KOKKAME KOOS # 56: KÕRVITS ja kõrvitsatoidud

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-28 16:16:30
Reharohus:
Tere, kas keegi teab, kuidas teha toorest kõrvitsast sellist hääd kõrvitsamehu nagu nõuka-ajal poes klaaspurkides müüdi?
Siin on seda ja taga igatsetud :) Delfis keegi kunagi õpetas nii: "Keedad kõrvitsa ära ja püreestad, ongi mehu. Vene ajal oli poes eestis toodetud kõrvitsa mehu , millele oli lisatud pomerantsi ja see oli tõesti hea. Praegu teen aga toore kõrvitsaga smuutit õunamahlaga + sidrunimahl +natuke mett." Kõrvitsamehu - 1 kg kõrvitsakuubikuid - 2,5 kl vett - 1 kl suhkrut - 6 g sidrunhapet Kõrvitsakuubikud asetada sõelale ja tõsta keeva vette ning keeta 15-20 minutit, nõrutada ja püreestada. 1 klaasist suhkrust ja 2,5 klaasist veest keeta suhkrusiirup, segada see kõrvitsapüreele juurde, lisada sidrunhape ja kuumutada tasasel tulel kuni 70 kraadini, hoida enam-vähem samal temperatuuril 15-20 minutit, tõsta siis temperatuur 80 kraadini. Mehu valada purkidesse ja kuumutada keevaveevannis 1 tund, sulgeda õhukindlalt.' Allikas: "Kõrvitsaraamat", Priit Põldma, Toivo Niiberg, Maalehe Raamat

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ragne
Abikokk
2011-10-28 23:35:11
Kõrvitsaga magusalainel. Kuna kõrvitsakohupiim maitses hää, siis valmistasin ka kõrvitsavahtu (toorjuustu ja vahukoorega:))

www.kokkama.ee

Liisi
Abikokk
2011-10-29 09:40:29
Maailma parimad kõrvitsaküpsised Nami-Nami retsepti järgi.

Liisi Blogi

Dee
Abikokk
2011-10-29 20:35:28
Panen küsimuse siia, sest äkki kõrvitsateemalises teemas keegi oskab hästi vastata. :) Mul sõbranna küsib praegu mu käest selle retsepti kohta: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=5084 (Vürtsikad kõrvitsaküpsised) , et mitu dl on 200 g kõrvitsapüreed, kuna tal pole kodus kaalu. Äkki keegi teab? :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-29 21:06:24
Dee:
Panen küsimuse siia, sest äkki kõrvitsateemalises teemas keegi oskab hästi vastata. :) Mul sõbranna küsib praegu mu käest selle retsepti kohta: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=5084 (Vürtsikad kõrvitsaküpsised) , et mitu dl on 200 g kõrvitsapüreed, kuna tal pole kodus kaalu. Äkki keegi teab? :)
Pole küll päris korrektne, aga kui ka võtab klaasitäie ehk siis ca 2 dl püreed, siis peaksid küpsised ikka õnnestuma.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

ErleS
Abikokk
2011-10-29 21:14:18
Pille:
Dee:
Pole küll päris korrektne, aga kui ka võtab klaasitäie ehk siis ca 2 dl püreed, siis peaksid küpsised ikka õnnestuma.
Pillel on õigus. Mul just on kõrvitsapüreed ja mõõtsin/kaalusin ära - detsiliitrisse mahtus umbes täpselt 100 grammi.
Dee
Abikokk
2011-10-29 21:20:16
Pille ja Erle - suured tänud teile! :) Mul sõbranna saab nüüd neid mõnusaid küpiseid tegema hakata.
Kiilike
Abikokk
2011-10-30 09:49:15
Olen teinud kõrvitsast suppi nii sulatatud juustuga, porgandiga kui ka ingveriga. Kõik kolm on olnud erinevad aga ilma piltideta , sest pildi võin ju teha aga arvutisse ei jõua need kuidagi :S . Eile sai õhtusöögi põhitoiduaineks võetud kõrvits ja sellest siis tegin: kõrvitsasaia - tavaline pärmitainas kus vedelik oli asendatud ahjus röstitud kõrvitsapüreega ja taina kergitamine toimus külmkapis. Pildi küll tegin aga kustutasin :) Kõrvitsa-astelpaju bubert Soolane kõrvitsapirukas Kõrvitsakissell jõhvikamahlaga Kõrvitsa-pastinaagivorm Kõrvitsaküpsised aga mul oli ka veidi astelpajupüreed kõrvitsapüreele lisaks. Röstitud kõrvitsaseemned chilli ja soolaga

kiilikese köögikatsetused

Infanta
Kokaõpilane
2011-10-30 16:05:01
Tegin ka nami-nami retsepti järgi kõrvitsasaia, küll pool kogust. Tuli väga maitsev, ainult et jahu läks mul ikka kohe palju rohkem kui retseptis.
Laurentzius
Abikokk
2011-10-30 16:49:14
Täna tegin ameerika kõrvitsapirukat, varsti panen pildi ka:)

Vanapere köögikatsetused

<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>