Nora Maiuspalad Kokaõpilane 2011-11-28 21:54:42 |
Nägin poes ilusat muskaatkõrvitsat ja sellest inpireerituna sündis maitsev püreesupp. Mahe pai kõhule! :) Kuna ma olen nami-nami kasutajana uhiuus ja sama võib öelda ka bloginduses, siis soovi korral saab kaeda pilti supist minu verinoores blogis: maiuspalad.blogspot.com. Ehk järgmine kord oskan siia ka foto lisada :) Tegelikult tegin ka Jamie Oliveri muskaatkõrvitsamuffineid, aga foto neist lisan blogisse hiljem. | |
Marit Abikokk 2011-11-28 22:42:16 |
Mõnusa pähkli-iirisekattega veidi vürtsikas kõrvitsakook | |
Kätrin Abikokk 2011-11-29 07:48:11 |
Tegin ka eile neid kuulsaid kõrvitsa küpsiseid ja midagi läks vist väga nihu, kuna nad jäid seest täitsa tainased. Või selle seest pehme all ongi seda mõeldud? Mul hakkab ahi tuksi minema ja nii kahtlustan iga kord, kui midagi uut küpsetan, et asi ebaõnnestus täielikult, kui ideaalne pole. Aga jah, küpsised on pealt tugevama koorikuga ja sees on täitsa sama konsistentsiga mass nagu algne toores tainas. Kas nii peabki jääma, või küpsevad nad seest ka ikka natuke saiasemaks? | |
ErleS Abikokk 2011-11-29 08:54:17 |
Kätrin:
Tainased küll ei pea jääma, ikka pehmed ja "saiased". Aga koorikut mina krõbedaks ei saanudki. Ainult siis, kui ükskord kogemata kergelt kõrbema läksid :) Tegin ka eile neid kuulsaid kõrvitsa küpsiseid ja midagi läks vist väga nihu, kuna nad jäid seest täitsa tainased. Või selle seest pehme all ongi seda mõeldud? Mul hakkab ahi tuksi minema ja nii kahtlustan iga kord, kui midagi uut küpsetan, et asi ebaõnnestus täielikult, kui ideaalne pole. Aga jah, küpsised on pealt tugevama koorikuga ja sees on täitsa sama konsistentsiga mass nagu algne toores tainas. Kas nii peabki jääma, või küpsevad nad seest ka ikka natuke saiasemaks? |
|
Tiina Abikokk 2011-11-29 11:20:54 |
ErleS:
Ikka saiased peavad seest olema. Mina küpsetan alati kauem, tuleb natuke krõbedam, aga muidu ongi sellised pehmed küpsised. Kätrin:
Tainased küll ei pea jääma, ikka pehmed ja "saiased". Aga koorikut mina krõbedaks ei saanudki. Ainult siis, kui ükskord kogemata kergelt kõrbema läksid :)Tegin ka eile neid kuulsaid kõrvitsa küpsiseid ja midagi läks vist väga nihu, kuna nad jäid seest täitsa tainased. Või selle seest pehme all ongi seda mõeldud? Mul hakkab ahi tuksi minema ja nii kahtlustan iga kord, kui midagi uut küpsetan, et asi ebaõnnestus täielikult, kui ideaalne pole. Aga jah, küpsised on pealt tugevama koorikuga ja sees on täitsa sama konsistentsiga mass nagu algne toores tainas. Kas nii peabki jääma, või küpsevad nad seest ka ikka natuke saiasemaks? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-28 23:54:22 |
Leenilii:
Ma lisasin selle retsepti nüüd ka Nami-Nami retseptikogusse, illustratsiooniks Kokkamas95 kena foto. Nii Leenilii kui ka Kokkamas95 saavad selle eest ka ühe nii-öelda punkti fotokampaaniatabelisse :)
Üks ülilihtne ja jumalik kõrvitsakook, ameerikapärane. Retsept pumpkin spice maitseainetopsilt: Sega 400 kõrvitsapüreed, 1 purk (400 gr) magusat kondenspiima, 2 muna ja 1 supilusikas kõrvitsamaitseainesegu. Kui seda pole, pane sobivaid, nt kaneeli, ingverit ja muskaatpähklit. Vala eelküpsetamata pirukapõhjale (mingi lihtne klassikaline põhi). Küpseta 15 min 225 kraadi juures, seejärel veel 40 min 175 kraadi juures. Serveeri jahtunult, näiteks vahukoorega. Mina lisasin ka paar lusikatäin kõrvitsa-sidrunimarmelaadi (sukaaditaoline), et veidi hapusust lisada. No see oli nii kohutavalt hea, et pildini ei jõudnud, kohe sai otsa; ja mul on piinlik öelda, kui palju ja kiiresti ma seda ise sõin. No umbes nii palju, et peaks paar-kolm päeva paastuma. |
|
Nipitiri Abikokk 2012-01-02 23:41:37 |
Jõulude ajal sigines majapidamisse järjekordne suur kõrvits. Esimesest viiendikust sai täna Jamie Oliveri retsepti järgi kõrvitsakarri. Kuna jalfrezi karripastat ei olnud, asendasin selle (enda arvates üsna edukalt) purgitäie Thai choice punase karripastaga. Väga maitsev hapukas-vürtsikas taimtoit. | |
Minukiisu Abikokk 2012-02-01 12:04:21 |
alumine on siis kõrvitsa-kondenspiimakook http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=11246 asendasin retseptis oleva kondenspiima- poes müüdavate valmiskeedetud kondenspiimaga. Mõnusalt karamelline jäi | |
Asiil Kokaõpilane 2012-02-27 18:29:50 |
Meil ei ole just palju variante kuidas nelja aastasele kõrvitsat sisse sööta, aga kõrvitsa- kohupiimapannkookidega õnnestub see alati. Kõrvitsa kogust olen retseptis veidi suurendanud. http://tka.nutridata.ee/showFood.action?food.origfdcd=&food.foodname.et=&food.id=1684&request_locale=et | |
Silx Abikokk 2012-02-28 08:56:50 |
Üks hea kõrvitsaavastus on kõrvitsa-oapada hakklihaga. 20 min ja valmis.. Ning mõnusalt vürtsikas ka. Ja.. eriti hea muskaatkõrvitsaga. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
<< < 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 > >> |