Tsheburashka Abikokk 2011-10-30 23:41:28 |
Ma tegin ka siin juba korduvalt kiidetud kõrvitsaküpsiseid Panin sisse veel kolme kupra jagu purustatud kardemoniseemneid ja vähendasin kaneelikogust. Imehead tulid :) | |
ErleS Abikokk 2011-10-31 12:43:37 |
Ma tegin eelmine nädalavahetus kõrvitsasuppi J. Oliveri "Jamie kodus" raamatust. Ei osutunud lemmikuks ja värv tuli ka kole (ei tea, kas sellerist või oli see põhjustatud ühest lillast porgandist), lisaks jube pealju koostisosi võrreldes teiste kõrvitsasuppidega. Retsepti kahjuks hetkel lisada ei saa, kuna raamat on Viljandis. Kuna kõrvitsaid endiselt jagub, olen teinud vahepeal mitu korda präänikuid - nii lihtsad ja maitsvad :) Emaga marineerisin eelmisel nädalalõpul kõrvitsaid ka, aga see ei lähe ilmselt arvesse, kuna retseptist ei tea ma midagi, ema maitsestas. Lahti oli tal igal juhul vana punaste kaantega hoidiste raamat, seega retsept ilmselt sealt. Kui viitsin, teen täna õhtul veel kõrvitsapirukat Anni Arro Haapsalu kohvikute raamatust... | |
Silx Abikokk 2011-10-31 14:43:41 |
Kahjuks pilti ei ole, aga tegin hernesuppi kõrvale kõrvitsavahvleid.
Sellest taignast jätsin välja suhkru, lisasin rohkem soola, tsillipipart, ohtralt kaneeli ja umbes 2-3 dl riivitud kõrvitsat. Imehead! Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Vispel Kokaõpilane 2011-10-31 18:34:21 |
Mina tegin Jamie Oliveri muskaatkõrvitsamuffineid Kõrvitsamuffin by vispel, on Flickr | |
ErleS Abikokk 2011-10-31 21:51:43 |
Võtsin end ikkagi vastu ööd kokku ja panin mõni hetk tagasi ahju kõrvitsapiruka Anni Arro raamatust "Haapsalu kohvikuid & retsepte". Tõotab igal juhul hea tulla :) Samal ajal aga hea võimalus retsept siia kirja panna... Retsept iseenesest väga lihtne: 500 g lehttaigent 500 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat 5 salveilehte 2 küüslauguküünt pisut võid (mul ei olnud, kasutasin päevalilleõli) 4-5 viilu toorsuitsupeekonit soola, pipart Rullisin taigna ahjuplaadile lahti ja asusin täidist valmistama. Kuna taigent tundus üsna lahmakas tükk olevat, suurendasin koguseid ja tegin hoopis 2-kordse portsu. Anni kirjutab raamatus, et kõrvits tuleks lõigata lootsikuteks, mis jäi minu jaoks segaseks kirjelduseks. Vaatasin raamatus pilti ja lõikasin hoopis kangideks. Praadisin kõrvitsa õli, hakitud salvei ja küüslauguga kuldseks ja asetasin taignale. Peale jahvatasin soola ja pipart, kõige peale ladusin peekoniviilud. Seejärel 25 minutiks ahju 200 kraadi juurde. Hästi lihtne valmistada ja sisetunne ütleb, et võib täitsa hea tulla :) | |
Laurentzius Abikokk 2011-10-31 22:24:33 |
Laurentzius:
Tegin pilti ka:)
Täna tegin ameerika kõrvitsapirukat, varsti panen pildi ka:) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-01 07:22:00 |
Vispel:
Oih, mis tore uus toidublogi. Teretulemast, Vispel!!
Mina tegin Jamie Oliveri muskaatkõrvitsamuffineid http://farm7.static.flickr.com/6111/6297732739_4919159702_m.jpg Kõrvitsamuffin by vispel, on Flickr |
|
Jaanikaant Abikokk 2011-11-01 11:55:24 |
Vahepeal on meie köögis valminud magus kõrvitsaleib (keeks) ja kõrvitsa- tomati supp Lisaks veel taipärane kõrvitsasupp, ahjus küpsetatud täidetud kõrvits, Sepamaa kõrvitsakook, kõrvitsapannkoogid, kõrvitsamüsli ja kõrvitsakarask. Ühe potitäie tegin ka lihtsat marineeritud kõrvitsat, sellest pilti ei teinud hetkel. | |
Tsheburashka Abikokk 2011-11-01 14:22:31 |
Varasemalt olen korduvalt teinud sametist kõrvitsasuppi meega. | |
Pinnu Abikokk 2011-11-01 14:27:51 |
Üleeile marineerisin kõrvitsaid. Marinaadiks 5 l vett, 6,5 sl äädikat, 300g suhkrut, veidi soola, 7 nelki, 2 kaneelikoort ja 5 vürtsiitera. Kahjuks läks see üritus natuke aia taha, kuna unustasin kõrvitsakuubikud marinaadiga seisma umbed 20 tunniks, kuigi pidi 12 tunniks. Seega lagunesid mõned liiga pehmeks, aga maitse sai hea ja mõned purgid sain ikka viisaka välimusega kõrvitasalatit ka. Algaja ebaõnn. Eile tegin kõrvitsapüreesuppi sulatatud juustuga, kuhu täna lõunaks lisasin veidi praetud sibulat-hakkliha, et oleks vähe toekam ja et ei peaks üht ja sama mitu korda järjest sööma. Ja loomulikult... ei saa üle ega ümber .... taaskord kõrvitsaküpsised. :) Õnneks mul kõrvitsaid veel jagub. OT: Vispli blogi on väga põnev! | |
<< < 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 > >> |