KOKKAME KOOS # 56: KÕRVITS ja kõrvitsatoidud

Kirsike
Abikokk
2011-11-12 21:38:16
Ma olen teinud vahepeal veel kõrvitsa-õuna krõbedikku vanillikastmega ja kõrvitsamehuga pizzatainast.

Lindude toitmine

Kokkamas95
Abikokk
2011-11-13 15:53:10
Eile tegin kõrvitsasaia ja täna hommikuks sai tehtud kõrvitsa-kondenspiimakooki

http://kokkamas95.blogspot.com/

Marju
Abikokk
2011-11-14 09:14:57
Lubatagu üks rumal küsimus vürtsikate kõrvitsaküpsiste kohta: see kõrvitsapüree... seda tehakse kuumtöödeldud kõrvitsast mitte värskest? et võib nt ahjus küpsetada ja siis püreestada? Vaatasin, et seal kommentaarides oli ka korra samal teemal küsitud, aga vastust ei märganud.. Keetmisest oli küll pisut juttu kaaluga seoses, aga segaseks jäi mu jaoks igatahes. Aitäh!
ErleS
Abikokk
2011-11-14 09:22:04
Marju:
Lubatagu üks rumal küsimus vürtsikate kõrvitsaküpsiste kohta: see kõrvitsapüree... seda tehakse kuumtöödeldud kõrvitsast mitte värskest? et võib nt ahjus küpsetada ja siis püreestada? Vaatasin, et seal kommentaarides oli ka korra samal teemal küsitud, aga vastust ei märganud.. Keetmisest oli küll pisut juttu kaaluga seoses, aga segaseks jäi mu jaoks igatahes. Aitäh!
Koostisainetes on kirjas, et keedetud ja püreestatud kõrvitsat, seega mina olen keetnud. Keeb ise püreeks, ma eraldi püreestanud ei olegi. Arvan, et ahjus küpsetada on ka ok, aga ei usu, et see küpsiste puhul väga palju juurde annab.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-14 09:39:19
ErleS:
Marju:
Koostisainetes on kirjas, et keedetud ja püreestatud kõrvitsat, seega mina olen keetnud. Keeb ise püreeks, ma eraldi püreestanud ei olegi. Arvan, et ahjus küpsetada on ka ok, aga ei usu, et see küpsiste puhul väga palju juurde annab.
Kõrvits peaks olema kas keedetud või aurutatud või küpsetatud ja siis kas püreestunud või püreestatud :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2011-11-14 09:44:04
Pille:
ErleS:
Marju:
Kõrvits peaks olema kas keedetud või aurutatud või küpsetatud ja siis kas püreestunud või püreestatud :)
...ja jahutatud :) Panin viimati leige püree ja peab ütlema, et kerkimisega oli probleeme. Esimese laari tegin eelmisel õhtul valminud püreest ja kõpsised said väga head. Ma nimetaks neid pigem isegi präänikuteks. Minu poeg, kes on kõrvitsa oasas skeptiline, tellis präänikuid juurdegi :) Ma pole veel rääkinud mis seal sees on :P

Ilse köögis

Marju
Abikokk
2011-11-14 12:18:52
Pille:
ErleS:
Marju:
Aitäh! Ma olen vist täitsa pime. Enda arust lugesin veel üle, et ega kusagil pole täpsustatud, aga no ma ei tea, kus mu mõtted oli, et ei näinud koostisainetes seda "keedetud" osa. Masendav.
Netcat
Abikokk
2011-11-14 17:34:16
Eile tegin "Oma Maitse" kokaraamatu järgi kõrvitsatäidisega (püree, muna, ricotta, salvei, parmesan) ravioole. Täidis tuli väga hea. Aga ravioolitaigen (tegin täpselt raamatu retsepti järgi) oli täielik feil. Rullisin nii õhukeseks kui sain, keetsin ehk kauemgi kui ette nähtud, kuid jäi paks ja toorevõitu, ja maitses täpselt nagu muna-jahuklimp maitseb. Ma ei tea, kas on süüdi Kalevi jahu vähene gluteenisisaldus või ei saagi käsitsi rullides head nahka loota ja peaks pastamasina soetama. Kuna täidist jäi kõvasti üle, siis pistsin selle vormiga ahju ja küpsetasin läbi. Sooja saiamäärdena oli väga mõnus. Järgmine kord teengi ainult täidise... Või panen selle näiteks cannellonide sisse hoopis.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

ErleS
Abikokk
2011-11-14 19:09:30
Tegin Ilsu poolt mainitud Sepamaa ahjukõrvitsat. Mulle maitses. Lisaks olen korduvalt teinud veel präänikuid. Avastasin, et nendega on lihtne ka oma kõrvitsavarusid vähemaks kaubelda - küpsetasin hommikul portsu präänikuid tööle kaasa, käisin toast tuppa ja pakkusin nii präänikuid kui kõrvitsaid :) Koheselt õnnestus saada tellimus 6-le kõrvitsale :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-14 20:42:34
ErleS:
Lisaks olen korduvalt teinud veel präänikuid. Avastasin, et nendega on lihtne ka oma kõrvitsavarusid vähemaks kaubelda - küpsetasin hommikul portsu präänikuid tööle kaasa, käisin toast tuppa ja pakkusin nii präänikuid kui kõrvitsaid :) Koheselt õnnestus saada tellimus 6-le kõrvitsale :)
:D :D :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>