavahel komponendid ära segada ning külmkappi panna 30 minutiks. Selle põhja puhul soovitakse seda nö ubadega küpsetamist. Kokku on ajakirjas 3 quiche retsepti: värske spinati ja anšoovisega, köögivilja ja kitsejuustu ning quiche'ide klassika - Lotringi quiche. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-15 16:27:42 |
Veronika on niiiii tubli olnud ja kõik ülalnimetatud kolm retsepti oma blogis eesti keelde tõlkinud. Minge ja kiigake: Quiche - lahtine pirukas prantsuse moodi | |
Veronika Abikokk 2008-09-15 17:30:42 |
Pille jõudis ette teadaandega, et retseptid ka mu blogis olemas :)))) | |
Pipilota Kokaõpilane 2008-11-17 23:02:53 |
Tere!
Olen ka alles uus ja tutvun kõige selle suurepärase lugemisega siin :)
Aga tekkis küsimus, et kas keegi oskab soovitada KJ sobivat, lahja põhjaga ja kattega quiche?
aitäh vastajatele! http://triinkokkab.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-01 11:57:06 |
Eilsel pidulaual oli meil krevetipirukas roseepipraga - nägi igati kaunis välja.
Pipilota:
Pipilota, kas just kaalujälgijatele sobivast, aga kindlasti tervislikumast pirukapõhjast on ju siinsamas teemas (vt 1. lk lõpp ja 2. lk algus) juttu olnud. Ehk on abiks!
Aga tekkis küsimus, et kas keegi oskab soovitada KJ sobivat, lahja põhjaga ja kattega quiche? |
|
Tiina Abikokk 2009-02-18 18:58:23 |
Krissu 18.2.2009:
Quiche'i võib ka vormis serveerida, aga teflonpõhjaga vormis ei ole eriti kasulik noaga põhja kraapida :) Kui tahad vormist välja saada serveerimiseks soovitan põhi küpsetuspaberiga katta ja ääred vähe kõrgemad jätta, siis saab hiljem koos paberiga vormist välja tõsta. Nii vorm kui paber määri kergelt õliga, on lihtsam hiljem lahti saada. Tere, Mul on oludesunnil vaja teha suurt quichet. Paraku nii suurt lahtikäidavat vormi mul pole. Kas seda õnnestuks teha ka suuremas ja sügavamas mittelahtikäidavas vormis? Kuidas ma peaks seda määrima või panema lisaks ka küpsetuspaberi, et pärast pirukas kaubanduslikus välimuses kätte saada? Tänud vastajatele :)! Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Krissu Kokaõpilane 2009-02-18 21:17:51 |
Aitäh! Loodan, et õnnestub :) | |
Tziiki Abikokk 2009-02-18 23:09:38 |
Pipilota:
mina pakuks kohupiima-muretaigent...saad ju kasutada rasvatut kohupiima...
ja kuskilt olen suutnud üles kirjutada ka järgneva soolase pirukapõhja retsepti-ise seda veel katsetada pole jõudnud, seega kommenteerida ei oska kahjuks:
500 gr jahu
1dl soolast mineraalvett
1 sidruni mahl
2 spl oliivõli
pane jahu lauale ja tee keskele süvend, pane vedelikud süvendisse ja sega ringjate(?) liigutustega taignaks, aseta veidikeseks külma. Selline põhi vajab enne täidise lisamist eelküpsetamist.
Täidise osas rõhu köögiviljale ja tee piima-muna kate...(või piima-koore segu)
Tegin kunagi ühte lahtist pirukat, kus täidise peal oli valge kaste (piim, vesi, jahu, muskaatpähkel, sool)-ja see jäi ka väga maitsev. Tere! Olen ka alles uus ja tutvun kõige selle suurepärase lugemisega siin :) Aga tekkis küsimus, et kas keegi oskab soovitada KJ sobivat, lahja põhjaga ja kattega quiche? aitäh vastajatele! As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Tziiki Abikokk 2009-02-18 23:11:00 |
unustasin lisada, et selle imeliku põhja kohta on kirjas et eelküpsetus 5min ja koos taignaga veel 12min As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Spidur Abikokk 2009-02-20 09:25:08 |
Mina lisan ka ühe tavapärasest erineva põhjaga brokkoli-krevetipiruka | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |